پرواز شبانه قیمت مرغ؛ مرغ 3 برابر شد | گرانی مرغ در آستانه ماه رمضان + قیمت مرغ امروز 7 اسفند
قیمت مرغ در بازار و میادین میوه و ترهبار اعلام شد.
قیمت مرغ تا مرز کیلویی 100 هزار تومان هم پیشروی داشته است. در طول این چندماه قیمت مرغ نوسانات شدیدی را تجربه کرده است. قیمت مرغ نیز در پی گرانی سایر کالاها افزایش قیمت داشت. قیمت مرغ و بالا بودن آن موجب شده خیلی از خانوارها آن را از سبد غذایی خود حذف کنند. قیمت مرغ نسبت به اوایل سال 1401 قیمت مرغ تا کنون رشد چند درصدی داشته است.قیمت مرغ روزانه مشخص می گردد.
در مهرماه نرخ مصوب ۶۳هزار تومانی برای فروش هر کیلو مرغ تعیین شد اما بهتازگی قیمت هر کیلو مرغ تازه گرم در فروشگاههای محصولات پروتئینی تهران به حداقل ۶۷هزار تومان رسیده و بعضی فروشگاهها این محصول را تا کیلویی ۷۷هزار تومان هم به فروش میرسانند.
در میادین میوهوترهبار نیز قیمت مرغ گرم بستهبندی از میانه هفته گذشته به ۶۳هزار تومان رسید درحالیکه تا یکماه پیش این محصول با ۱۴هزار تومان اختلاف با قیمت مصوب کیلویی ۵۹ هزار تومان به فروش میرسید. قیمت مرغ تفکیک شده نیز به همین نسبت در روزهای اخیر افزایشی بوده و هر کیلو ران و سینه با استخوان در فروشگاهها ۱۰۳هزار تومان قیمت خورده است.
در میادین نیز این محصولات چندان ارزانتر از سطح شهر نیست. هر کیلو سینه مرغ با استخوان در میادین ۱۰۲.۸۰۰تومان و هر کیلو ران ۹۰هزار تومان قیمت خورده است درحالیکه این محصولات تا ۳۰بهمنماه بهترتیب ۹۷ و ۸۴ هزار تومان بود.
در یکماه گذشته بهدنبال افزایش قیمت گوشت قرمز، مرغ بهعنوان نخستین محصول جایگزین با تقاضای بیشتری مواجه شد و بخشی از رشد قیمت در نتیجه این رشد تقاضا رخ داده است اما در کنار این موضوع، هزینه تولید برای مرغداران نیز از ابتدای امسال با توجه به گرانی نهادههای دامی با افزایش زیادی مواجه بوده و در مقاطعی از سال زیان تولیدکنندگان را بهدنبال داشته است.
با وجود افزایش تقاضا در آستانه شب عید، رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی از تامین بازار این محصول خبر داد و گفت: باتوجه به جوجهریزی مناسب و ذخایر مرغ منجمد پشتیبانی امور دام، مشکلی در توزیع مرغ شب عید نداریم.
محمد یوسفی قیمت هرکیلو مرغ زنده در مرغداری را ۴۲تا۴۵هزارتومان و قیمت هر کیلو مرغ گرم در خردهفروشی را ۶۳تا۶۸هزارتومان عنوان کرد و افزود: با توجه به افزایش قیمت سایر محصولات پروتئینی و ازدیاد تقاضا، قیمت مرغ به بالاتر از نرخ مصوب در مغازهها رسیده اما با وجود جوجهریزی مناسب و ذخایر مرغ منجمد در سردخانهها مشکلی در توزیع نداریم. بهگفته رئیس انجمن پرورشدهندگان مرغ گوشتی روزانه ۶هزارتن مرغ گرم در سطح کشور توزیع میشود.
ماهی، دیگر محصول پروتئینی است که با نزدیک شدن به شب عید تقاضا برای آن بالا میرود. رشد قیمت ماهی در سالهای اخیر سرانه مصرف آن را کاهش داده اما بهطور معمول تقاضا برای آن درماه پایانی سال افزایشی است. مشاهدات بازار حاکی از آن است که نوسان قیمت ماهی در طول امسال زیاد نبوده و گفته میشود بازار این محصول نیز درآستانه عید کمبودی نخواهد داشت.
مدیرعامل اتحادیه تکثیر پرورش و صادرات آبزیان روز گذشته در این زمینه گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید، بازار ماهی شب عید نوسانی ندارد.
ارسلان قاسمی برآورد تولید آبزیان را یک میلیون تن دانست و افزود: بازار شب عید و ماه رمضان با توجه به حجم مناسب تولید هیچگونه مشکلی به لحاظ تامین و عرضه نخواهد داشت.
وی درباره قیمت بالای ماهی در بازار نیز گفت: اختلاف منطقی ماهی از مزرعه تا بازار ۲۵ درصد گرچه در برخی گونههای آبزیان اختلاف قیمت ۲۰۰ تا ۲۵۰ درصد است، اما درخصوص قزل آلا بهعنوان پرتقاضاترین ماهی، اختلاف قیمت به ۲۵ درصد نزدیک است.
ماهی قزلآلا هماکنون در میادین میوه و ترهبار کیلویی ۱۲۳هزار تومان، ماهی سفید ۱۸۵هزار تومان و شوریده کیلویی ۱۹۰هزار تومان است. در سطح شهر قیمتها دستکم ۵۰درصد بالاتر از میادین است.
قیمت برنج بستهبندی در سوپرمارکتها افزایش یافت. بعد از کاهش نسبی قیمت برنج در تابستان و پاییز، طی هفتههای گذشته رشد نرخ ارز و همچنین ایجاد مشکل در روند واردات به افزایش قیمت برنجهای خارجی موجود در بازار منجر شده است.
به گزارش همشهری آنلاین، قیمت برنج بستهبندی در سوپرمارکتها افزایش یافت. بعد از کاهش نسبی قیمت برنج در تابستان و پاییز، طی هفتههای گذشته رشد نرخ ارز و همچنین ایجاد مشکل در روند واردات به افزایش قیمت برنجهای خارجی موجود در بازار منجر شده است؛ بهطوری که قیمت هر کیسه ۱۰کیلویی برنج هندی در بازار بین ۳۰ تا ۴۰هزارتومان بالا رفته است. برندهای عرضهکننده، قیمت برنج ایرانی را نیز با نیمنگاهی به گران شدن وارداتیها تا حدودی بالا بردهاند .
به نقل از وزارت جهاد کشاورزی حسین دماوندینژاد در حاشیه نشست مدیران طیور سازمانهای جهادکشاورزی کشور در تبریز در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: تامین کامل بازار گوشت مرغ کشور تاکنون تحقق یافته است و ۱۰۰ هزار تن نیز تا پایان سال صادرات خواهیم داشت.
وی همچنین اعلام کرد: ۱.۲ میلیون تن تولید تخممرغ در سال جاری پیشبینی شده است که علاوه بر تامین آن ۸۰ هزار تن دیگر صادرات خواهیم داشت.
این مقام مسوول یادآور شد: مداخلات موجب فراز و فرود شده است اما باید به این منطق که نظام، نظام عرضه و تقاضا است توجه شود حتی علاوه بر تامین کامل نیازهای داخلی طیور میتوانیم به نیاز تا ۱۰ میلیون جمعیت پیرامونی کشور پاسخ دهیم.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: حمایت از تولید موجب حفظ آرامش بازار میشود.
دماوندینژاد همچنین با اشاره به گذشت حدود ۹ ماه از اجرای طرح بزرگ اصلاح ساختار اقتصادی به خصوص در بخش کشاورزی و بخش طیور کشور، گفت: در آغاز با توجه به عظمت این طرح نگرانیهایی وجود داشت اما با تلاش وزارت جهادکشاورزی موضوع مدیریت شد و اکنون تولید و ذخیرهسازی گوشت مرغ، تخممرغ و سایر فرآوردهها و محصولات کشاورزی شرایط مناسبی است.
وی ادامه داد: مقرر بود در اجرای این طرح ۲۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در اختیار این بخش قرار گیرد که بخشی از آن دریافت شده و امیدواریم بخش باقی مانده نیز به موقع در اختیار بخش کشاورزی قرار گیرد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: البته در دریافت تسهیلات بانکی برای بهسازی و نوسازی مرغداریها، گاوداریها و اماکن تولیدی یک مقدار عقب ماندگی داریم که بر این اساس در سال آینده در برنامه هفتم توسعه برای ارتقای سطح تسهیلات عزم جدی داریم.
اصلاح ساختار اقتصادی در بخش دام و طیور، بیسابقه و وسیع بود
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، در همایش مدیران طیور کشور در تبریز با بیان این که اصلاح ساختار اقتصادی در بخش دام و طیور وسیع و در تاریخ کشور بیسابقه بوده است، گفت: عملکرد خوب آذربایجان شرقی در عرصه تولید در این حوزه باعث آرامش بازار استان شده است.
وی افزود: در روند اجرای این طرح، فراز و فرودهای زیادی را شاهد بودیم اما آنچه مهم هست این است که بخش ما با همه عمق استراتژیکی که این اقدام اقتصادی بر روی این بخش وارد کرده اما همچنان به دلیل پویایی و زنده بودن بخش، اثرات این جراحی عمیق و سنگین رفتهرفته به لطف خدا کمتر و کمتر میشود.
این مقام مسوول ادامه داد: انتظار میرود بخش طیور به ازای انتظاراتی ما از اجرای طرحها بتواند در مدل جدید اقتصادی با رویکردهایی که مبتنی بر اجرای این طرح است، تولید را همچنان با قدرت و با وسعت در پهنه جغرافیایی کشور عزیزمان به منصه ظهور برساند و نظام عرضه و تقاضا همچنان بتواند در این بخش از یک پایداری و پویایی برخوردار باشد.
دماوندینژاد مداخلات در بازار را یکی از عوامل مهم در نوسان قیمتها در بازار طیور دانست و اضافه کرد: نظام بازار، نظام عرضه و تقاضا است و امروز صنعت طیور در کشور به قدر کفایت وسعت گرفته و دانشمند و متخصص در این حوزه تربیت شده است که در دو حوزه تولید گوشت مرغ و تخم مرغ به این جایگاه رسیده که ضمن رفع نیاز جمعیت ۹۵ میلیونی کشور، اگر اختلالی در عملکرد آن ایجاد نکنیم میتواند نیاز ۱۰ میلیون جمعیت پیرامونی جغرافیایی کشور را نیز پاسخ دهد.
خبر مهم برای مردم
وی با بیان این که در بخش تخممرغ یکی از بهترین سالها در امور دام کشور را داشتیم که این نتیجه یک کار خوب هوشمندانه، رویکرد صحیح و تعریف استراتژی مشخص است، افزود: سال گذشته حدود ۲۴۰ هزار تن تخممرغ وارد کشور شد اما امسال با یک مدل خوب ما در کنار رفع نیاز داخلی، موفق به صادرات نیز شدیم اما با مداخله بازیگران اختلالاتی در بازار تخممرغ ایجاد شد.
دیدگاه تان را بنویسید