باشگاه خبرنگاران به نقل از تابناک باتو نوشت: پژوهشگران اشیای عجیب و مرموزی از اعماق دریاها کشف کرده اند که در این گزارش به آنها می پردازیم.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

 یک سایت روسی فهرستی از اشیای عجیب کشف شده از اعماق دریاها را به مخاطبان خود معرفی کرده است که در زیر می‌خوانید.

۱. کشتی و سلاح‌های دزدان دریایی

علاقه‌مندان به دنیای دزدان دریایی درباره‌ی گرگ افسانه‌ای دریاها کاپیتان بلک برد اطلاعات کافی دارند. در اوایل قرن هجدهم کاپیتان بلک برد توانست یک کشتی کوچک و عادی را به دست بگیرد و آن را به سریع‌ترین و خطرناک‌ترین کشتی تاریخ تبدیل کند. دو دهه قبل کارشناسان توانستند تکه‌های این کشتی را در کنار هم قرار داده و بازسازی کنند. نکته قابل توجه کشف حدود سی اسلحه در شکل و اندازه‌های مختلف بود. مورّخان بر این باورند که این سلاح‌ها در پایان قرن هفدهم ساخته شده است.

۲. بشقاب پرنده

در نیمه‌های سال ۲۰۱۱ میلادی، دریانوردان سوئدی در اعماق دریای بالتیک، جسم عجیبی شبیه به بشقاب پرنده پیدا کردند. برخی گمان کردند که این جسم بقایای یکی از بشقاب پرنده‌هایی است که در فیلمبرداری جنگ ستارگان سقوط کرده و برخی دیگر این جسم را از بقایای شهری دانستند که چند سال پیش غرق شده بود و عده‌ای آن را سلاح سرّی می‌دانستند که نازی‌ها در جنگ جهانی دوم به کار برده اند. اما دانشمندان توضیح دادند که این جسم فقط یک توده‌ی صخره‌ای بزرگ است که عوامل طبیعی آن را تراشیده و شکل داده اند.

۳. گورستان موتورهای بخار

در سال ۱۹۸۵ میلادی، یک نقشه کش به نام «پُل هالبر»، گورستان موتورهای بخار را در نزدیکی ساحل نیوجرسی کشف کرد. این موتورها نمونه‌های نادری از تولیدات نیمه‌ی قرن نوزدهم بودند. بنا به گزارش مورّخان، این موتورهای بخار از طریق کشتی‌هایی که از اقیانوس اطلس عبور می‌کردند و به دلیل وقوع یک طوفان به اعماق اقیانوس پرتاب شده اند و یا خدمه‌ی کشتی برای کاهش وزن کشتی آن را به درون آب انداخته اند. با وجود این که این موتورهای بخار بیش از صد سال است که در عمق آب قرار گرفته اند، ولی به طرز شگفت انگیزی سالم مانده اند.

۴. شهر اسکندریه

در پایان قرن بیستم، گروهی از پژوهشگران شهر افسانه‌ای اسکندریه را که از ۱۵۰۰ سال پیش به زیر آب‌ها فرو رفته است، کشف کردند. دلیل غرق اسکندریه به یک زلزله مهیب باز می‌گردد و با وجود حجم تراژدی کارشناسان می‌گویند، شهر همچنان سالم و حفظ شده می‌باشد، آن‌ها همچنین کاخ کلئوپاترا و مجسمه‌ی گمشده ابوالهول با قدمت ۲۰۰۰ سال که جزوی از بخش‌های غرق شده‌ی شهر بود را نیز کشف کردند.

۵. رودخانه‌ای در اعماق دریا

در اعماق دریا فقط جواهرات و یا عتیقه‌های گرانبها یافت نمی‌شود بلکه می‌تواند هر چیز دیگری باشد مانند رودخانه‌ای در اعماق دریای سیاه. این رودخانه یک مجرای کوچک آب نبود بلکه به گفته‌ی دانشمندان اگر این رودخانه اعجاب آور روی زمین جریان می‌یافت در فهرست یکی از طولانی‌ترین رودخانه‌های جهان جای می‌گرفت.

۶. مدفن یک قدیس

دریاچه «ایسیک کول» واقع در قرقیزستان محل توجه و اهتمام دانشمندان، مورّخان و شخصیت‌های دینی است. این توجه از سوی آن‌ها به مکان دفن «قدیس متی» بازمی گردد. کاوشگران و زبان شناسان نوشته‌های روی یک ظرف سفالی را رمزگشایی کردند و توانستند مکان دیر و مدفن قدیس متی را بیابند، به گونه‌ای که ۲۰۰ قطعه تاریخی فوق العاده که نمی‌توان بر آن‌ها قیمتی گذاشت را یافتند.

۷. اولین شهر جهان

بسیاری بر این باورند که قدیمی‌ترین شهرهای جهان در منطقه مابین النهرین شکل گرفته است. اما این باور رایج در سال ۲۰۰۱ میلادی به چالش کشیده شد وقتی که پژوهشگران ویرانه‌های شهر رمزآلود را در سواحل هند یافتند. در این شهر تکه‌های چوب با قدمت ۹۵۰۰ سال کشف شد؛ به عبارت دیگر، تاریخ این شهر به دوران عصر یخبندان بازمی گشت.

۸. سنگ‌های شگفت انگیز استون هنج

در اوایل سال ۲۰۰۷ میلادی دانشمندان آثاری شبیه به سنگ‌های باستانی و مشهور استون هنج انگلستان که به عصر سنگ تعلق دارد را در زیر آب کشف کردند. این کشف بزرگ با استفاده از دستگاه کشف اجسام در زیر آب انجام شده بود.

۹. ماشین حسابی متعلق به ۲۰۰ سال قبل از میلاد

در آغاز قرن بیستم، یک ابزار عجیب در جزایر یونان کشف شد که شبیه یک ماشین حساب بود. پیشینیان از این ابزار برای ادراک اموری که توجه بشریت را در آن برهه از زمان به خود مشغول کرده بود، استفاده می‌کردند و با آن به پیش بینی پدیده‌های فلکی می‌پرداختند، دانشمندان بر این باورند که پیدایش این ابزار به دویست سال قبل از میلاد بازمی گردد.

۱۰. زمردی به قیمت ۵۰۰ میلیون دلار

در سال ۲۰۱۰ میلادی یک ماجراجو به نام «جای میسکوویچ» یک کوه بزرگ از زمرد را در اعماق سواحل فلوریدا یافت، که قیمت این گنج ۵۰۰ میلیون دلار برآورد می‌شد. دولت ۱۰۰ درصد از گنج را می‌خواست و میسکوویچ از دادن آن به دولت امتناع می‌کرد. پس از کِش و قوس‌های فراوان بین دولت، میسکوویچ و دادگاه سرانجام چند هفته بعد میسکوویچ خودکشی کرد. کارشناسان دریافتند که زمرد او تقلّبی بوده و میسکوویچ که قرض‌های زیادی داشته آن را خریده و قصد داشته تا با ادعای کشف آن از اعماق دریا، سود کلانی نصیب خود کند.