نکات مهم در طراحی سالن آمفیتئاتر
طراحی سالن آمفیتئاتر به شکل گرد یا بیضیشکل به همراه محوطه مرکزی و صندلیهایی است که به طور متحدالمرکز یا تنها در یک سمت سالن قرار گرفتهاند. خود کلمهی آمفیتئاتر یونانی است و معنی آن «تئاتر با صندلی در هر طرف» است. در آن دوران این سالنها برای بازیهای گلادیاتوری، رقابت حیوانات و ... استفاده میشد. این روزها هم استفاده از سالنهای آمفیتئاتر رایج است. در این نوشته قصد داریم تا با معماری و لوازم مورد نیاز یک سالن آمفیتئاتر خوب بیشتر آشنا شویم.
سالن آمفیتئاتر چیست؟
همانطور که گفتیم، آمفیتئاتر در گذشته مکانی در فضای باز بوده که دور تا دور آن را صندلی آمفیتئاتر محصول کرده بود و از آن برای مسابقه یا اجرای نمایش و سرگرمی استفاده میشد. این روزها اما طراحی سالن آمفیتئاتر برای اهدافی همچون نمایش، سخنرانی، کنسرت موسیقی، همایش، سمینار و ... انجام میشود.
در گذشته سالنهای آمفیتئاتر به شکل سرپوشیده نبود. اما امروزه به شکل کاملا سرپوشیده طراحی شده و از متریالی استفاده میشود که ورود یا خروج صدا در آن به حداقل میزان ممکن برسد.
نکات مهم حین طراحی سالن آمفیتئاتر
منظور از نکات مهم حین طراحی سالن آمفیتئاتر این است که سالن به شکلی طراحی و ساخته شود که نشستن و شنیدن صحبت سخنرانان به طور متعادل و مناسب انجام شود. همچنین لازم است که برای تمامی افرادی که در سالن حضور دارند، امکان دیدن صحنه وجود داشته باشد. در اینجا به تعدادی از این نکات در مورد دکوراسیون آمفی تئاتر اشاره خواهیم کرد.
پیش از هر چیزی بایستی بدانیم که یک سالن آمفیتئاتر از بخشهای زیر تشکیل شده است:
- بخش ورودی که برای کنترل بلیط و مواردی از این قبیل استفاده میشود. اصولا سالن انتظار را هم در همین بخش در نظر میگیرند.
- آدیوتوریم که به همان سالن اصلی اشاره میکند.
- سن یا همان صحنه اجرا
اما از جمله نکاتی که باید حین طراحی سالن آمفیتئاتر بایستی به آنها توجه کرد:
ابعاد سالن آمفی تئاتر
اگر بخواهیم بر اساس استانداردها حرکت کنیم، طراحی سالن آمفیتئاتر مدرن بر اساس هر 200 صندلی به 270 متر فضا نیاز دارد. در حالتی دیگر اگر 150 صندلی داشته باشیم به 190 متر فضا نیاز خواهیم داشت.
صندلی آمفیتئاتر
یکی از مهمترین نکاتی که بایستی در مورد طراحی سالن آمفیتئاتر به آن توجه کرد، صندلیهاست. صندلیها بخشی از این سالن هستند که تاثیر زیادی در راحتی حضار خواهد داشت. بسته به این که سالن آمفیتئاتر اغلب برای چه کاربردهایی مورد استفاده قرار میگیرد، بایستی انتخاب کنید که صندلی همایشی مناسبتر خواهد بود یا صندلی سینمایی.
همچنین نوع چینش صندلی آمفیتئاتر بایستی به شکل طبقاتی باشد تا تمام افراد از تمامی ردیفها بتوانند زاویه دید مناسبی داشته باشند. اگر سطح سن بالاتر از سطح زمین است، یکسان بودن ارتفاع صندلیها مشکلی نخواهد داشت. بر اساس استانداردها فاصله هر صندلی از صندلی پشتی خود که کفی تاشو دارد بایستی 75 سانتیمتر باشد تا افراد بتوانند به راحتی بین ردیفها جابجا شوند.
چیدمان صندلیها
اصولا برای چیدمان صندلی در دکوراسیون آمفیتئاتر 2 مدل اصلی در نظر گرفته میشود: چیدمان با چندین راهرو و چیدمان قارهای.
در چیدمان با چندین راهرو در هر ردیف 14 تا 16 صندلی در نظر گرفته میشود. در انتهای تمامی ردیفها میتوان به راهرو دسترسی داشت. در صورتی که فقط یک راهرو و از یک سمت در دسترس باشد آنگاه تعداد صندلیها را به 7 الی 8 تا کاهش خواهند داد.
در چیدمان قارهای، فاصله هر ردیف و طول راهروها و تعداد درهای خروجی را افزایش داده و محدودیتی در تعداد ردیف صندلیها وجود ندارد. در واقع صندلیها را در بخش مرکزی قرار میدهند و برای هر فرد نیز 0.7 متر مربع در نظر گرفته تا فضا برای رفتوآمد در اطراف صندلیها فراهم شود.
زاویه ردیفها نسبت به سن
یکی از نکاتی که بایستی حین طراحی سالن آمفیتئاتر به آن توجه داشت، استاندارد زاویههای ردیف اصلی نسبت به سن است. در سالن آمفیتئاتر بایستی ردیف اول نسبت به سن یا همان صحنه اجرا زاویه 110 درجه داشته باشد. البته بر اساس طراحی و فرم موجود ممکن است این زاویه کمتر شود اما بیشتر شدن آن قابل قبول نیست. همچنین ردیف وسط بایستی 60 درجه و ردیف پایانی نیز 30 درجه با سن اختلاف داشته باشد.
شیب کف سالن آمفی تئاتر
برخوردار بودن سالن از شیب مناسب از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. به این خاطر که شیب میتواند باعث شود که تمامی افراد به سن دسترسی داشته و آن را ببیند. برای این که کار راحت شود، ارتفاع هر شخصی که در سالن آمفیتئاتر است را نسبت به صحنه اجرا 12 سانتیمتر در نظر میگیرند. همچنین شیب کلی سالن نیز باید در نهایت 10 درصد باشد. در صورتی که میزان شیب بیشتر است، بایستی طراحی سالن آمفیتئاتر به شکل پلهپله باشد.
سقف سالن آمفی تئاتر
طراحی سقف در زیبایی و دکوراسیون آمفیتئاتر تاثیرات بسیاری دارد. به طور کلی ضخامت سقفهایی که به شکل سقف کاذب یا کناف هستند از اهمیت بسیاری برخوردار است. اگر سازه سالن به شکل بتنی است آنگاه ضخامت سقف بایستی 1.18 متر باشد. اما اگر سازه به شکل فولادی است آنگاه ضخامت بایستی 1.2 متر در نظر گرفته شود.
جایگاه معلولین در سالن آمفی تئاتر
یکی دیگر از نکاتی که حتما بایستی حین طراحی سالن آمفیتئاتر به آن توجه داشت، در نظر گرفتن بخشی برای معلولین است. این بخشها میتواند در ابتدا یا انتهای سالن قرار گیرد.
سخن پایانی
همانطور که دیدید، طراحی سالن آمفیتئاتر از ریزهکاریها و جزئیات بسیاری برخوردار است تا بتواند فضای مناسبی را برای حضار و اجراکنندگان فراهم کند. ما در این نوشتار سعی کردیم تا این نکات را به شکل کلی مورد بحث و بررسی قرار دهیم. در این میان صندلی آمفیتئاتر یکی از مهمترین بخشهای طراحی دکوراسیون آمفیتئاتر است و تاثیر بسیار زیادی در راحتی افراد خواهد داشت. اورنگ گستر سریر آسیا یکی از فروشگاههای برتر کشور در زمینه فروش صندلی همایشی، مبلمان سینمایی و صندلی آمفیتئاتر است. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان از طریق همین لینکها به سایت آنها مراجعه کنید.
دیدگاه تان را بنویسید