در ساخت شیلنگ تراز از لایه مواد شفاف کریستالی مقاوم استفاده شده است. در واقع این شیلنگ بر اساس ضخامت نمره‌بندی می‌شود و می‌توان از آن در کارهای ساختمانی استفاده کرد.

شیلنگ تراز چیست و چه کاربردی دارد؟
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

 

 شما می‌توانید همین حالا از فروشگاه شیلنگ استور، انواع شیلنگ تراز را تهیه کنید. این محصول به‌عنوان آب تراز استفاده می‌شود و در نمره‌های 4، 6، 8، 10، 12، 14 و 16 در بازار عرضه می‌شود. اوزان آن 10 کیلوگرمی بوده و بر حسب نیاز شما متراژ تعیین و برای شما ارسال می‌شود. فروشگاه‌های زیادی ممکن است این شیلنگ را در بازار عرضه کنند. اما یکی از مهم‌ترین موضوعات در مورد آن این است که حتماً باید از یک متریال درجه یک ساخته شده باشد که به‌مرور و در اثر استفاده مکرر، دچار مشکلات عدیده‌ای نظیر خمش‌های مداوم و همین‌طور خوردگی و یا ترک نشود.

 

مواد تولیدی و مشخصات شیلنگ تراز

در ساخت شیلنگ تراز از لایه مواد شفاف کریستالی مقاوم استفاده شده است. در واقع این شیلنگ بر اساس ضخامت نمره‌بندی می‌شود و می‌توان از آن در کارهای ساختمانی استفاده کرد. دو روش برای استفاده از این شیلنگ‌ها وجود دارد که در ادامه در این مورد به‌صورت دقیق، توضیحات موردنیاز را به شما شرح خواهیم داد. اگر قصد استفاده و خرید شیلنگ تراز را دارید، شیلنگ استور در حال حاضر یکی از باکیفیت‌ترین نمونه‌های آن را عرضه کرده است که همین حالا امکان سفارش آن به‌صورت جزئی و عمده وجود دارد.

منظور از شیلنگ‌های تراز چیست؟

شیلنگ‌های تراز یک روش ساده، سریع و استاندارد برای بررسی سطوح خواهند بود.

دستگاه ساده‌ای است که می‌تواند مقایسه ارتفاعی دقیقی بین چندین نقطه که با یکدیگر رقابت می‌کنند تا یک نقطه مرتفع شهرستان یا بالاترین قله یک قله اصلی (و در نتیجه قله‌ای که برجسته می‌شود) ارائه دهد. بر این اصل استوار است که اگر یک شلنگ را از آب پر کنید و بگذارید مدتی بماند، می‌تواند سطح را نشان دهد. سطح آب در دو انتها باید به‌صورت یکسان قرار بگیرد. متریالی خاص دارد و یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بازار به‌حساب می‌آید.

کاربردهای شلنگ تراز

علاوه‌بر نقشی که شیلنگ‌ گاز در پیدا کردن دو نقطه همتراز در ساختمان دارد، از این وسیله جهت زیبایی در نصب همتراز کلیدها و برق‌کاری ساختمان نیز استفاده‌های فراوانی می‌شود. از دیگر کاربردهای شلنگ تراز می‌توان به‌موارد زیر اشاره کرد:

  • انجام عملیات نصب و ترازیابی در سقف‌های کاذب
  • جهت نصب و اجرای چهار‌چوب‌ها
  • به‌منظور نصب کابینت‌ها
  • تنظیمات مربوط به اجرای پی و بیس پلیت سازه‌ها و ستون‌ها

شیلن

روش‌های استفاده از شیلنگ تراز

اساساً دو روش برای استفاده از تراز شلنگ وجود دارد. روال روش دو قله به شرح زیر است. یک ظرف آب نیمه پر (به‌عنوان‌مثال یک بطری نوشیدنی یا کوزه گالن) را در نزدیکی یک قله قرار دهید. مطمئن شوید که سطح آب داخل ظرف را نسبت به بالاترین سطح زمین می‌دانید. یک سر شلنگ را (به آن انتهای ثابت می‌گوییم) به ظرف محکم کنید تا در آب داخل ظرف غوطه‌ور شود. پس از پرشدن شیلنگ، سطح آب در ظرف فقط به میزان اندکی تغییر می‌کند. مطمئن شوید که هوا در شلنگ وجود ندارد. انتهای دیگر شلنگ را (به آن انتهای آزاد می‌گوییم) به قله دیگر ببرید و سطح آب را نسبت به بالاترین زمین در آن قله مشاهده کنید.

رویه روش سطح دید با تنظیم انتهای ثابت به همان روشی که در روش دو قله وجود دارد آغاز می‌شود. انتهای آزاد را به جایی ببرید که دید واضحی از کنار ظرف به سمت قله دیگر داشته باشید. چشم خود را در همان سطح آب در انتهای آزاد قرار دهید. هنگام مشاهده از کنار ظرف، سطح آب موجود در آن را با قله پشت آن مقایسه کنید.

روش دوم استفاده از تراز شیلنگ

در هر دو روش، بهتر است شیلنگ نزدیک ظرف را روی یک جسم ثابت کنید، به‌عنوان‌مثال. با سنگین کردن آن با سنگ یا پیچیدن آن به‌دور تخته‌سنگ یا تنه درخت. این کار با کشیدن شیلنگ که گاهی اوقات برای قراردادن و صاف کردن آن لازم است، خطر سرخوردن ناخواسته روی ظرف آب را کاهش می‌دهد.

روش دو قله مستلزم آن است که دو قله به‌اندازه کافی نزدیک باشند که شیلنگ بتواند به بین آنها برسد اما نیازی به دید بین آنها نباشد. روش سطح بینایی برعکس است. نیاز به دید دارد اما نیازی به دسترسی شلنگ ندارد.

هر دو روش را می‌توان با موفقیت توسط یک نفر استفاده کرد، اگرچه گاهی اوقات با دو نفر آسان‌تر است. در روش سطح بینایی، ممکن است مفید باشد که یک نفر ظرف آب را در سطح دلخواه نگه دارد درحالی‌که شخص دیگری رؤیت را انجام می‌دهد. می‌توان سطح آب داخل آن را از نزدیک مشاهده کرد، اما نه از راه دور. علاوه بر این، گاهی اوقات تشخیص تفاوت بین شلنگ پرازآب و شلنگ پر از هوا دشوار است، مگر اینکه در داخل شیلنگ حباب‌های هوا یا قطرات آب وجود داشته باشد.

مزایای استفاده از شلنگ‌تراز

این روزها یکی از پراستفاده‌ترین لوازم و ابزارهای تعیین سطوح و تراز در بخش‌های مختلف عمرانی و به‌ویژه در ساختمان‌سازی، شلنگ تراز است. این‌ وسیله توسط اغلب مهندسین عمران، بناها و یا کارگران ساختمانی جهت تشخیص سطوح همتراز در مکان‌هایی که دارای پستی بلندی است، به طور گسترده‌ای استفاده می‌شود. از دلایل پرکاربرد بودن شلنگ تراز می‌توان به دو ویژگی اصلی این وسیله اشاره داشت؛ اول سادگی و سهولت در استفاده از آن و ویژگی دوم، سرعت بالای اجرای کار توسط این ابزار است. به‌همین علت و باتوجه به ویژگی‌های یاد شده، کاملا منطقی خواهد بود که اغلب افراد فعال در زمینه عمران از شلنگ تراز برای انجام فرایند ترازیابی استفاده نمایند.