راهنمای خرید مانیتور گیمینگ
مانیتور یا صفحهنمایش، بخشی مهم از هر سیستم رایانهای است که خروجی کار را نمایش میدهد. بیتردید علاوه بر نوع و ویژگیهای سیستم، کیفیت صفحهنمایش نیز بسیار مهم است. اهمیت عملکرد مانیتور در زمان انجام بازی دوچندان میشود؛ به همین دلیل برخی ارقام نمایشگر کامپیوتر به طور ویژه برای انجام بازی طراحی شده و با پسوند گیمینگ عرضه میگردند.
لازم به ذکر است که در حال حاضر با تنوع روزافزون صفحهنمایشهای گیمینگ مواجه هستیم. این محصولات در سایزها و مدلهای گوناگون با قیمتهای مختلف موجود بوده و برخی افراد در انتخاب آنها دچار سردرگمی میشوند. این مقاله، به بیان نکات راهنمای خرید مانیتور گیمینگ اختصاص دارد. با ما همراه باشید تا تجربه لازم برای خرید این کالا را به دست آورید.
نکات مهم در خرید مانیتور گیمینگ
رزولوشن
اولین چیزی که در هنگام خرید مانیتور گیمینگ باید مورد توجه قرار گیرد، رزولوشن است. رزولوشن، اصطلاحی برای سنجش کیفیت و میزان وضوح تصویر است و تعداد پیکسلهای طول و عرض تصویر را بیان میکند. هر چه اعداد مربوط به رزولوشون بالاتر باشند، تصویر واضحتر است.
بهترین مانیتورهای مخصوص بازی، با رزولوشنهای 1080 پیکسل، 1440 پیکسل و 2160 پیکسل مشاهده میگردند. این رزولوشنها به ترتیب FULL HD، QHD و UHD نامیده میشوند.
شایان ذکر است، هر چند که عدد وضوح مانیتورهای QHD و UHD بالاتر است اما به سختافزار قویتر و بهخصوص کارت گرافیک با قابلیت پردازش بالا نیاز دارند؛ ازاینرو در هنگام خرید، علاوه بر کیفیت مانیتور، باید دقت کرد که اعداد رزولوشن آن با گرافیک سیستم سازگار باشند.
اندازه صفحه نمایش
هر چند که انتخاب اندازه صفحه نمایش تا حدودی سلیقهای است و به متراژ مکان مورد نظر نیز بستگی دارد اما معمولاً بازی کردن در مقابل یک مانیتور کوچک برای اغلب گیم بازها خوشایند نیست؛ چرا که زاویه دید کمی را در اختیار آنان قرار میدهد.
بهطورکلی مانیتورهای دارای سایز 21 تا 27 اینچ برای انجام بازی مناسب به نظر میرسند اما توصیه میشود که مانیتورهای دارای رزولوشن 1080، دارای سایز 21 تا 24 باشند؛ زیرا بزرگ بودن ابعاد مانیتور به معنای کاهش تراکم پیکسلی در هر اینچ است و این مسئله باعث کاهش کیفیت نهایی تصویر میگردد. در صورتی که رزولوشن، بالاتر باشد، میتوان از هر سایز دلخواه استفاده کرد.
نرخ تازه سازی تصویر (Refresh rate)
نرخ تازهسازی را میتوان به طور خلاصه، تعداد بهروزرسانی تصویر در یک ثانیه دانست. این عدد با واحد فرکانس سنجیده میشود.
در نگاه اول به نظر میرسد که هر چه نرخ تازهسازی بالاتر باشد، برای انجام بازی بهتر است اما در صورتی که کارت گرافیک سیستم از قدرت کافی برخوردار نباشد، بالا بودن این عدد هیچ نقشی در بهبود کیفیت تصویر ندارد؛ به عبارت بهتر در هنگام بررسی نرخ تازهسازی، بیش از هر چیز باید به این مسئله دقت کرد که آیا کارت گرافیک، قادر به اجرای برنامه با این نرخ هست یا خیر؟
ناگفته نماند که بهترین نرخ تازهسازی تصویر برای مانیتورهای گیمینگ (در صورت مناسب بودن گرافیک) 144 تا 240 هرتز است.
ضریب کنتراست
ضریب کنتراست، به زبان ساده، نسبت روشنترین رنگ به تیرهترین رنگ تعریف میشود. هر چه کنتراست، بالاتر باشد، رنگها با دقت بالاتری نشان داده میشوند. در برخی مانیتورهای قدرتمند VA، عدد کنتراست، بالاتر از 3000 به 1 است.
روشنایی مانیتور
روشنایی، یکی دیگر از معیارهای خرید مانیتور گیمینگ است و در قالب یک عدد با واحد نیت (شمع بر مترمربع یا cd/m2) بیان میشود.
شدت روشنایی برخی از مانیتورهای گیمینگ به 350 نیت نیز میرسد؛ اما به طور کلی صفحهنمایشهای حدود 250 تا 300 نیت نیز برای انجام بازی مناسباند؛ البته بهطورکلی در یک فضای عادی (اتاق دربسته با میزان روشنایی معمول) باید روشنایی تصویر را بین 100 تا 150 نیت تنظیم کرد.
مانیتور خمیده یا تخت
نزدیک به 10 سال است که مانیتورهای خمیده به بازار آمده و روند انتخاب نمایشگر برای بازیهای کامپیوتری را متحول کردهاند. همان طور که مشخص است، این مانیتورها برخلاف صفحهنمایشهای تخت، حالت خمیده دارند. خمیدگی لبههای کناری صفحه، زاویه دید بهتری در اختیار کاربر قرار داده و لذت انجام بازی در فضای سه بعدی را چند برابر میکند؛ البته این مانیتورها علیرغم همه مزایای که دارند، نسبتاً گران قیمت هستند.
حال احتمال دارد، این سؤال پیش آید که مانیتور خمیده بهتر است، یا مانیتور تخت؟ در جواب باید گفت که این مسئله به نظر شخصی کاربر، همچنین بودجه خرید بستگی دارد؛ اما اگر قصد انجام بازی بهصورت حرفهای، آنلاین یا گروهی را دارید، توصیه میکنیم که حتیالامکان از مانیتور خمیده استفاده کنید؛ البته ناگفته نماند که علاوه بر ابعاد، میزان خمیدگی صفحهنمایش نیز به نوبه خود مهم است و باید بسته به حجم فضای مد نظر انتخاب گردد.
خوشبختانه در سالهای اخیر با افزایش تولید مانیتورهای خمیده، تنوع آنها از نظر سایز، مدل و برند نیز بیشتر شده و قیمت این محصولات تا حدودی کاهش یافته است؛ در نتیجه افراد بیشتری به سراغ آنان میروند.
زمان واکنش (Response Time)
یکی دیگر از فاکتورهایی که در زمان خرید مانیتور گیمینگ، در مورد آن سؤال میشود، زمان واکنش یا پاسخگویی است. در مورد اجرای بازی، این مدت زمان، همان فاصله بین صدور فرمان توسط قطعه ورودی (مثلاً دسته بازی) و اجرای فرمان در مانیتور است؛ طبیعتاً هر چه عدد مربوط به زمان واکنش کمتر باشد، بهتر است؛ چرا که گاهی اوقات حتی چند ثانیه تاخیر در اجرای دستور، میتواند، نتیجه بازی را تغییر دهد؛ اما این مسئله به شرایط، نوع بازی و نظر شخصی افراد نیز بستگی دارد.
زمان واکنش بهترین مانیتورهای گیمینگ، بین 1 تا 3 میلیثانیه است؛ البته گاهی اوقات این عدد به 10 نیز میرسد و گیمرها مشکلی با آن ندارند؛ اما توصیه میشود، در صورت انجام بازی به صورت آنلاین یا اجرای بازیهای چند نفره، تا جای امکان از مانیتور با زمان پاسخدهی پایینتر استفاده کنید.
کیفیت ساخت و استحکام
فاکتورهایی مانند کیفیت جنس صفحه و بدنه مانیتور، استحکام و میزان مقاومت کالا در برابر تغییرات دمایی یا سایر عوامل محیطی، مسائلی هستند که کمتر به آنها توجه میشود؛ اما ضروری است که خریداران در کنار بررسی ویژگیهایی که به نمایش تصویر باکیفیت مربوط میشوند، در خصوص جنس بخشهای مختلف و کیفیت ساخت مانیتور نیز سؤال کنند. علاوه بر اینها نحوه بستهبندی و داشتن گارانتی معتبر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
برند مانیتور
بیتردید یکی از ملاکهای مهم برای خرید هر قطعه الکترونیکی، مارک یا برند است. مانیتور گیمینگ نیز از این قاعده مستثنی نیست.
اگر برایتان این پرسش پیش آمده که بهترین برندهای مانیتور گیمینگ کداماند، ما در اینجا از مارکهای مشهور سامسونگ، ال جی، ایسوس، ایسر، ام اس آی و همچنین بنکیو و دل نام میبریم؛ البته برندهای دیگری نیز وجود دارند که از نظر کیفیت و عملکرد، از مارکهای قدیمی و مشهور چیزی کم ندارند و حتی در بسیاری از موارد، مناسب قیمتتر نیز هستند اما در هر صورت بسیاری از گیمرهای حرفهای ترجیح میدهند، محصولی را تهیه کنند که اصطلاحاً امتحان خود را پس داده است.
درصورتی که قصد دارید با برندهای برتر مانیتور گیمینگ آشنا شوید، حتما مقاله زیر را مطالعه نمایید.
https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/brands
نتیجهگیری
در انتها باید گفت که این مقاله در جهت راهنمایی شما برای خرید مانیتور گیمینگ به رشته تحریر درآمد. شما با توجه به نکات گفته شده، میتوانید به محصول مدنظر خود دست پیدا کنید.
دیدگاه تان را بنویسید