آیا مسئول دفتری و منشی گری بازار کار یکسانی دارند؟
سردرگمی برای انتخاب شغل مناسب، مسئلهای است که خیلی از کارجویان با آن درگیر هستند. اگر شما هم درگیر این موضوع هستید، باید بگوییم زمانی میتوانید بهترین شغل را برای خود انتخاب کنید که همه جنبهها را مدنظر قرار دهید.
برای مثال این که صرفا به علایق فردی و توانمندیهای خود اکتفا کنید کافی نیست، بهخصوص در این شرایط اقتصادی، شما باید بازار کار و آینده شغلی را هم در نظر بگیرید. باید ببینید تقاضای شغلی حوزه مدنظر شما چطور است؟ آینده شغلی روشنی دارد یا نه؟ میانگین درآمد این شغل چقدر است؟ و مواردی از این قبیل.
در این مطلب قصد داریم بازار کار مسئول دفتری و منشی گری را بررسی کنیم تا اگر قصد دارید وارد کارهای اداری و دفتری شوید، با آگاهی بتوانید تصمیم درستی بگیرید.
معرفی شغل منشیگری و مسئولیتها و وظایف منشی
از سازمانهای بزرگ که دپارتمانهای مختلف و متعددی دارند تا شرکتهای کوچک، همه سازمانها به منشی نیاز دارند. دلیلش این است که منشیها نقش آچار فرانسه را در سازمانها دارند و اکثر کارهای عمومی شرکت را برنامهریزی میکنند و انجام میدهند.
امروزه مثل زمانهای قدیم نیست که کار منشی فقط تلفن جواب دادن باشد، بلکه منشی فعالیتهای زیادی را پیش میبرد و انجام امور اداری و دفتری و حتی در مواردی امور اجرایی و مالی سازمان به عهده اوست. البته وظایف منشیها در همه شرکتها یکسان نیست و بستگی به اندازه سازمان، اهداف و سیاستهای هر مجموعه دارد؛ اما به طور کل منشیها برنامههای روزانه را تنظیم میکنند، به ایمیلها و فکسها جواب میدهند، جلسات و قرارملاقاتها را تنظیم کرده و با هماهنگی مدیریت وظایف کارکنان را به آنها اعلام میکنند. همچنین یک منشی از روند انجام فعالیتهای سازمان گزارش تهیه میکند و به مدیرعامل ارائه میدهد.
خلاصه که منشیها نسبت به گذشته وظایف بیشتر و تخصصیتری دارند و به همین خاطر گاهی نیاز میشود که یک منشی برای انجام وظایفش به نحو احسن، در یک دوره آموزش مسئول دفتر معتبر شرکت کند و موارد موردنیاز را یاد بگیرد.
شرح شغل مسئول دفتر و وظایف رئیس دفتر حرفهای
مسئول دفتری نسبت به منشی گری شغل تخصصیتری است و یک مسئول دفتر کارهای مهمتر و خاصتری را انجام میدهد. حتی اینطور میتوان گفت که وظایفش مدیریتیتر است. مسئول دفتر به طور مستقیم زیر نظر شخص مدیرعامل کار میکند و پل ارتباطی مدیرعامل با افراد داخل و خارج سازمان است. یک مسئول دفتر حرفهای دست راست مدیرعامل است، در سازمان نظم را برقرار میکند و تا حدود زیادی بار کارها را از دوش مدیرعامل برمیدارد تا مدیریت بتواند به کارها و وظایف مهمتر بپردازد. او در واقع به تماسهای خصوصی مدیریت جواب میدهد، تمام جلسات و قرارملاقاتهای مدیریت را تنظیم میکند، برای سفرهای کاری برنامهریزی میکند، وظایفی که از سوی مدیران سازمان تعیین میشود را به افراد ابلاغ کرده و در نهایت به طور مرتب به مدیریت گزارش ارائه میدهد.
علاوه بر موارد ذکرشده، بایگانی اسناد و مدارک سازمان، نامهها و پروندهها، همکاری در تهیه برنامههای آموزشی برای ارتقاء کارکنان و انجام بخشی از امور مالی شرکت از دیگر وظایف مسئول دفتر است. افرادی که سالها تجربه منشیگری دارند، اگر به فکر ارتقاء مهارتهای خود و پیشرفت شغلی باشند، میتوانند با گذراندن دوره آموزش امور اداری و دفتری از منشیگری به مسئول دفتری ارتقاء پیدا کنند و افزایش درآمد داشته باشند.
تفاوت جایگاه منشی و مسئول دفتر
پیش از انتخاب یک شغل باید جایگاه آن شغل را هم بررسی کنید. مسئول دفتری و منشیگری شباهتهایی در وظایف، مهارتها و... دارند اما مشاغل یکسانی نیستند و دارای تفاوتهایی هستند. برای مثال مسئول دفتر با توجه به وظایفی که دارد نزدیکترین شخص به مدیرعامل است و در چارت سازمانی هم بعد از مدیرعامل قرار دارد.
یک مسئول دفتر کارهای تخصصیتری نسبت به منشی انجام میدهد، بنابراین نفوذ و اهمیت بیشتری دارد و جایگاه سازمانیاش بالاتر است. در ضمن مسئول دفترها معمولا به اطلاعات بیشتر، مهمتر و محرمانهتری هم دسترسی دارند.
بازار کار منشیگری و مسئول دفتری
مشاغل دفتری و اداری مثل منشیگری، مسئول دفتری و مدیر داخلی بازار کار خوب و پررونقی دارند؛ چون که به هر حال همه سازمانها برای انجام کارهای اداری و دفتری خود به شخصی با عنوان مسئول دفتر یا منشی نیاز دارند. البته باز هم شما زمانی میتوانید در سازمانهای معتبر کار کنید و حقوق خوبی داشته باشید که مهارتهایتان را نیز ارتقاء دهید.
به هر حال افراد زیادی متقاضی این شغل هستند و اگر در زمینه مهارتها و توانمندیها پیشرفت نکنید و درجا بزنید، نمیتوانید فرصتهای شغلی خوبی به دست آورید. در صورتی که با شرکت در دوره منشی گری جامع میتوانید صفر تا صد امور اداری و مهارتهای عمومی و تخصصی موردنیاز را یاد بگیرید و با بهترین سازمانها همکاری کنید. وقتی حرفهای و کاربلد باشید، این شما هستید که سازمان موردنظرتان را انتخاب میکنید، نه این که فقط منتظر انتخاب شدن بمانید.
تفاوت درآمد منشی و مسئول دفتر
مشاغل منشیگری و مسئول دفتری به لحاظ درآمد هم تفاوت دارند. البته که تعیین حقوق به میزان مهارتهای فرد، وظایف او، اندازه و نوع سازمان، سیاستهای سازمان، شهری که در آنجا کار میکند و... بستگی دارد؛ اما به طور کل میانگین درآمد مسئول دفتری بالاتر از درآمد منشیگری است. منشیها معمولا حقوق پایه را میگیرند؛ اما مسئولین دفاتر درآمدشان از حدود ۱۱ میلیون شروع میشود و در صورت پیشرفت، مهارتآموزی و کسب تجربه به ۱۵ الی ۲۰ میلیون و حتی بالاتر هم میرسد.
در واقع شما اگر با آموزش کارهای دفتری پیشرفت کنید و از منشی ساده به رئیس دفتر حرفهای تبدیل شوید، میزان درآمدتان هم مسلما بالاتر خواهد رفت، حالا یا به سازمانی که در آن مشغول به کار هستید درخواست افزایش حقوق و ارتقاء شغلی میدهید یا در سازمان دیگری با درآمد بالاتر مشغول به کار میشوید، این دیگر بستگی به شرایط دارد، اما وقتی حرفهای شوید دست شما برای انتخاب باز است.
دوره آموزش مسئول دفتری برنادل
پیشرفت شغلی، بالا رفتن جایگاه شغلی و به دنبال آن افزایش درآمد، بدون مهارتآموزی و کسب مهارتهای جدید، چندان ممکن نیست. در این راستا اگر در حوزه مشاغل اداری و دفتری مشغول به کار هستید و میخواهید پیشرفت کنید و همه چیز را اصولی یاد بگیرید، دوره رئیس دفتری برنادل را به شما پیشنهاد میکنیم.
این دوره تمامی مباحث کاربردی و موردنیاز از جمله مهارتهای عمومی، مهارتهای تخصصی و نرمافزاری و مالی که برای شغل مسئول دفتری و منشیگری نیاز است را پوشش میدهد و به دور از مطالب تکراری و غیرضروری است. مدرسین مجرب و حرفهای این دوره تجربه سالها فعالیتشان را در اختیار شما قرار میدهند تا بتوانید با کمترین میزان خطا وظایفتان را انجام دهید و در سازمانهای معتبر مشغول به کار شوید.
مطالب دوره مطابق با نیاز بازار کار است و به صورت رایگان آپدیت میشود تا دانش شما هم در این زمینه بهروز شود. همچنین دوره مسئول دفتری برنادل را میتوانید بدون محدودیت زمانی و مکانی در بستر اسپات پلیر تماشا کنید و هر زمان که خواستید به محتوای دوره دسترسی داشته باشید. در ضمن امکان پرداخت اقساطی و ارائه مدرک معتبر از سوی مجتمع فنی و حرفهای برنادل از دیگر مزایای این دوره آموزشی است.
دیدگاه تان را بنویسید