پدهای جاذب مواد شیمیایی؛ سدی در برابر آلودگیهای آبی
یکی از چالش های زیست محیطی که صنایع مختلف خصوصا صنایع نفت و گاز با آن رو به رو هستند، لکه های نفتی سطح دریا است. این جریان علاوه بر خسارات اقتصادی، عواقب جبران ناپذیری بر محیط زیست و موجودات دریایی میگذارد؛ بنابراین زمانی که این لکه ها در سطح دریا منتشر میشود، میتوان با پد جاذب مواد شیمیایی و نفتی از انتشار آن جلوگیری کرد.
پد جاذب مواد نفتی از یک لایه الیاف رشد یافته و ریز ساخته شده که قادر به جذب و کنترل مایعات حاوی نفت و روغن هستند. پد های جاذب تقریبا 25 درصد بیشتر از سایر جاذبهای پلیپروپین لکههای نفتی را کنترل میکنند.
بیشترین کاربرد این نوع جاذب در فضای باز، اطراف دریا ها و آب ها، به منظور رفع آلودگی های کوچک، جلوگیری از آلودگی های اطراف ماشین آلات، ظروف ذخیره سازی فضای باز و...است.
ویژگیهای پد جاذب مواد نفتی
- پد های جاذب تفاوتی برای یک نشت کوچک یا یک آلودگی گسترده قائل نیستند و به راحتی میتوانند به کنترل و پاکسازی حجم نفت کمک کنند.
- این پد ها دافع آب بوده بر سطح دریا شناور میشوند.
- دما بر عملکرد آنها تاثیر نمیگذارد.
- غیرقابل نفوذ دربرابر کپک و پوسیدگی هستند.
معرفی انواع پد های جاذب نفتی
پد های جاذب مواد شیمایی و نفتی سه نوع دارند. مورد اول پد های جاذب عمومی با قدرت جذب بالا هستند که معمولا از مواد پلیمیری ساخته میشوند. میتوان گفت این پد ها پراستفادهترین پد جاذب مواد شیمایی بوده و بطور ویژه در محیط های صنعتی و آزمایشگاهی مورد استفاده قرار میگیرند.
مورد دوم پدهای جاذب شیمیایی مواد خطرناک اند. این نوع پد ها برای جذب مواد شیمیایی خطرناک و خورنده طراحی شده و عموما در برابر خورندگی و تاثیرات شیمیایی ناشی از آن مواد مقاوم هستند.
نوع آخر پد جاذب مواد نفتی و شیمیایی، پدهای جاذب روغن هستند. این پدها مخصوص جذب روغن و نفت طراحی شده و به سرعت آب را از روغن جدا میکنند. این نوع پد اغلب در علمیات پاکسازی نشت های نفتی در صنایع دریایی مورد استفاده قرار میگیرند.
موادی که پد جاذب مواد نفتی در فضای باز جذب میکنند:
- مایعات حفاری و برشکاری
- انواع روان کننده ها
- مایعات انتقال دهنده
- روغن موتور
- گازوئیل و بنزین
- سوخت هواپیما
- و سایر روغن های مبتنی بر نفت
چرا استفاده از پد های جاذب نفتی ضرورت دارد؟
1.سپر دفاعی محیط زیست:
تصور کنید یک قطره جوهر روی کاغذ سفید میچکد. چقدر سریع پخش میشود؟ نشت مواد شیمیایی هم همینطور است.نشت این مواد به خاک، آبهای سطحی و زیرزمینی میتواند عواقب وخیمی برای محیط زیست داشته باشد. پدهای جاذب، مثل یک اسفنج قوی، این مواد را محکم به خود جذب میکنند و از آلودگی خاک، آب و هوا جلوگیری میکنند.
2.حفاظت از انسان ها :
مواد شیمیایی، اثرات زیانباری بر سلامت انسان دارند. اگر با احتیاط استفاده نشوند، میتوانند به پوست، چشم و حتی ریههای ما آسیب بزنند. به کارگیری پد جاذب مواد نفتی به کاهش خطرات احتمالی کمک میکند و ایمنی کارکنان را تضمین مینماید.
3.بهینه سازی هزینه ها :
نشت مواد شیمیایی منجر به خسارات مالی قابل توجهی میشود. هزینههای پاکسازی، جبران خسارات بسیار بالا است. استفاده از پدهای جاذب، از همان ابتدا جلوی خسارت را میگیریم و هزینههای اضافی را کاهش میدهیم.
جمع بندی
پیشنهاد میشود که صنایع مختلف با توجه به نیازها و شرایط خاص خود، اقدام به تهیه و استفاده از پدهای جاذب مواد شیمیایی کنند و با بهرهگیری از فناوریهای نوین و مواد پیشرفته، به بهبود کارایی و افزایش ایمنی در محیط کار خود کمک کنند. شرکت های بسیاری مانند راهبرد بین الملل سبز سورا با استفاده از بهروزترین تکنولوژی روز دنیا پد های جاذب مواد نفتی را تولید کرده و در راستا حفاظت از محیط زیست قدمی بزرگ برداشته اند.
دیدگاه تان را بنویسید