بهترین روش کاشت مو با تراکم بالا کدام است؟
ریزش مو امروزه با توجه به استرس، آلودگی هوا، تغذیه ناسالم، استفاده از شویندههای نامناسب و... به یکی از معضلات جهانی تبدیل شده است. ریزش مو هیچ محدودیت سنی و جنسی ندارد، از این رو افراد در هر سن و سالی که باشند مستعد ابتلا به این عارضه هستند. اما یکی از روشهای دائمی از بین بردن ریزش موی سر، کاشت مو است. در ادامه این بلاگ قصد داریم تا با معرفی روشهای کاشت موی سر، با بهترین روشهای کاشت مو آشنا شوید.
بررسی روش های کاشت مو و نتیجه از نظر تراکم
خوشبختانه علم پزشکی در این زمینه چنان پیشرفتی کرده که روشهای بسیار مختلفی برای کاشت مو بوجود آمده است. البته تشخیص اینکه کدام یک از این روشها برای مراجعه کننده مناسب است به نظر پزشک بستگی دارد.
ماهیت کلی روشهای کاشت مو با وجود اینکه یکسان هستند اما هر کدام مزایا، معایب و نتیجه متفاوتی دارند. در تمام این روشها سعی شده تا کمترین میزان تهاجم وجود داشته باشد. در ادامه این مطلب با انواع روشهای کاشت مو آشنا خواهید شد.
کاشت مو به روش FUT
در این روش کاشت مو یک برش نواری شکل در قسمت پشت سر(بانک مو) ایجاد میشود. فولیکولهای موی مورد نیاز از این قسمت برداشت میشود، سپس برش ایجاد شده را زیر میکروسکوپ قرار میدهند تا فولیکولهای سالم را جدا کرده و برای پیوند آنها را آماده کنند. در این روش ناحیه پشت سر بخیه زده میشود. بعد از اتمام کار ناحیه سر پانسمان میشود تا دوره نقاهت آن طی شود. این روش به عنوان یک روش تهاجمی شناخته شده و با زخم و اسکار زیادی همراه است.
امروزه از این روش به ندرت استفاده میکنند اما همچنان به عنوان یکی از موثرترین روشها شناخته میشود.
مزایای روش FUT
- کاهش خطا پزشک
- هزینه پایین
- سرعت بالای برداشت گرافت
- انتخاب فولیکول برداشت از مقاومترین بخش
معایب روش FUT
- تهاجمی بودن عمل و دوران نقاهت طولانی
- نیاز به مراقبت بیشت و ممنوعیت ورزشی
- باقی ماندن جای زخم
- نامناسب برای ورزشکاران
کاشت مو به روش FUE
در این روش از دستگاههای هوشمند و اتوماتیک استفاده میکنند. برای این کار باید آنالیز دقیقی روی موی فرد انجام شود تا بتوانند به بهترین شکل ممکن کاشت مو را انجام دهند. با این کار پزشک میتواند عمق، ضخامت، میزان چربی، میزان خون رسانی و... را در دستگاه تعریف کند و بدین ترتیب نتیجه بهتری از این روش کاشت مو خواهید گرفت.
مزایای روش FUE
- استفاده از دستگاههای هوشمند
- آنالیز و اسکن دقیق پوست
- حفظ خواب طبیعی موها
- امکان تنظیم دستگاه
- نگهداری از فولیکولهای برداشت شده
معایب روش FUE
- هزینه کاشت بسیار بالا
- احتمال عفونت در ناحیه کاشته شده
- تراشیدن همه موها
کاشت مو به روش DHI
این روش با عنوان کاشت مو مستقیم هم شناخته میشود. در واقع فولیکولهای مو را بدون وقفه و نگهداری در محلول، در حفرههای مورد نظر قرار میدهند. امکان رشد موها با تراکم بالا در این روش زیاد است. به همین دلیل بیشتر برای کسانی مناسب است که ریز مو با الگوی مردانه دارند.
در این روش زمانی که گرفتها را از میکروپانچ خارج میکنند، درون یک محلول که غنی از آنزیمها و فاکتورهای رشد است وارد کرده و بدون نگهداری و به طور مستقیم درون حفره مورد نظر قرار میدهند.
مزایای کاشت مو DHI
- سرعت بالای رشد
- افزایش سرعت العمل پزشک
- کاهش میزان عفونت بدن
- دقیق بودن زاویه کاشت
- کاهش زمان بیرون بودن گرافتها
معایب کاشت مو DHI
- هزینه بالا کاشت
کاشت مو به روش BHT
این روش کاشت مو تنها مخصوص آقایان است، با استفاده از این روش میتوان از موهای ناحیه ریش و سینه هم برای کاشت موی سر استفاده کرد. معمولا ناحیه بانک مو از پشت سر و دیگر نواحی بدن چون کمر، سینه و ریش انتخاب میشود. در این روش کاشت مو پزشک نباید موهایی که در مرحله استراحت هستند را انتخاب کند. با این کار نه تنها نتیجه مطلوب نمیگیرید بلکه موهای کاشته شده حالت غیرطبیعی پیدا میکنند.
مزایای کاشت مو BHT
- بهبود تراکم موهای کاشته شده
- قابل ترکیب با سایر روشها
- مناسب برای افرادی که دارای بانک موی ضعیف هستند
معایب کاشت مو BHT
- تفاوت بین جنس موها
- استفاده از موهایی که در فاز استراحت هستند
کاشت مو به روش ترکیبی
این روش با توجه به نامی که دارد ترکیبی از روشهای FIT و FUE است. از کاشت مو ترکیبی بیشتر برای کسانی استفاده میشود که بانک موی بسیار قوی و ناحیه کوچکی نیاز به کاشت دارد. میزان تراکم موهای کاشته شده در این روش بسیار بالا است.
مزایا کاشت مو ترکیبی
- کیفیت بالای گرافتها
- ایجاد تراکم بالاتر
معایب کاشت مو ترکیبی
- این روش تنها یکبار قابل استفاده است
- یک روش تهاجمی
کاشت مو به روش میکرو FIT
یکی از روشهای کاشت مو است که در آن از دستگاههایی استفاده میشود که بر پایه FIT هستند و با دقت و ظرافت بیشتری کاشت مو را انجام میدهند. در این روش هم فولیکول را برداشت کرده و بعد از آماده سازی در محل مورد نظر پیوند میزنند. تنها تفاوت این روش با FIT در نوع ابزارهای مورد استفاده در طول پیوند مو است. در این روش به دلیل ایجاد سوراخهای ریز به هیچ بخیهای نیاز نیست و از طرفی به عنوان یکی از کم تهاجمیترین روشها شناخته شده است. این روش کاشت مو یکی از جدیدترین روشهای کاشت مو است که برای آسیب کمتر به فولیکول مو آن را در یک محلول مخصوص و ویژهای نگهداری میکنند.
مزایای روش میکرو FIT
- امکان برداشت موهای ظریف و موهای بدن
- سرعت بالای برداشت گرافت
- مناسب برای ریزش مو منطقهای
- استفاده از ابزارهای دقیق و جدید
معایب روش میکرو FIT
- نیاز به بیش از دو جلسه
- کاشت مو تنها برای کسانی که بانک موی قوی دارند
کاشت مو به روش میکروگرافت
در این روش کاشت مو با کمک هولدرهای الکتریکی مخصوص گرافتهای مو برداشته میشود، از این رو هیچ جای زخم و اسکاری روی پوست باقی نمیماند. به دلیل انجام این کار با کمک هولدر، میزان خطای انسانی بسیار کم است. این روش به عنوان یکی از کم خطرترین و دقیقترین روشها شناخته شده به طوری که میتوان به راحتی و با ظرافت گرافتها را در محل خود قرار داد.
مزایای روش میکروگرافت
- کاهش آسیب به گرافتها
- رفع مشکل اسکار
- برداشت گرافتهای تک
- تراکم بالای موهای کاشته شده
- روشی سریع با بازدهی بالا
- افزایش سرعت العمل
معایب روش میکروگرافت
- تعداد جلسات بیشتر
- نیاز به دقت و حوصله در انجام آن
کاشت مو به روش SUT
یکی از روشهای کاشت مو که مشابه FIT اما با این تفاوت که در این روش از دستگاههای پیشرفته و اتوماتیک استفاده میکنند. این روش کاشت مو میتواند نتیجه بسیار خوب و طبیعی داشته باشد، از این رو آسیب کمتری به فولیکول مو وارد میکند. در هر کاشت مو میتوان بیش از 14 هزار فولیکول را پیوند زد.
این روش به عنوان یک روش کم تهاجم شناخته شده به همین دلیل دوران نقاهت بسیار کوتاهی دارد.
مزایای روش SUT
- امکان کاشت در یک جلسه
- سرعت بالا و بازدهی سریع
معایب روش SUT
- هزینه بالا
- پزشک باید مهارت و تخصص بالا داشته باشد
کاشت مو به روش FIT
در این روش فولیکولهای به صورت واحد و مجزا از یکدیگر برداشت میشوند. پزشک هر فولیکول را با استفاده از ابزار مشخصی به نام پانچ برداشت میکند، بعد از آن باید ناحیه مورد نظر را با بی حسی سوراخ کرده و فولیکولهای برداشت شده را در آنجا قرار دهند. در این مدت از فولیکولها در یک محلول مخصوص نگهداری میکنند. این روش حدود 5 تا 7 ساعت زمان نیاز دارد و تعداد فولیکولهای برداشت شده هم به بانک مو و تراکم موی فرد بستگی دارد.
مزایا روش FIT
- دوران نقاهت کوتاه
- عدم ایجاد درد و خونریزی بسیار کم
- امکان برداشت گرافتهای نازکتر و امکان برداشت از موهای بدن
- مناسب برای افرادی که زخم گوشتی دارند
معایب روش FIT
- تعداد کمتر گرافت و سرعت پایین
- نیاز به مهارت بیشتر
- نیاز به جلسات بیشتر
- طولانی شدن مدت زمان ماندگاری گرافتها در محلول
بهترین روش کاشت مو با تراکم بالا کدام است؟
در این بلاگ روشهای کاشت مو را به همراه مزایا، معایب و نتیجهای که دارند معرفی کردیم. اما تمام این روشهای عنوان شده نمیتوانند تراکم بالایی برای فرد به همراه داشته باشند. تراکم بالای موهای کاشته شده علاوه بر روش کاشت به عوامل بسیاری بستگی دارد. این عوامل هستند که مشخص میکند که کدام روش میتواند تراکم بالایی روی موهای فرد داشته باشند.
ضخامت موها، مهارت و تجربه پزشک، نوع ریزش، ناحیه مورد نظر، نوع روش مورد استفاده و.... از مهمترین عوامل تعیین کننده میزان تراکم کاشت مو هستند.
نکات مهم درباره قبل و بعد از کاشت مو که باید بدانید
برای اینکه یک کاشت موفق داشته باشید و نتیجه و بازده کار مورد رضایت شما و قابل قبول باشد، باید به نکات مراقبتی قبل از کاشت مو و بعد از کاشت مو که توسط پزشک مطرح میشود توجه داشته باشید:
نکات مراقبتی قبل از کاشت مو
- از مصرف ویتامینها و مکملها از دو هفته قبل از کاشت مو خودداری کنید.
- 24 تا 48 ساعت قبل از کاشت مو از ورزشهای سنگین خودداری کنید.
- مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین قبل از کاشت مو ممنوع است.
- اگر بیماری خاصی دارید یا داروی خاصی مصرف میکنید حتما این موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
- شب قبل از کاشت مو غذاهای سبک میل کنید و از مصرف غذاهای پرچرب و سنگین خودداری کنید.
- دخانیات و مشروبات الکلی میتواند نتیجه کاشت مو را تحت تاثیر قرار دهند.
- حتما آزمایشات قبل از کاشت مو را کامل انجام دهید. با توجه به بلاگ منتشر شده در رابطه با هزینه آزمایش کاشت مو: این آزمایشات شامل HIV، FBS، CBC، آزمایش چربی و کلسترول و.... است.
نکات مراقبتی بعد از کاشت مو
- بعد از کاشت مو به مدت دو هفته از گرد و غبار دور بمانید، با وجود اینکه عفونت در ناحیه کاشت بسیار کم است.
- بهتر است بعد از کاشت مو با همراه خود به خانه بازگردید.
- در زمان خواب سعی کنید ناحیه کاشته شده با بالشت تماسی نداشته باشد.
- به هیچ عنوان ناحیه کاشت شده و قسمت بانک مو را لمس نکنید.
- از قرار گرفتن در معرض تماس مستقیم با نور خورشید خودداری کنید، گرما میتواند ریشه فولیکولهای کاشته شده را از بین ببرد.
- استفاده از دخانیات و مشروبات الکلی تا 48 ساعت بعد از کاشت مو ممنوع است.
- تا چهار روز بعد از کاشت مو از مصرف داروهایی چون آسپرین خودداری کنید. این داروها رقیق کننده خون هستند و باعث افزایش خونریزی میشوند.
جمع بندی
همواره کاشت مو یکی از دائمیترین روشهای درمان ریزش موی سر است. در این بلاگ سعی کردیم تا با معرفی روشهای کاشت مو شما را با روشهای کاشت موی سر بیشتر آشنا کنیم. اما در کنار کاشت مو میتوانید از سایر درمانها چون مزوتراپی مو، پی آر پی و.... استفاده کنید. طبق مطالب منتشر شده در وبسایت کلینیک صدف: مزوتراپی یک روش درمانی برای جوانسازی و از بین بردن چربیهای اضافی بدن است که طی آن ویتامینها، مواد معدنی، عصارههای گیاهی و سایر مواد شیمیایی مورد نیاز پوست به آن تزریق میشود. از آنجایی که هیچ جراحی و برشی در صورت یا بدن انجام نمیشود، مزوتراپی یک روش غیرتهاجمی به حساب میآید.
در گذشته مزوتراپی برای تسکین درد انجام میشد. اما امروزه کاربردهای این روش درمانی بسیار فراتر رفته و درمانهای زیبایی زیادی به این روش قابلانجام است.
دیدگاه تان را بنویسید