رتبه بندی معلمان | رتبه بندی معلمان جدید | رتبه بندی معلمان 1401
جزئیات نهایی از رتبه بندی معلمان | حقوق معلمان دو برابر می شود؟
رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است
طرح رتبهبندی معلمان دارای ابعاد و زوایای مختلفی است که فرهنگیان باید نسبت به آن آشنایی داشته باشند. رتبهبندی معلمان بر اساس اعلام مسوولان وزارت آموزش و پرورش فرآیندی است که منجر به ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش میشود و هدف مستقیم رتبه بندی معلمان افزایش حقوق نیست اما منجر به افزایش حقوق هم میشود. مرحله اول طرح رتبه بندی معلمان در نیمه ابتدایی سال ۹۴ با بار مالی ۱۳۰۰ میلیارد تومان اجرا شد. در ادامه آخرین خبر از رتبه بندی معلمان را می خوانیم. رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با پایان زمان قانونی دولت برای ابلاغ آئین نامه اجرایی قانون رتبه بندی معلمان از شهریور ۱۴۰۰ اجرایی می شود.ابراز امیدواری کرد تا با اختصاص اعتبار مورد نیاز، این تعداد مدارس دونوبته در استان سمنان جمعآوری و ساماندهی شود.
رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است.
برای اجرای قانون رتبهبندی معلمان، وزارت آموزشوپرورش از معلمان خواست مدارک خود را در سامانه رتبهبندی بارگذاری کنند. رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است.
زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت. در ادامه به برسی رتبه بندی معلمان می پردازیم.سوالی که پیش میآید و سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هم آن را مطرح میکند این است که آیا این وزارتخانه برای رتبهبندی مدارک معلمانی که سالها مشغول فعالیت بودند را ندارد؟سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی درباره نحوه اجرای قانون رتبهبندی معلمان، بیان کرد: بنده بهعنوان سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس چندین بار تاکید کردم که انتظار داریم خروجی حوزه معاونت سرمایه انسانی وزارت آموزشوپرورش در خصوص چگونگی تدوین آییننامه احکام معلمان در رتبهبندی همان چیزی باشد که در مجلس به تصویب رسیده است و نباید با قانون مصوب مجلس خیلی فاصله داشته باشد. اینکه الان اندازهگیریهای خاصی برای رتبهبندی معلمان داشته باشند، قابل قبول نیست.رضا حاجیپور در ادامه با بیان اینکه ما انتظار داشتیم بعد از تصویب قانون و ابلاغ آن رتبهبندی بهطور دقیق اجرایی میشد، اظهار کرد: یک معلم ۲۷ سال خدمت کرده و تازه قرار است رتبهبندی شود، دنبال چه چیزی باید بگردیم. مجلس بر اساس تعداد معلمان، اعتبارات لازم را نیز در نظر گرفته است.
انتظار ما اجرای به موقع و دقیق رتبهبندی استحاجیپور تصریح کرد: امروز گفته میشود که برای رتبهبندی، اطلاعات معلمان باید بارگذاری شود. مگر اطلاعات معلمی که ۳۰ سال خدمت کرده، در اختیار آموزشوپرورش نیست؟ مگر غیر از این است که یک معلم سالیانه مورد ارزشیابی قرار میگیرد، چرا امروز دوباره گفته میشود که باید اطلاعات آنان بارگذاری شود؟ پس مسئولان در طول این سالها در وزارت آموزشوپرورش چه کار میکردند؟
وی در ادامه با تاکید بر اینکه مطالبه ما اجرای دقیق و به موقع رتبهبندی معلمان است، افزود: این برخورد با معلمان صحیح نیست. چقدر باید معلمان را شبانهروز به این ور و آن ور بکشانیم تا برای آنها کاری انجام دهیم. کدام یک از ارگانهای سازمانی در سطح کشور اینگونه با کارکنان خود برای افزایش حقوق برخورد میکند که این روزها با معلمان اینگونه برخورد میشود.نماینده مردم آمل در پایان گفت: چندین دولت لایحه رتبهبندی معلمان را آوردند اما در مجالس به نتیجه نرسید. حال که این لایحه به تصویب رسیده و تبدیل به قانون شده، ما انتظار اجرای به موقع و دقیق این قانون را داریم.
یوسف نوری با اشاره به فراهم شدن مقدمات اجرایی قانون نظام رتبهبندی معلمان اظهار کرد: رتبه بندی را نمیخواستند اجرا کنند. پولی که گذاشته بودند از محل فروش املاک بود. اصلا املاک به فروش نمیروند و یک ساله هم نمیتوان فروخت؛ نمیخواستند اجرا کنند و چون نمیخواستند، کارهای این چنینی انجام میدادند؛ یک لایحه ناقصی هم تهیه و به مجلس داده بودند.
وی افزود: قرار بوده در هرسالی ۲۰۰ هزار نفر در رتبههای پنجگانه قرار بگیرند.نوری با اشاره به اینکه دولت سیزدهم علی رغم محدودیتهای مالی این لایحه را پس نگرفت و چون قول رئیس جمهور وشعار انتخاباتیاش بود، به لطف خداوند تقویت شد و بودجهای در یک ردیف خاص برایش دیده شده گفت: دولت ۲۵ هزار میلیارد تومان برای رتبهبندی درنظر گرفته بود که ۱۳ هزار میلیارد تومان دیگر در مجلس به آن افزوده شده است.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: قاعدتا بودجهایها میگویند قانون باید از اول امسال اجرا میشد چون دولت نیمه سال آمده بود اما با پولی که گذاشته شد زمان اجرای قانون را از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ دیدند؛ رتبهها نیز از آموزشیار تا استادمعلم تعیین شدند و از ۴۵ تا ۹۰ درصد مشمول افزایش حقوق میشوند.وی با بیان اینکه ابتدا گفته شد آنها که «کد شناسه» ندارند مشمول رتبه بندی نمیشوند گفت: تصور ما این بود که همه همکاران ما شناسه استخدام دارند اما وقتی بررسی کردیم مشخص شد ۴۶۰ هزار نفر شناسه استخدامی ندارند که خیلی عدد بزرگی بود. دوباره اصلاحیه به آیین نامه خورد و مشکل این گروه حل شدنوری درباره مشکلات معلمان «طرح مهرآفرین» نیز توضیح داد و گفت: به طور کلی گروهی بودند که در دولت نهم جذب شده بودند. اینها قرارداد با شرکتها داشتند که قراردادشان با شرکتها به قرارداد با دستگاه تبدیل شد و همه اینها رفتند آزمون دادند و جذب دستگاهها شدند.
منتها آموزش و پرورش از مهرآفرینها در طول این مدت آزمون نگرفته است. قوانین و مقرراتی دارند از جمله مصوبه ۸۳۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی که به موجب آن هرفردی میخواهد وارد آموزش و پرورش شود، باید آزمونی را از سربگذراند.
برگزاری دوباره آزمون برای فرهنگیانی که قبول نمیشوندوزیر آموزش و پرورش نودادبرتر افزود: اکنون آزمون ندادنِ مهرآفرینان مانع شمولیت آنها در رتبهبندی شده است و نه شناسه استخدامیشان؛ اکنون ۸۱۰ هزار نفر مشمول رتبهبندی هستند. مهرآفرینان باقی ماندهاند که در حال حل مشکل آنها هستیم. نظرم این است که آزمون پایان شهریور برگزار شود. همکاران میگویند ۲۰ مهر برگزار شود اما نظر بنده روی آخر شهریور است که اینها بیایند و اگر کسی نتوانست در این آزمون قبول شود یک بار دیگر به او مهلت داده شود تا دوباره آزمون بدهد. مطمئن هستم همکاران همه پذیرفته میشوند و نگرانی از این بابت نداریم چون همه معلم هستند و معلمان همواره مطالعه دارند.
ماجرای اعتبار رتبهبندی معلمان و صدور احکام
در این قانون رتبههای آموزشیار معلم، مربی معلم، استادیار معلم، دانشیار معلم و استاد معلم پیشبینی شده است؛ هر معلم برای کسب رتبه آموزشیار معلم باید ۴۶۰ امتیاز، مربی معلم ۵۳۰ امتیاز، استادیار معلم ۶۰۰ امتیاز، دانشیار معلم ۷۵۰ امتیاز و استاد معلم ۹۰۰ امتیاز کسب کند.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش به خبرنگار فارس میگوید: هدف اصلی رتبهبندی، ارتقای کیفیت نظام تعلیم و تربیت، ارتقای شایستگیهای معلمی و رقابت در نظام تعلیم و تربیت است یعنی اگر رتبهبندی این سه را انجام ندهد، ماهیت خود را از دست خواهد داد و البته اصلاح نظام پرداخت هم چهارمین بند آن است که باید انجام شود و در حال حاضر به بند چهارم آن پرداخته میشود.
وی ادامه میدهد: اعتبار رتبهبندی معلمان ۳۸ هزار میلیارد تومان است. رئیس سازمان برنامه و بودجه معتقد است که اول باید همه احکام را صادر کنیم تا رقم نهایی از این ۳۸ هزار میلیارد تومان بالاتر نرود و بعد پرداختها را آغاز کنیم. ممکن است اینگونه باشد یک تعدادی از معلمان، رتبههای بالاتر بگیرند اما رقم ریالی ما در سال جاری نرسد یعنب رتبه افراد را اعلام میکنیم اما چون قانونگذار سقف تعیین کرده است، نتوانیم امسال پرداخت کامل داشته باشیم.
ماجرای جاماندگان
بنا بر گفته صادق ستاریفرد سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش، قریب به ۸۰ درصد از مشمولان، مزایای رتبه آموزشیار معلم و حدود ۹۰ درصد از فرهنگیان، مزایای ترمیم حقوق را دریافت کردهاند.
ستاریفرد میگوید: برای معلمان مشمول احکام آموزشیار معلم صادر شده است که مزایای آن، ۴۵ درصد مجموع حق شغل، حق شاغل و فوقالعاده شغل است که از از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ اعمال شده اسد اما وجوه و معوقات در آبان امسال از اول فروردین ۱۴۰۱ به مدت ۸ ماه پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه طبق قانون استخدام کشوری و قانون مدیریت خدمات کشوری، برای همکاران تابع صندوق بازنشستگی کشوری، مقرری ماه اول (افزایش حقوق نسبت به ماه قبل) از ترمیم حقوق و رتبهبندی کسر شده است و البته مقرری ماه اول در زمان واریز معوقات ۱۴۰۰ دیگر کسر نخواهد شد، ادامه میدهد: برای جاماندگان یعنی ۲۰ درصد باقی مانده مشمولان رتبهبندی از جمله منتقلشدگان درون دستگاهی و بازنشستگان و ۱۰ درصد باقی مانده ترمیم حقوق، احکام صادر و همزمان با حقوق آذرماه به همراه معوقات پرداخت میشود؛ جای نگرانی نیست قطعا در پرداختی بعدی همه مشمولان لحاظ خواهند شد.
وی با بیان اینکه درصدد هستیم با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، معوقات ۱۴۰۰ نیز پرداخت شود، اضافه میکند: با توجه به اینکه در چندماه گذشته علی الحسابی به میزان تقریبا ۵۰ درصد از معادل ریالی رتبه آموزشیار معلم برای مدت ۹ ماه (۶ ماهه سال ۱۴۰۰ و ۳ ماه ۱۴۰۱) واریز شده است، در فیش حقوقی این کسور تحت عنوان برگشت جبرانی منظور شده است
رتبهبندی معلمان به پایان سال نمیخورد
اعتبار رتبه بندی معلمان ۳۸ همت(۳۸ هزار میلیارد تومان) است. آقای میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه معتقد است که اول باید همه را احکام بزنیم تا رقم نهایی از این ۳۸ همت بالاتر نرود و بعد پرداختها را آغاز کنیم. ممکن است اینگونه باشد که یک تعدادی از معلمان رتبههای بالاتر بگیرند اما رقم ریالی ما در سال جاری نرسد، یعنی رتبهاش را اعلام میکنیم اما چون قانونگذار سقف تعیین کرده است، نتوانیم امسال پرداخت کامل داشته باشیم.
یعنی مابهالتفاوت پرداخت نشده، دیون معلمان میشود؟
هنوز تصمیمی گرفته نشده چون اعلام شده است که در سقف تعیین شده باید پرداختها صورت گیرد. حالا نمیدانم دیون میشود یا نمیشود. ولی برای سال آینده باید بر اساس رتبهای که معلمان استحقاقش را دارند، دریافتی داشته باشند و حقوق و مزایا پرداخت شود.
در آییننامه رتبهبندی معلمان آمده است رتبه یکبار صادر شد و ۵ سال بعد میتوانید حکم جدید را صادر کنید. مصوبهای را گرفتیم که بتوانیم علیالحساب به همکارانمان پرداخت کنیم تا یکی، دو ماه آینده که رتبه برای آنها صادر میشود. انشاءالله رتبهبندی معلمان به پایان سال نمیخورد. سامانه هم مشکلی ندارد اما در هر صورت باید به اولش یعنی کیفیت فرایند آموزش و پرورش، ارتقای شایستگی معلمان و رقابت تعلیم و تربیت برسیم.
تکلیف معلمان مهرآفرین چه میشود؟
برای معلمان طرح مهرآفرین از قبل هم برنامهریزیها را انجام داده بودیم و علیالحساب هم به آنها پرداخت کرده بودیم. از اول مهرماه برای مهرآفرینان پرداختها انجام میشود و آزمون هم ندارند.
صادق ستاری فرد، سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش، در نامهای رسمی، جزئیات افزایش کارکنان آموزش و پرورش را اعلام کرده است.
جزئیات ترمیم حقوق کارکنان آموزش و پرورش اعلام شد.
حقوق شاغلان دولت از ماه جاری افزایش مییابد؛ این افزایش براساس یک لایحه دولت است که در مجلس و شورای نگهبان به تصویب رسیده و از این ماه اجرایی میشود؛ شاغلان دولت مابهالتفاوت مهرماه را نیز دریافت خواهند کرد.
صادق ستاری فرد، سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش، در نامهای رسمی، جزئیات افزایش کارکنان آموزش و پرورش را اعلام کرده است.
در این نامه آمده است: به موجب بند ۱ قانون مذکور ۳۰۰۰ امتیاز برای کارمندان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری با عنوان «ترمیم حقوق» به صورت ثابت در احکام کارگزینی آنان درج میشود. مبلغ ناشی از اعمال این افزایش مشمول کسور بازنشستگی میباشد. کمک هزینه عائلهمندی و اولاد تمامی گروههای مختلف حقوقبگیر به ترتیب پنجاه درصد (۵۰%) و صددرصد (۱۰۰%) افزایش مییابد. افزایشهای فوقالذکر از مابهالتفاوت جزء ۱ بند الف تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، موضوع بند ۵ مصوبه شماره ۲۱۴۸۷/ت۵۹۸۲۶هـ مورخ ۱۵/۲/۱۴۰۱ هیأت محترم وزیران، منضم به بخشنامه شماره ۱۱/۷۱۰ مورخ ۲۲/۲/۱۴۰۱ (۵۶.۰۰۰.۰۰۰) ریال) کسر نمیشود.
در ادامه این نامه میخوانیم: امتیاز مذکور برای افرادی که پس از تصویب این قانون، به کارگیری میشوند، نیز اعمال میگردد. بر اساس بند ۹ قانون مذکور کلیه معلمان طرح مهرآفرین تحت شمول قانون رتبه بندی معلمان مصوب ۱۵/۱۲/۱۴۰۰ بدون برگزاری آزمون مجدد قرار میگیرند. افزایشهای مذکور، علاوه بر افزایشهای حقوق و دستمزد ناشی از تبصره ۱۲ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، از تاریخ ۰۱/۰۷/۱۴۰۱ اعمال میشود. به استناد تبصره بند (۱) قانون، علاوه بر افزایشهای ذکر شده در بند (۱)، حداکثر پانزده درصد (۱۵%) به عنوان «فوقالعاده جهش علمی بر مبنای عملکرد» به حقوق و مزایای مستمر اعضای هیأت علمی غیربالینی دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سایر دستگاههای اجرایی اضافه میشود.
رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: با استفاده از قانونی که اخیرا تصویب شد، مبالغ مربوط به معلمان مهرآفرین پرداخت و در دو ماه آینده رتبههای همه فرهنگیان تعیین خواهد شد.
کیومرث سرمدیواله اظهار کرد: فرایند تعلیم و تربیت را فرایندی چندبعدی میدانم که عناصر و منابع انسانی موثر در آن فقط به معلمان خلاصه نشده و از مدیر و معاونین مدارس تا حتی نیروی خدماتی مدرسه و حتما کادر اداری و ستادی در آموزش، دستیاران معلم محسوب میشوند.
وی افزود: هر کس که در فرایند تعلیم و تربیت نقش ایفا میکند باید در فرایند رتبه بندی یا معادل آن شامل افزایش دریافتی قرار بگیرد.
سرمدی واله با بیان اینکه ستادهای آموزش و پرورش بهعنوان هستههای برنامه ریزی حتما باید انگیزه لازم را به عنوان بازوی اجرایی داشته باشند و دولت هم باید این امر را بپذیرد، خاطرنشان کرد: اگر چه دارای محدودیت منابع هستیم اما در این زمینه هر میزان هزینه شود سرمایه گذاری پرسود و مطمئن خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش رکن رکین توسعه جامعه بوده و باید با دید حاکمیتی و با رویکردهای نو به دنبال بهبود فرآیندهای آموزش بود، خاطر نشان کرد: رتبه بندی معلمان در مجلس تصویب شده و آموزش و پرورش باید در اجرای آن سلیقه را تعطیل و به قانون عمل کند.
سرپرست معاونت برنامهریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه از امروز دسترسی ارزیابان حرفهای نیز فعال میشود تا به طور موازی هم مدیران اظهار نظر و هم ارزیابان حرفهای ورود کنند گفت: فرصت زیادی نداریم و از مدیران مدارس میخواهیم ظرف این چند روز زمان بگذارند و تلاش کنند تا بتوانیم سایر فرایندها را از هفته آینده انجام دهیم.
ستاریفرد ادامه داد: میدانیم که مدیران مدارس گرفتاریهای دیگری هم دارند، اما اگر میخواهیم کار با سهولت بیشتر پیش برود نیاز است که با اقدامی جهادی در این بازه زمانی ورود کرده و نسبت به ارزیابی مدارک معلمان اقدام کنند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: معلمان مهرآفرین بدون قید و شرط و آزمون رتبه بندی میشوند و این حداقل گامی است که میتوان برای رضایت نسبی این عزیزان برداشت تا با این اقدام انگیزهمند در کلاس درس حاضر شوند.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی گفت: معلمان مهرآفرین بدون قید و شرط و آزمون رتبه بندی میشوند و این حداقل گامی است که میتوان برای رضایت نسبی این عزیزان برداشت تا با این اقدام انگیزهمند در کلاس درس حاضر شوند.
کیومرث سرمدیواله اظهار کرد: فرایند تعلیم و تربیت را فرایندی چندبعدی میدانم که عناصر و منابع انسانی موثر در آن فقط به معلمان خلاصه نشده و از مدیر و معاونین مدارس تا حتی نیروی خدماتی مدرسه و حتما کادر اداری و ستادی در آموزش، دستیاران معلم محسوب میشوند.
وی افزود: هر کس که در فرایند تعلیم و تربیت نقش ایفا میکند باید در فرایند رتبه بندی یا معادل آن شامل افزایش دریافتی قرار بگیرد.
سرمدی واله با بیان اینکه ستادهای آموزش و پرورش بهعنوان هستههای برنامه ریزی حتما باید انگیزه لازم را به عنوان بازوی اجرایی داشته باشند و دولت هم باید این امر را بپذیرد، خاطرنشان کرد: اگر چه دارای محدودیت منابع هستیم اما در این زمینه هر میزان هزینه شود سرمایه گذاری پرسود و مطمئن خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه آموزش و پرورش رکن رکین توسعه جامعه بوده و باید با دید حاکمیتی و با رویکردهای نو به دنبال بهبود فرآیندهای آموزش بود، خاطر نشان کرد: رتبه بندی معلمان در مجلس تصویب شده و آموزش و پرورش باید در اجرای آن سلیقه را تعطیل و به قانون عمل کند.
وی در خصوص فعالیت سامانه رتبهبندی معلمان گفت: اعلام کرده بودیم که تا ۱۰ مهر، مدارک بارگذاری شود و آن از زمان، ۴۵ روز مهلت مجدد گذاشتیم که هنوز یک تعدادی از فرهنگیان، مدارک خود را بارگذاری نکردند.
هر معلم برای کسب رتبه آموزشیار معلم باید ۴۶۰ امتیاز، مربی معلم، ۵۳۰ امتیاز، استادیار معلم ۶۰۰ امتیاز، دانشیار معلم ۷۵۰ امتیاز و استاد معلم ۹۰۰ امتیاز کسب کند.
دیدگاه تان را بنویسید