باشگاه خبرنگاران/ ۱۸ وزیر دولت سیزدهم در بهارستان وعده‌هایی برای رسیدن به وزارت مطرح کردند که باید عملی شوند.

صفر تا صد وعده‌های ۱۸ وزیر کابینه رئیسی در پارلمان
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

فرآیند بررسی صلاحیت ۱۹ وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم به نام کابینه وفاق ملی روز چهارشنبه ۳ شهریور ماه در مجلس شورای اسلامی بعد از ۵ روز کاری فشرده به پایان رسید و در نهایت از ۱۹ وزیر پیشنهادی،  ۱۸ گزینه از بهارستانی‌ها رای اعتماد گرفتند و وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش موفق به جلب نظر نمایندگان مجلس نشد و از قطار پاستور پیاده شد.

وزرای کابینه دولت سیزدهم کار خود را رسما از ۴ شهریور ما آغاز کردند کاری که برنامه، راهبرد و شیوه اقدامش امری حساس با ظریف‌کاری‌های بسیار است. این وزرا در صحن علنی مجلس هر کدام برای تصدی پست وزارت وعده‌های دادند که اگر به ثمر بنشینند دل دلسوزان این حوزه‌ها  گرم و کام مردم شیرین می‌شود و در انتهای وزارت خود، با کارنامه‌ای با نمره ۲۰ صندلی خود را به فرد دیگری خواهند سپرد. اما این ۱۸ وزیر چه وعده‌های دادند؟

در ادامه این گزارش به بیان جزئیات وعده های وزرای دولت سیزدهم می‌پردازیم.  

وزیر امور اقتصاد و دارایی: بازگرداندن اعتماد به بازار سرمایه برای تامین مالی از جمله برنامه های من است

سیداحسان خاندوزی وزیر اقتصاد در جلسه علنی مجلس برنامه‌های خود برای تصدی منصب وزارت را تشریح کرده و گفت: با ایده‌های تحولی و تیم متخصصان سالم از وضعیت اقتصادی فعلی گذر خواهیم کرد. وزارت اقتصاد باید در خط مقدم خنثی سازی تحریم باشد. وزارت اقتصاد را در دولت سیزدهم با آرایش تحریم ناپذیری نوسازی خواهم کرد و  شرکای راهبردی دیگری خواهیم افزود. بازطراحی سیستم‌ها با هدف مقاوم سازی مالی دولت و پشتیانی از بخش‌های مولد و مانع زدایی از تولید ساختار‌ها و فرایند‌های معیوب موجود را با تکیه بر فناوری‌های نوین جزو ضروریات اداره شرایط جنگ اقتصادی می‌دانیم، بهبود محیط کسب و کار و تسهیل امور گمرکی و مالیاتی مسیری برای مشارکت برای همه مردم در فرایند تولید و پیش‌بینی پذیر بودن اقتصاد فراهم می‌کنیم.

مهم‌ترین اولویت وزارت اقتصاد کمک به ثبات اقتصاد کلان و مهار پایدار تورم می‌باشد. از روز اول تمام تلاش خود را برای تامین کسری بودجه از روش‌های غیرتورم زا، کنترل نقدینگی و مدیریت بازار ارز به کار خواهم بست. کاهش هزینه تولید و مبادله و باز کردن بند‌هایی که بر پای فعالین اقتصادی تنیده شده از جمله برنامه‌های من است.  بازگرداندن اعتماد به بازار سرمایه برای تامین مالی از جمله برنامه های من است.

وزیر اطلاعات: از وظایف بنده این است که تشکیلات اطلاعاتی را به صورت انقلابی و مردم پایه اداره کنم

حجت الاسلام سید اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات هم در مجلس شورای اسلامی برنامه‌های خود را به این شرح بیان کرده است:  وزارت اطلاعات با تولید اطلاعات و دقت نظر در تامین شقوق متنوع امنیتی و هشیاری در دیده بانی و مرزبانی همه جانبه، ابعاد پیچیده در لایه‌های مختلف امنیتی را در مقیاس ملی و فراملی و منطقه‌ای شناسایی کند. لازمه این امر بالندگی تحولی است که پویایی پیشگامی و هوشمندی مستمر در تشکیلات پنهانی اطلاعات کشور را می‌طلبد.

وزیر اطلاعات برداشتن قدم‌های جدی تر، حساس تر، تخصصی‌تر و پیچیده‌تر در اجرای ماموریت‌های امنیتی نظام را از جمله برنامه‌ها خود خواند و گفت: طی دهه‌های اخیر شاهد بودیم که دشمن قسم خورده با بهره گیری از عوامل نفوذی سکولار وابسته به غرب و جریان‌های غربی با هدف بی ثبات سازی کشور درصدد تقابل گرایی و تحمیل نارضایتی و تبدیل آن به کشمکش و بحران هستند، این توطئه‌ها خنثی شده و می‌شود. باید علیه بی توجهی به حیف و میل بیت المال، بی توجهی به آستانه تاب آوری مردم در زیر فشار معیشتی تلاش کرد. یکی از وظایف بنده این است که تشکیلات اطلاعاتی را به صورت انقلابی و مردم پایه اداره کنم. 

وزیر امور خارجه: با توجه به سه اصل عزت، حکمت و مصلحت سیاست خارجه متوازن پویا و هوشمند داشته باشیم

 حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در توضیح برنامه‌ها و وعده‌های خود برای تصدی منصب وزارت گفت:  در عرضه مناسبات بین المللی منافع و اقتدار ملی همواره در صدر توجهات بوده است.  استفاده از ظرفیت دیپلماسی عزت‌مند می‌تواند در روابط خارجی حداکثر حقوق و منافع ملی را محقق کند. ما سعی خواهیم کرد با توجه به سه اصل عزت، حکمت و مصلحت سیاست خارجه متوازن پویا و هوشمند داشته باشیم. سیاست متوازن در نظام بین الملل یعنی با در نظر داشتن اولویت‌های سیاست خارجی که سیاست همسایگی و آسیا محور است، وزارت امور خارجه ما وزارت برجام نخواهد بود.

امیر عبداللهیان افزود: دیپلماسی اقتصاد و تجارت بین الملل، رویکرد اقتصاد محور وزارت امور خارجه، تمرکز و توجه به بخش خصوصی صادرات غیرنفتی، توجه به توریسم، امنیت غذایی، کمک به ارز آوری، فعال کردن دیپلماسی انرژی، دیپلماسی آب، دیپلماسی گردشگری از جمله سایر برنامه‌های ماست. فعال سازی بازارچه‌های مرزی، تلاش برای تقویت جبهه مقاومت، تاکید بر انجام گفتگو‌های بین افغانی و تاکید بر اینکه امنیت منطقه باید توسط کشور‌های درون منطقه تامین شود از جمله برنامه‌های من است.

وزیر ورزش و جوانان: اجازه نمی‌دهم که ورزشکاران در میادین بین المللی غریب باشند

حمید سجادی وزیر ورزش و جوانان در تشریح اهداف و برنامه‌های خود در وزارت ورزش گفت: وزارت ورزش می‌تواند و باید پرچمدار تحول به عنوان یکی از دروازه‌های دولت مردمی باشد. می‌کوشیم که به استعداد‌ها نگاه کنیم، از ظرفیت ورزش برای ارتقای فرهنگ و سبک زندگی استفاده کرده و از بدنه هنر و هنرمندان در عالم رسانه، دانش بنیان، استارت آپ ها، گروه‌های خیریه، هیأت ها، مساجد و تشکل‌های مردم نهاد استفاده می‌کنیم. اجازه نمی‌دهم که ورزشکاران در میادین بین المللی غریب باشند. عدالت جزو غیر قابل تغییر این حوزه است، نمی‌شود استعداد‌ها را در مناطق مختلف کشور نادیده گرفت، افزایش سرانه ورزش، تکمیل ۴ هزار پروژه نیمه تمام ورزشی، محرومیت زدایی به ویژه در مناطق محروم، پیگیری دغدغه‌های جوانان از جمله برنامه‌های من است.  

وزیر نیرو: طوری برنامه ریزی می‌کنیم که مشکل آب و برق نداشته باشیم

علی اکبر محرابیان وزیر نیرو هم در تشریح برنامه‌های خود گفت: طوری برنامه ریزی می‌کنیم که مشکل آب و برق نداشته باشیم، احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه جدید طی چهار سال برای حل مشکل ناترازی برق، احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر با محوریت نیروگاه خورشیدی، اصلاح الگوی مصرف انرژی در بین مردم،  اصلاح نظام حکمرانی آب و تخصیص بر مبنای سه اصل عدالت، شفافیت و قانون‌مداری، تامین آب برای روستا‌های محروم و  رسیدن به میزان برخورداری ۹۰ درصد، ذخیره بیش از ۵.۵ میلیارد مکعب آب در سدها، ایجاد خطوط لوله‌های آب رسانی به جای احداث کانال،   رعایت موازین  زیست محیطی، پیگیری تبدیل وضعیت ایثارگران با تمام قوا از جمله برنامه‌های من است.  

وزیر نفت: لوکوموتیو صنعت نفت به ریل مناسب باز می گردد

جواد اوجی وزیر نفت در مجلس در تشریح برنامه‌ها و اهداف خود گفت: نفت را یکی از اصلی‌ترین مزیت‌های اقتصادی کشور است و لذا اصلاح شرایط و بازگرداندن لوکوموتیو صنعت نفت به ریل مناسب تحول، بازسازی و نوسازی تجهیزات صنعت نفت، توجه جدی و ساماندهی نیروی انسانی صنعت نفت، گازرسانی به روستاها، توجه جدی به مسئولیت اجتماعی به خصوص در مناطق محروم، توسعه صنعت نفت به صورت همه جانبه و مبارزه با فساد، ارتقا و عصربخشی دانشگاه صنعت نفت و اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی از جمله برنامه‌های من است.

اوجی ادامه داد: مقابله با تحریم‌ها و فروش حداکثری نفت خام، استفاده از رویکرد فعال به جای رویکرد منفعلی، استفاده از روش‌های موجود و سایر روش‌ها برای فروش نفت، استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و تمام دستگاه‌های اجرایی در فروش نفت، استفاده از روش تهاتر نفت با کالا و سرمایه گذاری در کشور،   شناسایی بازار‌های جدید نفت، اصلاح بودجه ۱۴۰۰،   تعیین تکلیف توسعه و تولید حداکثری از میادین مشترک نفتی و گازی در کشور‌های همسایه، جمع‌آوری گاز‌های همراه میادین نفتی و جلوگیری از گازسوزی و استفاده بهینه از آن، ایداری سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های کشور با همکاری وزارت نفت، اصلاح الگوی مصرف و کاهش شدت انرژی، مردمی سازی اقتصاد نفت و گاز و جذب سرمایه‌های مردمی و مشارکت‌شان در پروژه‌های صنعت نفت، شفافیت و مبارزه با فساد، توجه جدی به گلوگاه‌های فساد و مدیریت تعارض منافع، راه‌اندازی سامانه شفافیت مناقصه‌ها، قرارداد‌ها و پروژه‌های توسعه‌ای، شناسایی گلوگاه‌های فساد، کنترل قاچاق نفت و  تحقق محرومیت زدایی از جمله سایر برنامه‌های من است.  

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری: این وزارتخانه اکنون محجور و مغفول مانده است

عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم در تشریح برنامه‌های خود گفت: متاسفانه به دلیل فقدان یک نگاه نظری و ایدئولوژیک که باید همه نیرو‌های فکری و مدیریتی را همراه کند دچار عقب‌ماندگی شده‌ایم. این وزارتخانه اکنون محجور و مغفول مانده است. در حالی که یکی از بستر‌های مهم برای صدور انقلاب و ارزش‌های اسلامی می‌باشد. برای شناسایی میراث فرهنگی آن طور که شایسته و بایسته است در این حوزه گام برنداشته‌ایم.  میراث فرهنگی ما باید در دسترس باشد.

وی در ادامه اظهار کرد:  یکی از راهبرد‌های این مساله گردشگری خانواده محور است که کاری که به کمک شما باید انجام دهیم جاذبه‌های تکمیلی است که آن را گسترش خواهیم داد و در این راستا بخش خصوصی را تقویت می‌کنیم. در بخش صنایع دستی، از ۴۶۰ صنعت دستی که جهان دارد ۳۷۰ مورد آن را در ایران داریم، اما به دلیل مشکل بازاریابی، معرفی و فروش این بخش محجور مانده است، همچنین فقدان برندسازی، عدم کاربردی بودن این صنایع باعث شده که جنبه تزیینی پیدا کرده و از سبد زندگی مردم حذف شده‌اند که در تهیه مواد اولیه و تسهیل عرضه و تقویت تقاضا جزو برنامه‌های اصلی ماست. گردشگری مذهبی و حلال مزیت نسبی ما است.

وزیر کشور : سه موضوع اعتیاد، مدیریت شهری و فعالیت‌های سیاسی و احزاب مورد توجه قرار گرفته است

احمد وحیدی وزیر کشور نیز در مجلس در تشریح برنامه هایش گفت که برنامه‌ای که تهیه کردم به قانون اساسی، بیانیه گام دوم و سند چشم انداز مستند است. می‌دانم کدام سیاست‌ها روی زمین مانده که باید اجرا شود. وزارت کشور مخاطب ۹ مورد قانون مجلس است که باید اجرا شود. ۱۴۸ اقدام اجرایی در دستور کار ما قرار دارد. سه موضوع اعتیاد، مدیریت شهری و فعالیت‌های سیاسی و احزاب مورد توجه قرار گرفته است. بسیج ظرفیت‌های کشور برای ما در اولویت است، ضرورت شتاب بخشی و پرکردن خلأ‌های ساختاری و سیستمی، حل تعارضات و حداقل سازی رقابت‌های معیوب و مخرب بین بخشی و استان‌ها، توجه به وفاق اجتماعی و همبستگی ملی، رعایت حقوق عامه، ضرورت تقویت الگوی مشارکت مردمی، اهمیت به ارتقاء سرمایه، اعتماد، امید و نشاط اجتماعی، ساختن الگو‌های مشارکت عمومی، کیفیت و کفایت حکمرانی در این دولت از برنامه های ماست.

وی افزود:  پیگیری رفع موانع تولید و پشتیبانی از زنجیره تولید داخل، هماهنگی و یکپارچه سازی جهت محرومیت زدایی در مناطق ویژه و حاشیه شهرها، تقویت اقتصاد و آبادانی مرز‌ها و پیگیری و دیپلماسی مرز، ساماندهی تقسیمات کشوری با توجه به آمایش سرزمینی و توزیع مناسب امکانات، پیگیری پروژه‌های نیمه تمام عمرانی، تقویت سازمان مدیریت بحران، مهار و کاهش آسیب‌های اجتماعی به ویژه در بحث اعتیاد، اصلاح قوانین در حوزه شوراها، احزاب و مدیریت شهری، بسترسازی برای گفت‌وگو با تمام جریانات سیاسی، نخبگان و تشکلات جهت پیشرفت کشور، تقویت و تعمیق امنیت فردی و اجتماعی و حمایت از نیروی اتتظامی از دیگر اولویت‌های وزارت کشور است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: حمایت و پشتیبانی از هنرمندان وظیفه من است

 محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در تشریح برنامه‌های خود اظهار کرد: هنرمند، شاعر، نویسنده، نوازنده، خواننده، فیلمساز، بازیگر، ناشر و عنصر فرهنگی در رسانه‌ای با کم ترین امکانات در مبارزه با تمدن تفصیل یافته دست و پنجه نرم کرده و ریش و گیس سفید می‌کنند، لذا حمایت و پشتیبانی از آن‌ها وظیفه من است، بار اصلی کارزار ما بر دوش پر توان اصحاب اندیشه، فرهنگ و هنر و رسانه خواهد بود. من تمام تلاش خود را برای حمایت از تولیدات ارزشمند و تولید کنندگان به کار می‌برم، عرصه فرهنگ در نظام اسلامی عرصه ولنگاری و سهل اندیشی نیست،   وزارت فرهنگ می‌خواهد انجمن‌ها را بکار گیرد،   مشکلات معیشتی بخش قابل توجهی از اصحاب هنر را به خود مشغول کرده، دولت مردمی در اولین اقدامش به رفع مشکلات آن‌ها کمک می‌کند. چاره اندیشی برای برگرداندن محصولات فرهنگی به سبد خرید مردم،   رسیدگی به توزیع غیرقانونی محصولات فرهنگی، رسیدگی به فقدان تناسب الگوی حکمرانی در عرصه فرهنگ، فراهم کردن بستر فضای رشد و تعالی فرهنگ برای همه اعضای جامعه،   ارتقا شورای فرهنگ عمومی،   تغییر ارایش رسانه‌ای کشور از از موضع پدافندی به موضع آفندی از جمله سایر اهداف من است.  

وزیر علوم تحقیقات و فناوری: استعداد‌ها به طور متناسب توزیع نمی‌شود که باید اصلاح شود

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم هم در جلسه علنی مجلس برنامه‌های خود را این گونه بیان کرده است: تولید علم باید آثارش را در زندگی مردم نشان دهد. ما سه دسته تحقیقات داریم؛ بنیادی، کاربردی و توسعه ای. تا کنون تمام قوانین و مقررات ما در حمایت از تحقیقات بنیادی بوده است که خروجی آن نیز مقالات علمی است، اما اگر می‌خواهیم تقش دانشگاه در جامعه بروز و ظهور کند باید به سراغ تحقیقات کاربردی برویم. برای ایجاد نظام‌های سنجش و انگیزشی جهت ترغیب دانشمندان برای انجام پژوهش‌های مبتنی بر نیاز‌های جامعه گام برخواهم داشت. تاکنون قوانین و مقررات ما بوده که این اجازه را به آن‌ها نداده که به سمت تحقیقات کاربردی حرکت کنند.

وی در ادامه با اشاره به برنامه خود گفت: اگر بخواهیم برنامه‌ای کاربردی و عملیاتی داشته باشیم باید سه اصل را مورد توجه قرار دهیم اول از همه اینکه سرمایه کشور اعم از مادی معنوی و انسانی وچار افت بها نشود بلکه هم افزایی داشته باشد. دوم اینکه آیندگان در برآوردن نیازهاشان با مشکل رو به رو نشوند و در کنار وضعیت‌های نسبی به مزیت‌های ایجادی نیز توجه داشته باشیم و سوم اینکه محیط زیست مادی، معنوی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی کشور آسیب نبیند.  براساس اسناد بالادستی، سند چشم انداز، بیانیه گام دوم رهبری و سند دانشگاه اسلامی گام برمی دارم.  استعداد‌ها به طور متناسب توزیع نمی‌شود که این بخش سیاست‌های فرابخشی لازم دارد.

 وزیر صمت: تحریم‌های داخلی را رفع و تحریم‌های خارجی را خنثی می‌سازیم، خودرو دغدغه همه ماست

سیدرضا فاطمی امین وزیر پیشنهادی صمت نیز درباره برنامه‌های خود گفته است: ایران در سال ۱۴۰۴ باید چنین ویژگی‌هایی داشته باشد، دست یافته به جایگاه اول علمی، اقتصادی و فرهنگی در سطح منطقه آسیای جنوب غربی، با تاکید بر جنبش نرم افزاری و تولید علم، رشد پر شتاب و مستمر اقتصادی، ارتقاء نسبی سطع درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل، باید عقب ماندگی‌ها را جبران کنیم و یا با تمرکز بر تحقق تمدن نوین اسلامی ملت ایران را به عرش برسانیم. به موضوع تنظیم بازار، تورم، نقدینگی، تولید و نرخ ارز نیز باید توجه کنیم. سامانه جامع تجارت تا پایان سال عملیاتی می‌شود، تولید را محقق و به تامین مواد اولیه و رفع موانع برای تا پایان سال تاکید می‌کنیم. قیمت سیمان را به قبل زمان قطعی‌های برق بازگردانیم، تحریم‌های داخلی را رفع و تحریم‌های خارجی را خنثی می‌سازیم، خودرو دغدغه همه ماست. برای این حوزه یک برنامه ۶ ماهه و یک برنامه ۲ ساله ارائه کردیم. 

وزیر راه و شهرسازی: قول می‌دهم مشکلات حوزه حمل و نقل کشور را حل کنم

رستم قاسمی وزیر راه و شهرسازی در جلسه علنی مجلس در تشریح برنامه هایش گفت: برای توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل باید نگاهمان را در این حوزه تغییر دهیم و به سمت جذب سرمایه گذار بخش خصوصی برویم، قول می‌دهم مشکلات حوزه حمل و نقل کشور را حل کنم، مشکل ساخت مسکن را حل می‌کنیم؛ محرومیت زدایی از مناطق محروم، حذف امضا‌های طلایی، تمرکززدایی در مقررات از جمله در طرح هادی روستایی و طرح جامع شهر‌ها و همچنین به کارگیری نخبگان برای حل مشکلات در کیفیت ساخت توجه خواهد شد.  اینجانب ۱۰ دستور کار را برای وزارتخانه تدوین کردم که در اولین روز کار وزارتخانه این برنامه‌ها را ابلاغ خواهم کرد. در دولت شورای عالی مسکن شکل خواهد گرفت.

وزیر دفاع: مقابله با اغواگری بدخواهان و خنثی سازی توطئه‌ها و تفرقه افکنی‌ها در دستور کار قرار دارد

 امیر سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع پشتیبانی و نیرو‌های مسلح نیز درباره برنامه هایش گفت: مقابله با اغواگری بدخواهان و خنثی سازی توطئه‌ها و تفرقه افکنی‌ها در بین اعضای نیرو‌های مسلح و صیانت از اقتدار دفاعی در دستور کار قرار دارد. اهمیت به کارگیری از سامانه‌های ترکیبی در حوزه‌های سخت و نیمه سخت و نرم دفاعی و پیشرفت‌ها در حوزه فناوری‌های نانو، زیستی، شناختی، سایبر، کوآنتوم و مواد جدید و فناوری اطلاعات و ارتباطات اهمیت و نقش دیپلماسی دفاعی و پشتیبانی موثر و قدرت ساز نیرو‌های مسلح در عمق بخشی راهبردی توأم با استحکام درونی و قابلیت بازدارنده  از محور‌های جامع تقدیمی برنامه بنده است. 

وزیر دادگستری: امنیت قضائی در جامعه باید بالا رود

امین حسین رحیمی وزیر دادگستری نیز وعده‌های خود را این چنین بیان کرده است: قوه قضائیه ارتقای کارآمدی داشته باشد. امنیت قضائی در جامعه باید بالا رود. کسانی که قانون‌شکن هستند، همواره باید از قوه قضائیه نگران باشند. مردم نباید نگران بی‌گناهی خود باشند. وزیر دادگستری وظیفه دارد که قوه قضائیه بتواند ارتقا یابد.  حقوق‌دانان معتقدند که اصل حتمیت کشف جرم بازدارنده‌تر از خود مجازات است. نباید کسی فکر کند که می‌تواند ظلم کند و فرار کند. وظیفه وزیر دادگستری فراهم کردن امکاناتی برای ارتقای دستگاه قضایی است. ما کارگروه تعاملی انجام خواهیم داد تا مشکل مردم را حل کنیم. باید ستادی در دولت تشکیل دهیم که تنظیم بازار تا قیمت گذاری و توزیع مناسب و مبارزه با گران فروشی را عملیاتی کنند. چند وزارت خانه باید در این ستاد باشند. ارتقای امنیت قضایی مورد تأکید ماست و به همه ارکان دولت مربوط می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی: دست واسطه‌ها را قطع کنیم

سیدجواد ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی نیز گفته است: کشاورزی ضامن امنیت غذایی کشور ما است، امنیت غذایی در تمام جهان بر عهده دولت‌ها می‌باشد  و  هیچ موضوع دیگری نسبت به آن دارای اولویت نیست. باید توجه کنیم که برای ایجاد این اقتدار  غذایی به اقتدار کشاورزی نیاز داریم. این ظرفیت، قدرت کشاورزی ما می‌باشد، ما می‌توانیم در منطقه دارای اقتدار غذایی باشیم. برای رسیدن به این اقتدار کشاورزی به تحول حوزه کشاورزی نیاز داریم، برنامه دولت سیزدهم برای وزارتخانه جهاد کشاورزی با نگاه رسیدن به اقتدار غذایی نوشته شده است، طرح تحول کشاورزی با رویکرد جهادی ۱۶ چالش اساسی بحث کشاورزی را شناخته و با تفکر سیستمی ۲۵ راهبرد ارائه می‌دهد. با برنامه ما زمین‌های کشاورزی دارای سند خواهند شد. دست واسطه‌ها را قطع کنیم. مجددا متولی واحد به روستا‌ها برمی گردد تا مهاجرت کاهش پیدا کند.

وزیر کار رفاه و تعاون اجتماعی: یکی از مهم‌ترین مشکلات رفاهی مردم بحث بیکاری است

حجت‌الله عبدالملکی در جریان تشریح برنامه‌های خود جهت تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: اولین محور برنامه بنده بحث اشتغال است یکی از مهم‌ترین مشکلات رفاهی مردم بحث بیکاری است. اگرچه تولید و اشتغال در بخش‌های کشاورزی، صنعت، ساخت‌وساز، گردشگری، بهداشت و درمان و آموزش شکل می‌گیرد، اما با توجه به این‌که وزارت کار دبیرخانه ستاد اشتغال کشور است لازم است در مسیر تحقق اشتغال با فرماندهی رئیس جمهور گام جدی بردارد. برنامه بعدی من ایجاد سامانه جامع اشتغال ایرانیان است. تعیین آخرین وضعیت اشتغال کمک می‌کند تا ما بتوانیم برنامه ریزی دقیقی را در این حوزه داشته باشیم. آمایش سرزمینی در مناطق محروم نیز باید دنبال شود.

وزیر پیشنهادی تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه اظهار کرد: باید حقوق کار اصلاح شود. از سوی دیگر بنده منابعی را علاوه بر بیمه قالیبافان، کارگران، رانندگان به کارفرمایان نیز ارائه می‌کنم تا در استخدام نیرو‌های خود مشکل نداشته باشند. توجه به مشاغل خانگی از دیگر مواردی است که بنده آن را دنبال خواهم کرد. حرکت به سمت تقویت و ایجاد بیمه اجتماعی و بازنشستگی برای نه دهک کشور، از دیگر برنامه‌های من است. ارائه بسته‌های حمایتی برای فقر سالمندان، حمایت‌های اجتماعی از زنان سرپرست خانوار از مسائل مورد توجه خواهد بود.

وزیر بهداشت: مهم ترین عاملی که می‌تواند جلوی کرونا را بگیرد واکسیناسیون گسترده است 

بهرام عین اللهی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی درباره برنامه هایش گفت:  حفظ جان مردم مهم ترین اولویت دولت  و سلامت مردم خط قرمز ماست. مهم ترین عاملی که می‌تواند جلوی کرونا را بگیرد واکسیناسیون گسترده است که نتیجه آن کاهش میزان مرگ و میر است. از این رو برنامه اصلی ما واکسیناسیون گسترده است.  ناچار به واردات واکسن هستیم و از همه کسانی که بتوانند این کار را انجام بدهند کمک می‌گیریم. تا پایان بهمن امسال واکسیناسیون تمام می‌شود. بحث دیگر ما موضوع قرنطینه و یا لاکدان است. با توجه به شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور ما باید موضوع لاکدان را پیگیری کنیم. متاسفانه علی رغم اینکه بر اساس قانون برنامه می‌بایست هزینه‌ها را به ۲۵ درصد کاهش می‌دادیم این امر محقق نشد؛ بر همین اساس  با منابع مالی پایدار باید این مقدار را کاهش دهیم، پیشگیری نسبت به درمان اولویت دارد. باید پوشش بیمه پایه درمان را برای کل بیماران افزایش دهیم و بیمه رایگان برای اقشار آسیب پذیر را مورد توجه قرار دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: قول راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات ظرف چهار سال آینده را می دهم

عیسی زارع‌پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در تشریح برنامه‌های خود گفته است:  با بررسی اسناد بالادستی و مصوبات شورای عالی فضای مجازی برنامه‌ای را تدوین کرده‌ و درباره مهم‌ترین چالش‌ها و نگاه راهبردی راهکار‌های اجرایی و عملیاتی مهمی را در نظر گرفته که اولین حوزه آن، حوزه حکم‌رانی دیجیتال است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تلاش برای راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات را مربوط به ۲۰ سال پیش دانست که به دلایل مختلفی هنوز محقق نشده است.  او قول راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات ظرف چهار سال آینده و مطابق زمان‌بندی شورای عالی فضای مجازی را داد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به دانش‌آموزانی که به خاطر دسترسی نداشتن به اینترنت نتوانستند از آموزش مجازی استفاده کنند، اشاره کرد و قول داد ظرف یک سال و نیم آینده این مشکل را حل کند. در عین حال وعده داد که دسترسی کلیه روستا‌ها دارای جمعیت بالای ۲۰ خانوار به شبکه پرسرعت اینترنت تا پایان سال ۱۴۰۱ محقق خواهد شد. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تحقق دولت الکترونیکی را از دیگر اولویت‌های خود دانست.

زارع‌پور به غفلت از بحث صنعت فضایی به دلیل نگاه سیاست‌زده در سالیان گذشته اشاره کرد که با وجود خاطرات خوش پرتاب‌های موفقیت‌آمیز ماهواره‌های ایرانی در دهه ۸۰، در سال‌های اخیر این روند رشد متوقف شده است. او قول داد از ظرفیت تمام جوانان و نخبگان برای بازگرداندن این صنعت به ریل شکوفایی خود استفاده کند.