چگونه قوز کمر رو در خانه از بین ببریم؟
قوز کمر یکی از مشکلاتی است که می تواند هر فرد در هر سنی را درگیر کند، بنابراین یکی از سوالات پرتکراری که در خصوص آن وجود دارد این است که آیا درمان قوز کمر در خانه امکان پذیر است؟

اگر شما نیز جزو افرادی هستید که این عارضه را دارید و یا در وضعیتی قرار دارید که مستعد این آسیب می باشید، باید بدانید که بله، برخی روش ها وجود دارد که با پیروی از آن ها شما می توانید انحراف کمر را در خانه درمان کنید.
همچنین این موضوع را در نظر داشته باشید که قوز کمر همیشه تنها به نمای ظاهری ختم نمی شود و به مروز زمان و چنانچه برای درمان اقدامی انجام ندهید، ناهنجاری های دیگری مثل افتادگی گردن به جلو یا افتادگی شانه را نیز در پی دارد.
خوشبختانه یکی از ساده ترین روش های درمانی که می توانید از آن استفاده کنید ورزش کردن می باشد، امروزه حرکات ورزشی متنوعی وجود دارد که با کمک آن ها می توانید به حفظ وضعیت طبیعی بدن خود کمک کنید.
بنابراین اگر شما یا یکی از نزدیکانتان از این عارضه رنج می برید، توصیه می کنیم حتما تا انتها این مطلب همراه ما باشید.
قوز کمر یا پشت گرد چیست؟
گوژپشتی که در اصلاح عامیانه به آن قوز کمر گفته می شود، یکی از ناهنجاری های بسیار شایع در خصوص مهره های ستون فقرات می باشد، اما دقیقا منظور از آن چیست؟ قوز کمر حالتی است که طی آن قسمت های بالایی ستون فقرات از حالت طبیعی خود خارج می شوند و دچار انحنا می شوند، این انحنا در ابتدا کم می باشد، اما به مرور زمان افزایش یافته و به اصطلاح پشت کمر شما گرد تر می شود و لازم می شود که برای درمان قوز کمر اقدام کنید.
البته دقت داشته باشید که به صورت طبیعی قسمت بالای کمر کمی دارای انحنا می باشد تا بتوان وزن بدن را به خوبی تحمل کند، اما نباید این انحنا از وضعیت طبیعی خود خارج شود.
انحنای بیش از حد کمر، به مرور شما را خمیده تر می کند و پشت شما گرد تر به نظر می آید. اما این عارضه تنها مربوط به کمر نمی باشد و دیگر قسمت های بدن را نیز درگیر می کند.
آیا می توان قوز کمر را در خانه درمان کرد؟
یکی از سوالات پرتکرار مربوط به روش های درمان قوز کمر می باشد. به جهت بررسی این موضوع در ابتدا لازم است تا تشخیصی دقیق از عارضه شما انجام شود. به این منظور ساده ترین کاری که می توانید انجام بدهید این است که:
در ابتدا لازم است که کنار آینه بایستید و از پهلو به وضعیت بدنتان نگاهی بیندازید.
راه بعدی این است که پشت به دیوار بایستید و اجازه دهید تا دستهایتان در کنار بدنتان قرار گیرد. در حالت طبیعی باید کف دستهایتان به سمت بدن باشد؛ در غیر این صورت احتمالاً دچار قوز کمر شدهاید.
حال پس از تشخیص صحیح این عارضه، باید بررسی شود که میزان انحراف کمر چقدر می باشد. اگر انحراف به حدی شدید باید که به وضوح بتوان آن را تشخیص داد، در این صورت ممکن است روش های خانگی نتیجه بخش نباشند و باید از روش های درمانی موثر تری استفاده کنید.
اما چنانچه به تازگی به این عارضه دچار شده اید و یا شدت انحراف چندان شدید نمی باشد، می توانید از روش های درمانی که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم استفاده کنید.
روش های درمانی قوز کمر بدون جراحی
بریس برای خمیدگی کمر
استفاده از این گزینه درمانی به بیمارانی توصیه می شود که به گوژپشتی شوئرمن یا اسکولیوز دچار هستند. این که چه مقدار در طول روز از بریس استفاده کنند و ساعات استفاده به چه صورت باشد به شدت انحنا کمر آن ها بستگی دارد.
بنابراین برای استفاده از این روش درمانی حتما لازم است که نزد پزشک متخصص مراجعه نمایید و مطابق با توصیه های او اقدام به استفاده نمایید تا وضعیت شما بدتر نشود.
حرکات اصلاحی برای قوز کمر
وضعیت کودک
این تمرین موجب کشش و رها شدن فشار از روی ستون فقرات و عضلات پایین تنه مثل سرینی و همسترینگ می شود، همچنین موجب از بین رفتن فشار از روی گردن می شود.
به جهت انجام این تمرین مراحل زیر را دنبال کنید:
برای درمان قوز کمر خود روی زمین دراز بکشید.
کاملا بدن خود را رها کنید و تمام عضلات را در وضعیت استراحت قرار دهید.
بهآرامی پیشانی خود را روی زمین قرار دهید و دستها را روی زمین دراز کنید.
سعی کنید در این وضعیت چند دقیقهای بمانید و نفس عمیق بکشید.
تا جایی که می توانید و اذیت نمی شوید این حالت را حفظ کنید و سپس به حالت اولیه بازگردید، هر چقدر که می توانید در طول روز این حرکت را انجام دهید.
کشش کمر
وضعیت شروع: به صورت مورب رو به دیوار بایستید و آرنج و ساعد خود را روی دیوار قرار دهید، به طوری که آرنج شما در ارتفاع سینه باشد.
روش کار: با نگه داشتن بازو روی دیوار، بدن خود را دور از دیوار بچرخانید تا زمانی که احساس کشیدگی در قفسه سینه خود کنید 30 ثانیه نگه دارید و سپس در طرف دیگر تکرار کنید.
انقباضات مستعد کتف
وضعیت شروع: روی شکم دراز بکشید و دستان خود را به پهلو و کف دست ها رو به پایین باشد.
روش کار: تیغه های شانه خود را به هم و به سمت پاهای خود بکشید، دستان خود را به اندازه چند سانتی متر از زمین بلند کرده و به مدت 30 ثانیه در این حالت نگه دارید. استراحت کنید و سپس 2 بار دیگر تکرار کنید.
نکات کلیدی: هنگام بلند کردن دست ها، مطمئن شوید که وضعیت تیغه شانه را حفظ می کنید.
جمع شدن چانه
موقعیت شروع: نشستن روی سطح بلند
روش کار: چانه خود را به سمت عقب بکشید، مثل اینکه در حال نگاه کردن یک جسم در پایین هستید. سپس سعی کنید در همین حالت کمر خود را صاف نگه دارید و چند ثانیه تمرکز کنید و مجدد به حالت قبل بازگردید.
بالا بردن دو طرفه شانه با چرخش خارجی
موقعیت شروع: بایستید با یک نوار مقاومتی کوتاه که در هر دو دست نگه داشته شده و آرنج ها تا 90 درجه خم شده باشند.
روش کار: دستان خود را به سمت بیرون بچرخانید، کشش روی باند را افزایش دهید، در حالی که آرنج خود را در کنار خود و مچ خود را در وضعیت خنثی نگه داشته اید. هر دو بازو را بالا بیاورید تا بازوی شما موازی با زمین (90 درجه) شود، با معکوس کردن حرکات به حالت شروع بازگردید؛ در مجموع 10 بار تکرار کنید.
مصرف دارو
البته نمی توان این گونه گفت که استفاده از دارو موجب از بین رفتن قوز کمر می شود، اما به شم کمک می کند تا علائم و درد کمتری داشته باشید، همچنین اگر به دلیل برخی از بیماری های زمینه ای همانند پوکی استخوان به این آسیب دچار شده باشید، مصرف مکمل های کلسیم یک روش درمانی مناسب در کنار سایر روش ها می باشد.
استفاده از بانداژ های کمر
البته که این روش درمانی بییشتر در گذشته استفاده می شود و امروزه کمتر توصیه می شود، اما همچنان یک روش درمان قوز کمر در خانه می باشد.
اگر شما کمر خود را با بانداژ های مخصوص ببنید، درد بسیار کمتری خواهید داشت و به قرار گیری کمر در حالت صحیح خود کمک می کنید. البته این مورد را هم باید در نظر داشته باشید که باند پیچی کمر برای مدت طولانی عوارضی به همراه دارد و نباید این کار را سرخودانه و بدون مشورت با پزشک برای مدت طولانی انجام دهید، زیرا ضعیف شدن عضلات را در پی دارد.
آیا قوز پشت به صورت کامل درمان میشود؟
تا اینجا به شما موثر ترین روش های درمانی برای قوز کمر را توضیح دادیم، اما لازم است این مورد را به خاطر بسپارید که قوز کمر با روش های خانگی ممکن است به صورت صد در صد درمان نشود، به خصوص اگر شما به نوع شدید این عارضه دچار هستید.
در این شرایط تنها روش درمانی که به صورت صد در صد نتیجه بخش می باشد جراحی است. یعنی درمان کیفوز متناسب با علائم فرد انتخاب می شود که شامل سن بیمار، میزان رشد باقی مانده بدن، شدت انحراف، علل بیماری و موارد این چنین می باشد.
تمامی این موارد نیز توسط پزشک متخصص قابل تشخیص است، بنابراین برای انتخاب روش درمانی موثر باید در ابتدا نزد پزشک متخصص مراجعه نمایید تا در نهایت گزینه درمانی لازم ارائه شود.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با روش های درمان قوز کمر و در خانه و جزئیات مربوط به آن آشنا کنیم، در آخر این مورد را در نظر داشته باشید که هیچ یک از روش های درمانی را به صورت خودسرانه استفاده نکنید و حتما در مرحله اول نزد پزشک مربوطه مراجعه کنید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
دیدگاه تان را بنویسید