سلاح اسرارآمیز سپاه چه بود؟ | نمایش تازه ترین تسلیحات و تجهیزات رزم دریایی ایران

زهپادهای اژدرافکن یا چشم دریا سلاح مرموز زیردریایی سپاه
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

نخستین روز رزمایش اقتدار پیامبراعظم (ص) ۱۹ نیروی‌دریایی سپاه پاسداران روز جمعه در حالی در آب‌های نیلگون خلیج‌فارس آغاز شد که به‌کارگیری فناوری‌های نوین رزم دریایی از مهم‌ترین ویژگی‌های این رزمایش بود؛ تجهیزاتی که نشان‌دهنده گام‌های بلند در مسیر ایجاد بازدارندگی دریایی برای ایران است.

در شرایطی که طی هفته‌های اخیر بخش‌های مختلف نیروهای‌مسلح ایران در چارچوب رزمایش‌های اقتدار و امنیت، قابلیت‌ها و توانمندی‌های خود را به نمایش گذاشته‌اند، روز جمعه نوبت به نیروی‌دریایی سپاه ‌پاسداران رسید تا بخشی از توان رزمی و تسلیحات و تجهیزات مدرن خود را به رخ دشمنان بکشد.

به‌گفته دریادار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران، در رزمایش امسال این نیرو نیز به سیاق هر سال، تکنولوژی‌ها و تجهیزات مدرنی به‌کار گرفته شده که شناورهای با سرعت ۷۵ و ۹۰ نات با قابلیت شلیک موشک و همچنین «مین‌های پرتاب شونده» از جمله آنهاست.

مشخصات رزمایش

رزمایش: اقتدار پیامبر اعظم (ص) ۱۹

نیروی عمل‌کننده: نیروی دریایی سپاه‌پاسداران

نام عملیات: شهید حسین منجزی

منطقه رزمایش: مناطق شمالی و میانی خلیج‌فارس و ۳ منطقه از مناطق نیروی دریایی سپاه

محدوده استانی: استان‌های بوشهر و خوزستان

اهداف:

تمرین عملیاتی تکنولوژی‌ها و تسلیحات تازه

ارتقای آمادگی نیروها

تمرین استراتژی‌ها و تاکتیک‌های رزم دریایی

نمایش آمادگی نیروی دریایی سپاه برای مقابله با انواع تهدیدها

ارتقای آمادگی نیروها به‌منظور مشارکت در تامین امنیت پایدار آب‌های منطقه‌ای

ارسال پیام صلح و دوستی به کشورهای منطقه

برنامه‌های رزمایش

رزمایش اقتدار پیامبراعظم (ص) ۱۹ نیروی‌دریایی سپاه در نخستین روز خود با تمرین‌ها و اقدام‌های عملیاتی مختلفی همراه بود که در ادامه به برخی از آنها اشاره می‌شود.

اجرای عملیات شناور انتحاری

رزم عملیاتی تکاوران نیروی دریایی سپاه پاسداران

شلیک اژدر از زیرسطحی هوشمند نیروی دریایی سپاه، به‌عنوان سلاحی ناشناخته با مشخصات محرمانه

تمرین دفاع از ساحل با بهره‌گیری از انواع تسلیحات از جمله، راکت‌های توپخانه‌ای و موشک‌های هدایت‌شونده

هلی‌برن تفنگداران دریایی سپاه

حضور ناوگان بالگردی نیروی دریایی سپاه مجهز به راکت‌ها و تسلیحات مدرن

شلیک موشک‌های کروز سطح به سطح از انواع مختلف

رزم پهپادهای انتحاری و تمرین اصابت به اهداف

حضور عملیاتی انواع پهپادهای شناسایی رزمی با برنامه عملیاتی چندوجهی

تمرین عملیات توقیف شناور با استفاده از عملیات راپل تکاوران دریایی

تسلیحات و تجهیزات

یکی از مهم‌ترین جلوه‌های نخستین روز رزمایش اقتدار پیامبراعظم (ص) ۱۹ نیروی‌دریایی سپاه، به‌کارگیری این نیرو از انواع تسلیحات و تجهیزات مدرن و بومی بود که بازتاب گسترده‌ای نیز در رسانه‌ها داشت. در ادامه به برخی از تسلیحات و تجهیزات به‌کار گرفته شده در جریان این رزمایش اشاره می‌شود.

شناورها

انواع قایق‌های موشک‌انداز

ناوهای کلاس تندر

ناو موشک‌انداز شهید ابومهدی

ناو موشک‌انداز شهید سلیمانی

پهپادها

مهاجر ۶

باور ۵

استفاده از برخی پهپادهای انتحاری که مشخصات آنها محرمانه مانده است

موشک‌ها و راکت‌ها

راکت‌ غیرهدایت‌شونده‌ فجر۳

راکت غیرهدایت‌شونده فجر۵

موشک‌های ضدکشتی

راکت‌ ۸۰م‌م غیرهدایت‌شونده‌

موشک دریاپایه کوثر

موشک ضد زره هدایت لیزری دهلاویه

موشک‌ کروز سطح به سطح نصر

سامانه موشکی فتح

سلاح اسرارآمیز ندسا

«زهپادهای اژدرافکن» جزو تسلیحات مدرنی بود که در نخستین روز رزمایش اقتدار پیامبراعظم (ص) ۱۹ نیروی‌دریایی سپاه به‌کار گرفته شد؛ دستاوردی که محرمانه ماندن مشخصات و ویژگی‌هایش، آن را به سلاحی اسرارآمیز برای «ندسا» تبدیل کرده است که کابوسی برای متجاوزان به آب‌های سرزمینی ایران به‌شمار می‌رود.

به‌نظر می‌رسد مهم‌ترین ویژگی «زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور» نیروی دریایی که به اختصار «زهپاد» خوانده می‌شود، شلیک موشک و همچنین مین‌های پرتاب شونده است. این در حالی است که زهپادها، که اصطلاح به‌عنوان «چشم دریا» خوانده می‌شوند، از جمله تجهیزات مدرن در رزم دریایی است که یکی از اصلی‌ترین موارد استفاده آن در حوزه نظامی، بهره‌گیری از آنها در مین‌گذاری دریایی و همچنین خنثی‌سازی مین‌های دریایی است. زهپادها علاوه‌بر حوزه نظامی، کاربردهای متنوع دیگری هم در عرصه‌های مختلف، از جمله محیط زیست، عملیات حفاری، تحقیقات علمی – پژوهشی و... دارند.

پیام‌های رزمایش

اقتدار دریایی ایران: یکی از اصلی‌ترین پیام‌های رزمایش اقتدار پیامبراعظم (ص) ۱۹ نیروی‌دریایی سپاه، نمایش اقتدار دریایی نیروهای‌مسلح ایران و هشداری به نیروهای فرامنطقه‌ای درباره هرگونه شرارت علیه منافع و امنیت ملی ایران است.

توسعه به‌کارگیری تسلیحات مدرن: این رزمایش نشان داد نیروهای‌مسلح ایران در حوزه رزم دریایی هر سال گام‌های بلندتری در مسیر خودکفایی تسلیحاتی برمی‌دارند.

صلح و دوستی: برگزاری این رزمایش این پیام را برای کشورهای منطقه و همسایه داشت که عزم ایران برای مشارکت در برقراری امنیت پایدار در آب‌های منطقه جزم است.

آمادگی در برابر تهدیدها: یکی از مخاطبان رزمایش نیروی‌دریایی سپاه، نیروهای فرامنطقه‌ای حاضر در آب‌های منطقه هستند مبنی بر اینکه امنیت پایدار در منطقه تنها ازسوی نیروهای بومی تامین می‌شود و آنها جایی در این منطقه ندارند.

نقش امنیت‌زای ایران: یکی از اصلی‌ترین وجوه این رزمایش، نمایش اقتدار نیروهای‌مسلح ایران در تامین امنیت آب‌راه‌های بین‌المللی است؛ موضوعی که علاوه‌بر جنبه‌های مختلف آن، نقشی بی‌بدیل در برقراری امنیت فعالیت‌های اقتصادی در سطح آب‌های منطقه‌ای دارد.