مزایا و معایب انواع رنگ های ساختمانی
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

رنگ‌های زیادی در طبیعت وجود دارد که با توجه به روحیات هر فردی، رنگ خاصی برای وی دارای زیبایی است. به ‌همین جهت سعی دارد تا اغلب وسایل و محیط زندگی خود را نیز بر اساس رنگ مورد علاقه تهیه و آماده نماید. از جمله موقعیت‌هایی که این وجه تمایز سلیقه افراد نمایان می‌شود، رنگ‌کاری منزل و انتخاب رنگ ساختمانی برای نقاشی دیوارها و محیط ساختمان محل زندگی است. عده‌ای از روی باورهای خاصی رنگ ساختمانی دیوارهای منزل و اطراف را انتخاب می‌کنند و برخی نیز ویژگی‌های دیگری را ملاک زیبایی قرار می‌دهند.

 

این اختلاف سلیقه‌ها و تفاوت‌ها باعث می‌شود زندگی از حالت یکنواختی در آمده و رنگ و بوی بهتری به خود بگیرد. در میان انواع رنگ ساختمانی، برخی با توجه به بررسی مزایا و معایب رنگ روغنی ترجیح می‌دهند که از ترکیبات این رنگ برای نقاشی استفاده نمایند. البته بعضاً قیمت رنگ روغنی نیز در این انتخاب بی‌تأثیر نخواهد بود. اما از آنجایی که مزایا و معایب رنگ پلاستیک نیز شرایط خاص خود را داشته و قیمت رنگ پلاستیک به نسبت ارزان‌تر می‌باشد، رنگ ساختمانی مورد علاقه عده‌ای، رنگ پلاستیک می‌شود. گروه دیگری نیز هستند که در کنار این دو انتخاب، با آگاهی و شناخت مزایا و معایب رنگ اکریلیک، زیبایی محیط زندگی خود را استفاده از رنگ اکریلیک می‌دانند. بر همین اساس و تنوع سلیقه‌ها و روحیات افراد، انتخاب رنگ ساختمانی معیارهای متفاوتی دارد که در ادامه این مقاله با بررسی خصوصیات هر کدام از این رنگ‌ها، به معرفی فروشگاه ابزارآلات صنعتی سوپر ابزار پارس به‌ عنوان نمایندگی رسمی فروش انواع رنگ‌های ساختمانی خواهیم پرداخت.

انتخاب رنگ ساختمانی با توجه به مزایا و معایب روغنی

همان طوری که اشاره شد هر کدام از انواع رنگ ساختمانی مزایا و معایبی دارند که مصرف‌کننده با بررسی آن‌ها رنگ مورد علاقه خود را انتخاب می‌کند. در این میان رنگ روغنی دارای خصوصیات خاصی است که به برخی مزایا و معایب آن اشاره می‌نماییم. رنگ‌های روغنی که در سه دسته مات، نیمه‌مات و براق تقسیم‌بندی می‌شوند بوی زیادی نسبت به رنگ‌های پلاستیک دارند. اما این نوع رنگ ساختمانی قابلیت استفاده برای دیوار سرویس‌های بهداشتی را داشته و مناسب سطوح گچی و چوبی نیز می‌باشد. این امکان را دارد که بر روی رنگ قبلی روغنی یا پلاستیکی به خوبی جا بیفتد. رنگ‌آمیزی سطوح فلزی و نرده‌ها و پنجره‌ها با رنگ روغنی به دلیل براق بودن و انعکاس جلوه زیبای نور از قابلیت‌های ویژه این رنگ می‌باشد.

انواع رنگ روغن به دلیل قابلیت شستشو و دوام بالایی که دارند، همواره مورد توجه رنگ کاران ساختمان قرار می گیرند. اگر حلا لرنگ روغن، طرز تهیه و قیمت آن را بدانید، در میابید گه چرا خرید رنگ روغن در بین نقاشان ساختمان پرطرفدار است.

به دلیل ترکیبات به کار رفته در رنگ روغنی، در صورت لکه‌دار شدن و کثیف‌شدن به راحتی قابل شست‌وشو می‌باشد. اگر زیرسازی آن مناسب انجام شده باشد، سطح یکنواخت را زیباتر نشان خواهد داد. انعکاس نور از آن باعث بزرگ دیده شدن فضا شده و ماندگاری بالایی نیز دارد.

با توجه به قیمت رنگ روغنی باید در خرید آن دقت شود که رنگ نامرغوبی خریداری نشود زیرا حاوی مواد سربی می‌باشد که برای سلامتی خیلی مضر است. آشکارترین عیب این رنگ ساختمانی بوی زننده و تندی است که به دلیل حلال تینر و مشتقات نفتی حاصل می‌شود و این بو برای افراد دارای حساسیت می‌تواند مشکل‌ساز شود. ماندگاری بوی بد آن شاید تا یک ماه هم به طول بینجامد. به‌ علت نداشتن بافت در ترکیب رنگ روغن، سطح زیرین آن باید سمباده‌کاری و بتونه‌کاری شده و کاملاً صاف و یکنواخت باشد.

 

بررسی مزایا و معایب رنگ پلاستیک در انتخاب رنگ ساختمانی

رنگ پلاستیک در کوتاه ترین زمان ممکن خشک شده و بدون بو می باشد. همچنین اگر به دنبال رنگ ساختمانی هستید که به آسانی اجرا شود، رقیق کننده آن آب باشد، مقاومت خوبی داشته باشد، رنگ پلاستیک بهترین انتخاب است.از سالیان دور رنگ پلاستیک از جمله رنگ ساختمانی بود که برای رنگ آمیزی سطوح ساختمانی مورد استفاده قرار می گرفت. شما می توانید از این رنگ برای رنگ آمیزی دیوار، سقف و سایر سطوح براحتی استفاده کنید. رنگ پلاستیک که در طی این سالها نیز رنگ پلاستیک با دارا بودن ذرات میکروسکوپی چسب، رنگدانه و بتونه یکی از پر طرفدار ترین رنگ های ساختمانی بوده و همچنان نیز طرفداران خاص خود را دارد.

این نوع رنگ ساختمانی با توجه به قیمت رنگ پلاستیک و مزایای عنوان شده، دارای معایبی نیز است که در ادامه خواهد آمد. این رنگ به‌ علت جذب آب، زود چروک شده و نمای دیوار را خراب می‌کند. نسبت به رنگ‌های دیگر ماندگاری کمتری داشته و در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید، تغییر رنگ می‌دهد. رنگ پلاستیک گزینه مناسبی برای رنگ‌کاری درب و پنجره و نرده و آهن‌آلات نمی‌باشد.

قیمت رنگ پلاستیک

بررسی مزایا و معایب رنگ اکریلیک جهت کاربرد رنگ ساختمانی

رنگ اکریلیک ساختمانی(Acrylic paint) رنگ دوستدار محیط زیست و بر پایه آب است که به دلیل عدم استفاده از مواد نفتی با طبیعت سازگار است. رنگ اکریلیک سابقه رنگ پلاستیک و رنگ روغن را ندارد، با این وجود به دلایل قابل توجهی از جمله اینکه در محیط داخلی و خارجی قابلیت استفاده است، بدون بو است و براحتی خشک می شود، توانست خیلی زود بخشی از بازار رنگ ساختمانی را به خود اختصاص دهد

رنگ اکریلیک که حلال آن نیز آب می‌باشد اخیراً وارد بازار شده و به‌ دلیل نداشتن بوی نامساعد، محبوبیت خاصی هم پیدا کرده است. ترکیبات به کار رفته در رنگ اکریلیک، با توجه به این که حلال آن نیز آب می‌باشد، ولی برخلاف رنگ پلاستیک، قابلیت شست‌وشو دارد. در صورت عدم مواجه با فشار بالای آب، به راحتی شسته شده و ماندگاری بالایی خواهد داشت. انعطاف بالای این رنگ ساختمانی در مقایسه با رنگ روغنی باعث جلوگیری از ترک‌خوردگی شده و این عامل نیز در ماندگاری بالای آن مؤثر می‌باشد. مزیت دیگر رنگ اکریلیک، خشک شدن آن در مدت زمان کمتری پس از اجرای کار می‌باشد. خاصیت آن باعث می‌شود که قابلیت اجرا بر روی سطح مختلف فلزی یا گچی یا آجری را داشته و همچنین برای نمای ساختمان نیز مفید می‌باشد. به‌ علت ضد زنگ بودن این رنگ، برای رنگ‌آمیزی سطوح فلزی بهترین گزینه می‌تواند باشد.

رنگ اکریلیک

از معایب این رنگ ساختمانی به عدم قابل شست‌وشو بودن تمامی انواع آن و همچنین عدم استفاده از قلم مویی به‌ علت ماندن رد آن پس از اجرا می‌توان اشاره کرد. در مقایسه با رنگ روغنی درخشش و انعکاس نور به مراتب کمتری دارد. توجه به تعیین درجه رنگ اکریلیک نیز در نقاشی آن مؤثر است زیرا اگر رعایت نشود، پس از اجرا و خشک شدن، به صورت تیره دیده خواهد شد.

با عنایت به موارد عنوان شده فوق، برای بهره‌مندی از مشاوره و راهنمایی کارشناسان رنگ ساختمانی می‌توان به سایت فروشگاه ابزارآلات صنعتی سوپر ابزار پارس (https://superabzarpars.com/) مراجعه کرد. این فروشگاه به دلیل حسن سابقه در عرضه و فروش انواع لوازم و ابزار اصل و باکیفیت ساختمانی، نمایندگی رسمی فروش انواع رنگ‌های ساختمانی معتبرترین برندها را دارد. تضمین کیفیت بالا و قیمت پایین توسط فروشگاه، قابلیت خرید اینترنتی انواع ابزار و رنگ‌های ساختمانی را از تمامی نقاط کشور فراهم ساخته و در اولین فرصت به دست مصرف کنندگان خواهد رسید.