واریزی جدید دولت در جیب مردم | اعلام زمان واریزی یارانه معیشتی اردیبهشت ماه
سیامین مرحله یارانه معیشتی ساعت ۲۴ روز شنبه ۱۰ اردیبهشتماه به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.
یارانه معیشتی به منظور حمایت از سرپرست خانوار واریز می شود. یارانه معیشتی به صورت دوره ای و برای موارد مختلفی همچون بنزین، نان، گوشت و ... در نظر گرفته می شود . یارانه معیشتی در تاریخ اعلام شده برای سرپرستان خوانوار واریز می شود. میزان یارانه معیشتی به ازای هر نفر است. در ادامه به آخرین خبر از پرداخت یارانه معیشتی می پردازیم.
زمان واریز یارانه معیشتی اردیبهشتماه اعلام شد
مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام کرد: سیامین مرحله یارانه معیشتی (اردیبهشتماه ۱۴۰۱) ساعت ۲۴ روز شنبه (۱۰ اردیبهشتماه) به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد.
به گفته وی، همانند دورههای قبل، خانوادههای یک نفره ۵۵ هزار تومان، خانوادههای دو نفره ۱۰۳ هزار تومان، خانوادههای سهنفره ۱۳۸ هزار تومان، خانوادههای چهار نفره ۱۷۲ هزار تومان و خانوادههای پنجنفره و بیشتر ۲۰۵ هزار تومان یارانه معیشتی دریافت خواهند کرد.
همچنین، دوازدهمین قسط از پرداخت دومین مرحله وام یک میلیون تومانی کرونایی از حساب سرپرستان خانوارهایی که این وام را دریافت کردهاند، این ماه کسر خواهد شد.
یارانه نقدی مستقیم تنها اثر تورمی دارد
علی اصغر نجاری (معاون اجرایی خانه کارگر استان زنجان) در واکنش به این تصمیم احتمالی دولت که از سوی مجلس مطرح شده است، گفت: به نظر میرسد یک ناهماهنگی در بین مجلس و دولت در زمینه اجرای طرح بعد از حذف ارز ۴۲۰۰تومانی وجود دارد و مشخص نیست که این اقدام براساس چه میزان کار کارشناسی و با چه حجم و براساس چه معیاری قرار است انجام شود. نه تعداد دهکها و نه حجم پرداختی دولت در این زمینه مشخص و تعیین شده است.
این فعال صنفی در ادامه با تاکید بر اخبار ضد و نقیض مسئولان و اثر روانی این بهم ریختگی بر جامعه اظهار کرد: اگر اصل بر حمایت اقشار فرودست و آسیبپذیر است، اگر کارشناسی روی موضوع انجام شده باشد دولت میتوانست بر بازار سوار شود و دلالان و مافیای توزیع گوشت را مدیریت کند، این اقدام میتوانست با پرداخت نوعی کوپن موثر باشد. اما وقتی دولت بطور مستقیم پول را به سرپرست خانوار میدهد و کارت جداگانهای صادر نمیکند، این اقدام دقیقا بدون نظارت بر بازار تورمزاست. در شرایطی که یکی از معاونان رییس جمهور رسما افزایش قیمتها را به دلیل افزایش ۵۷درصدی دستمزد کارگران قابل توجیه خوانده است، این هیچ معنایی جز آمادهسازی جامعه توسط دولت برای تحمل یک تورم کمرشکن ندارد.
نجاری با بیان اینکه «ما در شرایطی هستیم که بسیاری از کارگران در شرکتها بهدلیل افزایش مزد از همین فروردینماه با این پیام مدیران مواجه شدند که کلیه ساعات اضافهکارشان حذف شده است» اضافه کرد: محاسبه تورم تجمیعی برای سبد مصرفی کارگران هرگز از سوی دولت انجام نشده و این سیاستهای دولت بدون دریافت نظر اقتصاددانان منتقد و انجام این محاسبات راه به جایی نخواهد برد.
معاون اجرایی خانه کارگر استان زنجان در واکنش به بحث رقم مطرح شده از سوی اعضای اتاق بازرگانی و احتمال پرداخت رقم ۲۵۰ الی ۳۰۰هزارتومانی تصریح کرد: دولت با وجود تورم و قیمت گوشت در سال جاری احتمالا با این رقمها میخواهد ماهیانه حدود یک کیلو گوشت را به دست خانوارها برساند. صرفنظر از اینکه این میزان چقدر کم است، بهنظر میرسد که دولتیها نمیدانند کارگران اغلب این مبلغ را نمیتوانند وارد بازار خرید گوشت کنند و ممکن است برای تهیه نان و تخم مرغ و حتی مصرف در حوزه حمل و نقل از این پول استفاده کنند. با این حساب دولت گویا از آثار تورمی این اقدام برای اقتصاد و وضعیت مالی خود نیز بیخبر است.
وی با تاکید بر اینکه «پرداخت این مبالغ برای تهیه گوشت مانند پرداخت رقم زیر ۷۰۰هزار تومان بهعنوان حق مسکن یک اقدام صوری و نمایشی برای رفع تکلیف است» گفت: سیاست پرداخت نقدی از آنجا که همواره مشمول تورم است و بهگفته خود رییس جمهور ۴۵هزارتومان زمان آقای احمدینژاد اکنون ارزش ۷هزارتومان دوره ایشان را دارد، در نهایت مشمول زمان شده و رقمهایی مثل ۳۰۰ یا حتی ۵۰۰هزارتومان در آینده نه چندان دور ارزش خاصی نخواهند داشت.
نجاری در پایان اظهار کرد: ما از هر دولتی که قصد داشته باشد به گروههای فرودست جامعه و کارگران کمک کند، حمایت میکنیم و در این بحث هیچ گرایش سیاسی را دخیل نمیکنیم، اما این به شرطی است که اقدامات نمایشی نباشد.
دیدگاه تان را بنویسید