آیا بیمه بدنه خسارت تعمیر خودرو را میپردازد؟
فرض کنید شما یک خودروی لوکس دارید که هزینه تعمیر آن بسیار بالا است. در صورت وقوع تصادف و وارد شدن خسارت به بدنه خودرو، بیمه بدنه تمام یا بخشی از هزینه تعمیر اتومبیل را پوشش میدهد. این بیمهنامه به شما اجازه میدهد تا بدون نگرانی، از رانندگی با خودرو لوکس خود لذت ببرید. علاوه بر این، بیمه بدنه همچنین میتواند از آسیبهای متعدد دیگری نیز پشتیبانی کند. به عنوان مثال، در صورت آتش گرفتن خودرو یا وقوع حوادث طبیعی مانند سیل و زلزله، شرکت بیمهگر خسارت شما را پرداخت میکند.
به دلیل تفاوت هزینههای تعمیرات خودرو و بیمه بدنه، پوششها و هزینهی بیمه بدنه خودرو در شرکتهای بیمه مختلف، متفاوت است و همین امر انتخاب بیمه بدنه را برای صاحبان خودرو دشوار میسازد، زیرا از اینکه این بیمه چه نوع مواردی را پوشش میدهد مطلع نیستند. بهترین راه حل این مشکل، استعلام بیمه بدنه از شرکتهای بیمه معتبر و مقایسه و خرید آنلاین بیمه بدنه است. در ادامه سعی نمودیم بخشی از دغدغه ذهنی شما را پاسخ دهیم تا با خیالی آسودهتر اقدام به خرید بیمه بدنه نمایید. تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا در رابطه با پوشش بیمه بدنه برای انواع تعمیرات خودرو مطلع شوید.
بیمه بدنه خودرو چه خسارتهایی را پوشش میدهد؟
پوششهای بیمه بدنه به دو دسته اصلی و فرعی یا اضافی تقسیم میشوند.
پوشش های اصلی بیمه بدنه
پوششهای اصلی بیمه بدنه شامل موارد زیر هستند:
- سرقت کلی
- خسارات وارده حین نجات و انتقال خودرو
- رخ دادن حادثه برای اتومبیل
- خسارات وارد شده در اثر حوادث آتشسوزی، انفجار و صاعقه (آصا)، به وسیله نقلیه بیمهشده یا وسایل یدکی همراه آن
- خسارتهای وارده به لاستیک و چرخهای اتومبیل بیمه شده (بیمهگر متعهد به پرداخت خسارت باتری و لاستیکهای خودرو، تا مبلغی معادل ۵۰ درصد قیمت نوی آنها میشود.)
پوشش های الحاقی بیمه بدنه
خطرات زیر تحت پوشش اصلی بیمه بدنه ماشین نیستند؛ ولی بیمهگزاران با پرداخت مبلغ حقبیمه بیشتر، از پوششهای اضافی این بیمهنامه بهرهمند میشوند:
- دزدی در جای لوازم فابریک و غیر فابریک خودرو از قبیل رادیو پخش، رینگ، لاستیک، آینه ها و سایر لوازم
- شکستن شیشه به علتی غیر از خطرات اصلی
- غرامت عدم استفاده از خودرو در هنگام تعمیرات
- حوادث طبیعی شامل سیل، زلزله و آتشفشان
- حوادث ناشی از پاشیدن مواد شیمیایی نظیر اسید و رنگ
- حذف فرانشیز
- پوشش نوسان قیمت
- خسارات مربوط به کشیدن میخ یا اشیای نظیر آن روی بدنه خودروی بیمهشده
استثنائات بیمه بدنه
موارد زیر تحت پوشش بیمه بدنه خودرو نیستند، مگر بین بیمهگزار و بیمهگر هنگام تنظیم بیمهنامه، توافق دیگری صورت گرفته شده باشد:
- خسارت ناشی از مشارکت خودرو در رقابتهای اتومبیل رانی یا آزمایش سرعت
- خسارت وارد شده به خودروی بیمهشده به دلیل حمل مواد اسیدی، انفجاری یا قابل احتراق (مگر آن که مالک برای موضوع بیمه، تمهیدات لازم برای حمل چنین موادی را در بندهای بیمه بدنه اتومبیل برای خود لحاظ کرده باشد.)
- خسارتهای ناشی از پاشیده شدن رنگ، اسید و سایر مواد شیمیایی به موضوع بیمه (مگر اینکه شرکت بیمه حوادث یاد شده را در پوششهای بیمهنامه متعهد شده باشد.)
- خسارات ناشی از سرقت لوازم و قطعات موضوع بیمه پس از وقوع حادثه
- نزول قیمت خودرو حتی اگر در اثر حوادث تحت پوشش بیمه بدنه باشد.
- غرامت عدم استفاده از خودرو، به دلیل حوادث تحت پوشش بیمهنامه (مثلاً اگر در اثر حادثه آتشسوزی، خودروی بیمه شده تا مدتها قابل استفاده نباشد، شرکت بیمهگر تعهدی در قبال خسارت وارد شده به وسیله نقلیه ندارد. بیمهگزار میتواند در صورت خرید پوشش هزینه توقف خودرو، آن ریسک را تحت پوشش شرکت بیمهگر قرار دهد.)
- خسارت ناشی از شکسته شدن شیشه خودرو به دلیل سرمای زیاد معمولاً تحت پوشش بیمه بدنه نیست. (مگر اینکه پوشش اضافی «شکست شیشه» به بیمهنامه اضافه گردد.)
آیا تعمیرات خودرو تحت پوشش بیمه بدنه است؟
تعمیرات خودرو و بیمه بدنه، یکی از موضوعاتی است که ذهن بیشتر مردم را چه در هنگام خرید بیمه بدنه چه در مواقع استفاده از آن مشغول میکند. اکثر افراد به درستی نمیدانند که بیمه بدنه خسارت تعمیرات خودرو را میپردازد یا خیر.
بیمهگر در بیمهنامه بدنه، خسارتهایی که برای تعمیر قطعات خودرو رخ داده است را تحت پوشش قرار میدهد و هزینه تعمیرات این موارد را پرداخت میکند. در واقع بیمه بدنه خسارتهای خودرو که در اثر حادثه رانندگی رخ میدهد را جبران میکند.
تعریف حادثه در بیمه بدنه خودرو به سه حالت بستگی دارد و در همین سه حالت رخ میدهد و هزینههای ایجاد شده با توجه به تعریف حادثه، جبران خسارت خواهند شد. سه تعریف کلی از حادثه، عبارت هستند از:
- امری ناگهانی باشد
- خارج از حیطه اراده و اختیار شخص باشد
- منجر به بروز خسارت شود
توجه کنید که بیمه بدنه در حالتهای عادی، هزینه تعمیر یا تعویض قطعات را بر عهده ندارد. برای اینکه بتوانید از شرکت بیمه خسارت دریافت کنید، نیاز است که خرابی خودرو یا قطعات در اثر حادثه، اتفاق افتاده باشد. همچنین مهمترین موضوع این است، که حادثه رخ داده برای خودرو، در دسته یکی از پوششهای درخواستی بیمهگزار باشد. شرکت بیمه با توجه به مبلغ حق بیمه و انتخاب پوششهای اصلی و اضافی از سوی بیمهگزار، هزینههای رخ داده را جبران خسارت خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید