مثلث بررسی کرد؛
برنامهریزی کاخ سفید برای دیدار با روحانی؛ تهران همچنان مخالف است
کاخ سفید در حوزه روابط با ایران دست فرمان عوض کرده و مشغول برنامه ریزی است تا هر طور شده بستر را برای دیدار روحانی و ترامپ فراهم کند اما تهران همچنان مخالف است.
کاخ سفید در دوره ترامپ با رویکرد دیگری به عرصه سیاست خارجی نگریست و سعی کرد که با اتخاذ مواضع حداکثری دیگر کشورها را به همراهی با خود وادار کند.
کاخ سفید از وقتی ترامپ را میزبانی کرد، دیگر همچون اوباما رویکرد ایجابی را پی نگرفت و به سمت اعمال دیدگاه های سلبی رفت. در واقع تجارت مسلکی ترامپ موجب اتخاذ این رویکرد شد. او می خواست به جهان و به طور مشخص متحدان اروپایی اش بفهماند، پیوستن ایالات متحد به یک معاهده بین المللی اعتبار می دهد و اگر ایالات متحده نباشد آن معاهده بی اعتبار می شود.
کاخ سفید برای دیکته کردن دیدگاه های ترامپ به متحدان اروپایی را با هر قیمتی دنبال کرد. حدت و شدت پیشبرد این سیاست البته بی هزینه نبود. خیلی از اعضای کابینه ترامپ استعفا کردند و جای خود را به فرد دیگری دادند. نمونه اش تغییر سه مشاور امنیت ملی رئیس جمهور بود.
کاخ سفید در دوره ریاست جمهوری ترامپ میراث اوباما را نشانه گرفت تا ثابت کند این روش معامله گری نیست. ترامپ نه فقط برجام بلکه با خروج از بسیاری از معاهدات بین المللی، آنها را به چالش کشید. سرعت ترامپ در به کرسی نشاندن خواسته هایش آنقدر زیاد بود که کوچکترین انتقادی را بر نمی تافت.
اخراج بولتون از کاخ سفید
ترامپ از همان دوره تبلیغات ریاست جمهوری اعلام کرد می خواهد با ایران به یک توافق جدید و بهتر از برجام برسد. به همین خاطر 15 ماه پیش از برجام خارج شد و تحریم های حداکثری را به ایران تحمیل کرد اما مقاومت ملت و مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران به او فهماند که ایران، کشورهای عربی و اروپایی نیست.
کاخ سفید این روزها مشغول برنامه ریزی برای اصلاح اشتباه محاسباتی ترامپ است اما این اقدام مخالفانی هم در داخل کاخ سفید و هم خارج از آمریکا دارد. نتانیاهو خیلی سعی کرد با طرح ادعاهای واهی برنامه فرانسه برای میانجی گری بین ایران و آمریکا را به هم بریزد. از طریق بولتون هم به ترامپ فشار آورد تا مانع از تغییر رویکردهای کاخ سفید در قبال ایران شود اما در هر دو هدف خود شکست خورد.
عزم مکرون برای گرفتن چراغ سبز از کاخ سفید
فرانسه بیش از پیش به بازکردن مسیر دیپلماسی بین تهران و واشنگتن اصرار ورزید و ترامپ نیز بعد از چند مشاجره لفظی با بولتون، حکم اخراج از کاخ سفید را به دست او داد تا حساب کار دست بقیه بیاید و آنها بدانند اگر مخالفت کنند مانند بولتون از کار بیکار می شوند.
پمپئو نمیخواهد از کاخ سفید برود
شاید خیلی ها تصور می کردند پمپئو ادامه دهنده راه بولتون خواهد بود ولی پمپئو محافظه کارتر از بولتون است، او خود پست وزارت خارجه آمریکا را از کسی تحویل گرفت که زیاد همراه تصمیمات ترامپ نبود و حالا که سرنوشت بولتون را می بیند سعی می کند بیشتر خود را به ترامپ نزدیک کند تا مبادا کارش به اخراج از کاخ سفید برسد.
برنامهریزی کاخ سفید برای کاهش تحریمهای ایران
دو مقام مسئول در کاخ سفید امروز خبر مهمی را به فضای رسانه ای درز دادند. نیت آنها ممانعت از کاهش تحریم بود یا چراغ سبز نشان دادن به ایران، کسی نمی داند اما آنها اعلام کردند «مکانیزم اجرای طرح پیشنهادی مکرون و ایجاد خط اعتباری 15 میلیارد دلاری فروش نفت ایران در حال تدوین است تا شرایط برای دیدار احتمالی میان روحانی و ترامپ در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل فراهم شود.
البته اینطور که شنیده می شود وزارت خزانهداری ایالات متحده هنوز با طرح مکرون برای کاهش تحریمهای ایران موافقت نکرده است.
دیدگاه تان را بنویسید