سهام عدالت | سود سهام عدالت | ارزش سهام عدالت
سورپرایز جدید دولت برای جاماندگان سهام عدالت | راه اندازی سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان
سه میلیون و ۳۳۷هزار نفر از جاماندگان سهام عدالت، در اولویت دریافت این سهام هستند که از این تعداد، حدود دو میلیون و ۲۵هزار نفر تحت پوشش بهزیستی و حدود یک میلیون و ۳۰۰ نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند.
سهام عدالت تا کنون در سه مرحله واریز شده است. شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار به دریافت کنندگان سهام عدالت هشدار داده است برای دریافت سود سهام عدالت مراقب کلاهبرداران باشند. سهام عدالت برای جاماندگان سهام عدالت، تیرماه واریز خواهد شد. دریافت کنندگان سهام عدالت باید برای دریافت و ثبت نام به سایت اصلی مراجعه کنند.
سه میلیون و ۳۳۷هزار نفر از جاماندگان سهام عدالت، در اولویت دریافت این سهام هستند که از این تعداد، حدود دو میلیون و ۲۵هزار نفر تحت پوشش بهزیستی و حدود یک میلیون و ۳۰۰ نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند.
زمان اختصاص سهام عدالت به جاماندگان/ راه اندازی سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان تا شهریور
به گزارش اقتصادآنلاین؛ اختصاص سهام عدالت به جاماندگان، تیرماه سال جاری آغاز خواهد شد. اواسط خردادماه، حسین قربانزاده، رییس سازمان خصوصی نیز اعلام کرد که تا دو هفته آینده، پرتفو جاماندگان سهام عدالت مشخص میشود. درواقع کیفیت پرتفو، نوع سهام، میزان سهام هر فرد و روش انتقال مشخص شده است و در تیرماه، اطلاعرسانی کامل صورت میگیرد.
اختصاص سهام به همه مددجویان بهزیستی
بنابر اعلام مرتضی حسینی، معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور، ۶ میلیون و ۹۲۸هزار مددجو تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند. این در حالی است که ۷۰درصد از این افراد (چهار میلیون و ۸۰۶هزار نفر) در حال حاضر سهام عدالت دارند و حدود ۲ میلیون و ۲۵هزار نفر، جزء جاماندگان سهام عدالت هستند یا قبلا تحت پوشش سازمان بهزیستی نبودهاند که باتوجه به پیگیریهای انجام شده، همه این افراد سهام عدالت دریافت خواهند کرد.
نامنویسی از جاماندگان سهام عدالت، غیرقانونی است/ نیازی به ثبتنام نیست
به گفته رییس سازمان خصوصیسازی، افراد باید توجه داشته باشند که اصلا ثبتنامی وجود ندارد. زیرا هویت افراد مشخص و در بانک اطلاعات موجود است. این افراد نباید حتی یک ریال پرداخت کنند. اگر پیامکی ارسال میشود که لینک ثبتنام دارد، قطعا کلاهبرداری است و ربطی به دولت و وزارت اقتصاد و سازمان خصوصیسازی ندارد.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی نیز تاکید کرد که قرار نیست جاماندگان سهام عدالت به هیچ عنوان به جایی مراجعه کنند. زیرا سازمان بهزیستی، اسامی افراد را با اطلاعات دقیق در اختیار سازمان خصوصیسازی قرار داده و به محض اینکه سازمان خصوصیسازی اقدامات قانونی و اداری آن را انجام دهد، سهام عدالت به افراد جامانده، اختصاص مییابد.
زمان اختصاص سهام عدالت
لازم به ذکر است که تاکنون هیچ دستورالعملی مبنی بر آغاز مرحله جدید طرح واگذاری سهام عدالت از طریق مراجع قانونی اعلام نشده است. با این حال، پرتفو جاماندگان سهام عدالت، تا تیرماه سال جاری مشخص میشود.
زمان انتقال سهام عدالت متوفیان
به گفته محمد باغستانی، مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی، پیشبینیها و هماهنگیها نشان میدهد که بتوانیم سامانه انتقال سهام عدالت به وراث را تا شهریور ۱۴۰۱ کلید بزنیم.
۴۹ میلیون و ۱۴۸هزار سهامدار عدالت وجود دارد که از این تعداد، ۳ میلیون و ۲۷۸هزار نفر در قید حیات نیستند و سهام عدالت آنها، به وراث تعلق میگیرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور درخصوص جاماندگان سهام عدالت که زیر پوشش این سازمان قرار دارند، گفت: همه مددجویان زیرپوشش سازمان بهزیستی دارای سهام عدالت خواهند شد.
سید مرتضی حسینی با بیان اینکه همه مددجویان زیرپوشش سازمان بهزیستی دارای سهام عدالت خواهند شد، گفت: طبق قانون سهام عدالت باید با اولویت اقشار ضعیف و مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی به افراد تعلق گیرد، در این مورد سازمان بهزیستی جلسهای را با سازمان خصوصی برگزار و آمارها را در این زمینه به روز رسانی کرد و بر این اساس همه مددجویان سازمان بهزیستی سهام عدالت میگیرند.
به نقل از مشرق، وی با بیان اینکه ۶ میلیون و ۹۲۸ هزار مددجو زیر پوشش سازمان بهزیستی قرار دارد، افزود: این درحالیست که حدود ۷۰ درصد از این افراد (چهار میلیون و ۸۰۶ هزار نفر) در حال حاضر سهام عدالت دارند و حدود ۲ میلیون و ۲۵ هزار نفر، جزو جاماندگان سهام عدالت هستند یا قبلا زیر پوشش سازمان بهزیستی نبودهاند که باتوجه به پیگیریهای انجام شده همه این افراد سهام عدالت دریافت خواهند کرد.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: قرار نیست جاماندگان سهام عدالت به هیچ عنوان به جایی مراجعه کنند، زیرا سازمان بهزیستی اسامی افراد را با اطلاعات دقیق در اختیار سازمان خصوصیسازی قرار داده و به محض اینکه سازمان خصوصیسازی کارهای قانونی و اداری آن را انجام دهد مستقیما برای افراد جامانده سهام عدالت برقرار میشود.
حسینی با بیان اینکه مقرر است مرجع اعلام اخبار در مورد سهام عدالت سازمان خصوصیسازی باشد، بیان کرد: مطالبه سازمان بهزیستی این است که افرادی که سهام عدالت نگرفتهاند و قرار است از این پس به آنها سهام تخصیص یابد، برمبنای ارزش روز به آنها سهام داده شود.
وی تاکید کرد: گاهی افراد سودجویی هستند که به جاماندگان سهام عدالت مراجعه میکنند و به آنها پیامک میزنند که برای ثبتنام سهام عدالت باید مبلغی را به حسابشان واریز کنند، این درحالیست که هیچ ثبتنامی صورت نمیگیرد، زیرا سازمان بهزیستی به صورت متمرکز همه اقدامات در این زمینه را انجام داده است.
شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با انتشار اطلاعیهای در خصوص کلاهبرداری سایبری برای دریافت سود سهام عدالت به عموم مردم هشدار داد. در این اطلاعیه آمده است: به تازگی مجرمان سایبری با ترفندی جدید و با ارسال پیامک و یا پیام در شبکههای اجتماعی با نام واریز سود سهام عدالت مترصد کلاهبرداری از مردم هستند.
پیامهای جعلی که به تازگی منتشر شده است، از مخاطبین درخواست میکند که برای دریافت سود سهام خود از طریق لینک آلوده اقدام کند که سهامداران میبایست نسبت به این اقدام کلاهبردارانه آگاه باشند.
بر اساس اطلاعیه سمات، مجرمان سایبری با طراحی پلتفرم مجرمانه در قالب استفاده از نام و نشان سامانه سهام عدالت و ارسال پیامک مبنی بر واریز مبالغ مختلف به حسابهای مالی هموطنان مشروط به مراجعه لینک یا پیوند درج شده در پیامک، گوشی تلفن همراه فریبخوردگان را به صفحات جعلی پرداخت موسوم به فیشینگ هدایت میکنند.
به نقل از شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات)، محمود حسنلو با بیان اینکه تاکنون ٢ مرحله پرداخت سود به جاماندگان سهام عدالت انجام شده است، افزود: در مرحله اول و دوم به ترتیب ۳۰۷ و ۲۰۰ هزار نفر مشکل شبای بانکی معتبر خود را برطرف و سودهای سنواتی سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ خود را دریافت کردند.
وی ادامه داد: حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار سهامدار سهام عدالت همچنان با مشکل شبای معتبر بانکی روبرو هستند و شماره شبای نامعتبر، حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت مهمترین دلایلی است که باعث شده تا سود سهامداران به حساب آنها واریز نشود.
حسنلو درباره سهامداران عدالتی که هنوز شماره شبا معتبر بانکی خود را اصلاح نکردهاند، گفت: این افراد میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام) ثبتنام و احراز هویت خود را انجام دهند تا در روند پرداختیهای آتی شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار گیرند.
معاون فناوری و توسعه نوآوری سمات با بیان اینکه سهامداران عدالت نگران سود سالهای گذشته خود نباشند، تصریح کرد: شرکت سپردهگذاری مرکزی امسال در چندین نوبت، واریز سود سهامداران عدالت را در دستور کار خود قرار داده است اما امیدواریم این سهامداران هر چه سریعتر مشکل شماره شبا معتبر بانکی خود را حل کنند تا این شرکت بتواند سود سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ آنها را تا اواسط تیر امسال پرداخت کند.
اختصاص سهام عدالت به پایان رسید؟
بر اساس اعلام رئیس سازمان خصوصیسازی قرار است به جاماندگان سهام عدالت، سهام تعلق بگیرد. این مورد به چه کسانی و چگونه تعلق میگیرد؟
چندماهی میشود که مسئولان از اختصاص سهام عدالت به جاماندگان میگویند. بالاخره پس از چند ماه رئیس سازمان خصوصیسازی اعلام کرد که به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی سهام عدالت تعلق میگیرد.
سهام عدالت به دهک کم درآمد جامعه اختصاص پیدا میکند که این موضوع روی گردش نقدینگی در کشور و معیشت مردم میتواند تاثیر ناچیزی داشته باشد. برخی گمان میکنند که این واگذاریها میتواند روند بازار را تغییر دهد اما با توجه به کسری بودجه دولت و نبود نقدینگی این اختصاصها تاثیر چندانی روی بازارها ندارد و در تنها در بلند مدت میتواند به یک نوع کمک خرج مردم باشد.
خبر مهم برای جاماندگان سهام عدالت
رئیس سازمان خصوصی سازی از شناسایی جاماندگان سهام عدالت تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی خبر داد و افزود: نیاز نیست افراد برای ثبتنام به جایی مراجعه کرده یا حتی یک ریال پرداخت کنند.
حسین قربانزاده با بیان اینکه انتهای بند الف تبصره دو قانون بودجه به اختصاص سهام عدالت به مشمولان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و سایر افراد واجد شرایط اشاره دارد، اظهار کرد: در این راستا شناسایی افراد جامانده نیز از افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی آغاز و در این راستا چند جلسه برگزار شده است، زیرا برخی بانکهای اطلاعاتی کامل نبوده و برخی نیاز به اصلاح داشتهاند.
وی از مشخص شدن تعداد جاماندگان خبر داد و افزود: در آخرین جلسه ای که هفته گذشته با رئیس سازمان بهزیستی، معاون وزیر رفاه و مسئولان کمیته امداد برگزار شد تعداد جاماندگان تحت پوشش این دو نهاد مشخص شدند. بر این اساس این افراد در مجموع حدود سه میلیون و ۳۳۷ هزار و ۷۰۰ نفر هستند که حدود دو میلیون و ۲۵ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی و حدود یک میلیون و ۳۰۰ نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند.
رئیس سازمان خصوصی سازی درمورد پرتفوی افرادی که به عنوان مشمول شناخته شده اند نیز گفت: تا دو هفته اینده پرتفو این افراد مشخص می شود. درواقع کیفیت پرتفو، نوع سهام، میزان سهام هر فرد و روش انتقال مشخص شده و در تیرماه اطلاع رسانی کامل می شود. تفاوتی که پرتفوی این افراد با پرتفوی مشمولانی که سال ۱۳۸۴ انتخاب شدند در این است که درحال حاضر سهام دولت بسیار محدود شده و ابتکار عملی که در ان زمان وجود داشته وجود ندارد. از طرف دیگر دولت تکالیف دیگری در بند الف تبصره دو یا بند ی که رد دیون است و... دارد و تابلوی بورسی سهام دولت کفاف این تکالیف را نمیدهد. باید اولویت سنجی صورت بگیرد که درحال انجام است.
قربانزاده با تاکید بر اینکه افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی لازم نیست برای ثبت نام به جایی مراجعه کنند، توضیح داد: افراد باید توجه داشته باشند که اصلا ثبت نامی وجود ندارد زیرا هویت افراد مشخص و در بانک اطلاعات موجود است. این افراد نباید حتی یک ریال پرداخت کنند. اگر پیامکی ارسال می شود که لینک ثبت نام دارد قطعا کلاه برداری است و ربطی به دولت و وزارت اقتصاد و سازنمان خصوصی سازی ندارد.
ادامه روند شناسایی جاماندگان سهام عدالت
وی در ادامه درمورد سایر افراد واجد شرایط نیز گفت: درمورد تعیین سایر افراد واجد شرایط نیز جلسات مجزا درحال برگزاری است. مطابق تبصره ۳ ماده ۳۴ اجرای سیاست های اصل ۴۴ باید با همکاری وزارت رفاه و طبق سازو کاری که پایگاه رفاهی ایرانیان دارد، افراد واجد شرایط بر اساس دهک بندی شناسایی شوند. بر این اساس مرحله بعد دو دهک ابتدایی هستند که باید تا پایان سال سهام عدالت به ان ها تخصیص پیدا کند. این موضوع نیاز به جلسات بیشتری دارد که ممکن است تا چند ماه اینده زمان ببرد.
بر اساس این گزارش درحال حاضر حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت وجود دارد که شناسایی این افراد در سال های ۱۳۸۴ و ۱۳۸۵ صورت گرفته است. طی این سال ها برخی افراد که در دهک های پایین قرار دارند به اینکه مشمول سهام عدالت نیستند اعتراض داشته اند که طبق قانون بودجه سال جاری وضعیت این افراد باید مشخص شده و چنانچه باید مشمول شوند، به آن ها سهام اختصاص یابد.
رییس سازمان خصوصیسازی با تاکید بر اینکه از تیر ماه ۱۴۰۱ فرآیند تخصیص سهام عدالت آغاز میشود، گفت: تعداد سه میلیون و ۳۶۳ هزار و ۷۰۰ نفر از افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی، سهام عدالت ندارند که باید سهام به آنها تعلق بگیرد.
بعد از آزادسازی سهام عدالت، تعیین تکلیف جاماندگان این سهام مورد پیگیری جدی مسوولان قرار گرفت و طی دو سال گذشته وعدههای زیادی در راستای زمان اجرایی شدن تخصیص سهام عدالت به جاماندگان این سهام اعلام شده بود.
برگزاری منظم جلسات ۲ وزارتخانه برای تعیین تکلیف جاماندگان سهام عدالت
در اواخر اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ بود که رییس سازمان خصوصیسازی درباره جاماندگان سهام عدالت اعلام کرد: بند«الف» قانون بودجه، دولت را مکلف کرده تا به افراد تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و افراد واجد شرایط مطابق اجرای قانون اصل ۴۴ قانون اساسی، سهام عدالت تعلق بگیرد.
حسین قربان زاده ادامه داد: قانون اصل ۴۴ قانون اساسی، سازوکاری را پیشبینی کرده که وزارت اقتصاد و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری هم افرادی که دارای شرایط دریافت سهام عدالت هستند، تعیین شوند و اصرار ما این است تا ضمن برگزاری جلسات تا پایان خردادماه مشخص شود که چه برنامهای برای جاماندگان سهام عدالت در دستور کار است.
نکته مهم اینجاست که افراد مشمول طرح نیازی به ثبتنام یا پرداخت پول ندارند و به طور خودکار نامشان برای سهام عدالت ثبت میشود. به گفته حسین قربانزاده اگر پیامکی برای ثبتنام سهام عدالت ارسال شود کلاهبرداری است و ربطی به وزارت اقتصاد و سازمان خصوصیسازی ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید