علی صوفی:
اگر وفاق ملی کامل نشود،پزشکیان شجاعت استعفا را دارد
پزشکیان استعفا می دهد اگر...
کمتر کسی به این موضوع اشاره میکند که قبل از اینکه آقای پزشکیان بحث وفاق ملی را مطرح کند، آقای خاتمی به این موضوع اشاره کرده بود.
وقتی آقای خاتمی بحث «وفاق ملی» را مطرح کرد به شدت با ایشان برخورد کردند و اصلا چنین چیزی را نپذیرفتند و ابدا اجازه داده نشد تا چنین موضوعی مطرح شود. درحال حاضر هم آقای پزشکیان به درستی چنین چیزی را مطرح کرده است، زیرا اختلاف باعث شده تا وضعیت کشور به این حد برسد. در نطفه شدن و مخالفت با برجام یکی از نتایج همین اختلاف است.
در دولت آقای رئیسی یا به تعبیری دولت پایداری ها، همه افراد پیگیر برجام بودند اما دیگر فرصتی برای احیای برجام باقی نمانده بود. درحال حاضر، فردی رئیسجمهور آمریکا شده است که قبلا برجام را پاره کرده است. اما نکته مطرح این است که این ترامپ با نسخه قبلی خود فرق کرده و دیگر به دنبال این نیست که از خود یک چهره مقتدر نشان بدهد و الان به دنبال این است که یک چهره صلح طلب از خود نشان دهد. آقای پزشکیان نیز باید از این فرصت استفاده کند.
بنده معتقدم که آقای پزشکیان در صد روز اول دولتش برخلاف هیچکدام از وعده هایش عمل نکرده است، ولی زیرمجموعه او به دنبال کارهای خودشان هستند. آقای پزشکیان در این صد روز هر وعده ای که داده بود دغدغه اش بود و سعی کرد به تمامی این وعده ها عمل کند اما شرایط عوض شده است، زیرا در مدت حضور ایشان در دولت، هم اسرائیل به خاک ایران حمله کرده و هم کشور در شرایط جنگی قرار گرفته بود همچنین در دوره ایشان شاهد ترور اسماعیل هنیه در تهران بودیم. از طرفی دیگر مسائل لبنان و غزه نیز مطرح شده است. در نتیجه آقای پزشکیان در صد روز اول حضورش در دولت درگیر تمامی این مسائل شده است.
من مطمئنم که آقای پزشکیان اگر نتواند به وعده هایش عمل کند استعفا میدهد، ولی ایشان نباید سادگی کند. وفاق زمانی صورت میگیرد که ابتدا آتش بس اعلام شود. بنده سوالی دارم، درحال حاضر پایداری ها آتش بس داده اند؟ این جبهه هر روز دارد به دولت حمله میکند و برعکس دولت فقط دارد به آنها امتیاز میدهد. به عبارتی رابطه آقای پزشکیان با مخالفانش، رابطهای یک طرفه است، مگر جبهه پایداری دست از عقایدش برداشته است که آقای پزشکیان اینگونه دست از عقاید خود کشیده است؟
آقای پزشکیان باید هوای مردم را داشته باشد، زیرا این مردم به ایشان رأی دادهاند و معنی این رای دادن یعنی نه به جبهه رقیب. آقای پزشکیان باید بداند که این همه حسن نیت در عالم سیاست هیچ جایی ندارد.
حضور جبهه رقیب و مخالف در دولت اصلا کار عاقلانه ای نیست، زیرا این افراد مطمئنا زمانی برای دولت دردسر ساز خواهند شد. سوالی که مطرح میشود این است که چرا آقای پزشکیان به یاران خود پشت کرده و اینگونه به مخالفان خود روی آورده است؟ گفتمان آقای پزشکیان عدالت محوری است و شرط اصلی عدالت محوری چیزی جز شایسته سالاری نیست.
*وزیر دولت اصلاحات
دیدگاه تان را بنویسید