وضعیت قرمز کربن زدایی در ایران / منزوی شدن اقتصاد کشور در جهان با غفلت در کربن زدایی
رکنا: زیر ساخت های کشور برای کربن زدایی از اقتصاد و صنایع کشور آماده نیست و بدون کربن زدایی کشور بصورت خزنده بسوی فاجعه پیش می رود.
کربن زدایی / به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا؛ برای نجات مردم از تبعات تغییرات اقلیمی سرمایه گذاری بر روی زیر ساخت های اطلاع رسانی، انرژی و حمل و نقل باید سریعا آغاز شود. فرصت های امروز را نباید از دست بدهیم. حجم انتشارات کربنی در هوا دوباره در میان ۲۰ کشور ثروتمند و صنعتی جهان، جهشی دیگر داشته است.
طبق بررسی های تازه موسسه شفافیت اقلیمی تحت نظارت "برنامه محیط زیست سازمان ملل"، انتشار دی اسید کربن امسال چهار درصد رشد خواهد داشت. سال گذشته به دلیل بحران کرونا، این رقم ۶ درصد کاهش داشت.
انتظار میرود انتشارات کربنی چین، هند و آرژانتین از میزان انتشارات دو سال پیش آنها بیشتر باشد. ادامه استفاده از سوخت فسیلی، کار مهار گرم تر شدن زمین را تضعیف میکند.
با این حال طبق بررسی های تازه موسسه شفافیت اقلیمی، تحولات مثبتی هم در زمینه رشد انرژی های خورشیدی و بادی در کشورهای ثروتمند رخ داده است. طی سال گذشته رشد احداث ظرفیت های جدید برای انرژی های خورشیدی و بادی رکوردهای قبلی را شکسته است.
انرژی های پاک و تجدیدپذیر حالا ۱۲ درصد انرژی جهان را تامین می کند و ۲ درصد بیشتر از سال قبل است.
وضعیت کربن زدایی در ایران
در این شرایط اگر ایران بخواهد قابل زیست باقی بماند در فرصت کم باقیمانده اقدامات اساسی برای تغییر جهت اقتصاد و صنعت به سمت کربن زدایی باید صورت بگیرد. در حالیکه مسئولان در چهار دهه گذشته نشان داده اند توانایی های لازم برای تغییرات زیربنایی را ندارند.
هر انقلاب صنعتی به سه مولفه نیاز دارد:
۱- اطلاع رسانی و ابزارهای مورد نیاز آن
۲- منابع انرژی
۳- زیر ساختهای مورد نیاز برای روشهای مدرن حمل و نقل
مسئولان کشور و رئیس سازمان محیط زیست کشور باید در این شرایط که همه دنیا در تلاش برای مواجهه درست با تغییرات اقلیمی هستند بهتر است به این سوال پاسخ دهند که کدامیک از مولفه های فوق برای انقلاب صنعتی سوم و کربن زدایی از اقتصاد و صنعت کشور آماده هستند؟
تغییرات اساسی در اقتصاد جهانی که بسوی کربن زدایی پیش می رود در حال رخ دادن است. در حالیکه در ایران هنوز نرخ تورم و بیکاری مهار نشده است و در چند دهه گذشته هیچ دولتی توان و تخصص آن را نداشته است که مهاری مناسب برای تورم و ایجاد بستر برای پرداختن به مهم های دیگر در ایران برای بقا کشور انجام داده شود.
منزوی شدن اقتصاد ایران در جهان با غفلت در کربن زدایی
عدم وجود زیر ساخت های هوشمند برای اقتصاد و صنعت بدون کربن، نه تنها کشور را منزوی در اقتصاد جهانی می کند، بلکه بخاطر عدم آمادگی کشور در انطباق با مولفه های اقتصاد جدید، فرصت های تجاری و صنعتی و در نتیجه فرصت های زندگی بهتر از مردم سلب می شود.
دیدگاه تان را بنویسید