یک روانشناس هشدار داد
یک «طلاق حقوقی» و 2 «طلاق عاطفی» به ازای هر 5 ازدواج
استاد روانشناسی بالینی و رئیس کمیسیون چشم انداز امور نخبگان مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اقلیمی شدن اختلالات روحی و روانی گفت: به عنوان مثال خودکشی در یزد ۰.۴ درصد اما در ایلام 24 درصد شده است که نشان میدهد اقلیم هم اثرگذار است. از آن سو آسیبهای اجتماعی هم روی خط قرمز است.
به گزارش مثلث آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر مداحی در دومین جشنواره روانشناسی و مشاوره که در تالار ایوان شمس برگزار شد با بیان اینکه آمارها به لحاظ اختلالات روانی چندان خوب نیست گفت: در جهان اختلال غالب قرن بیستم «اضطراب» و قرن بیست و یکم «افسردگی» بود؛ اما در ایران متفاوت است، اختلال اول اضطراب، دوم افسردگی و سوم اختلالات «سایکوسومتیک» است. این آمار در 15 سال گذشته پنج شش درصد رشد داشته، البته سازمان ملل اعلام کرده در جهان تا 15درصد رشد اختلالات را در سالهای آتی خواهیم داشت.
وی افزود: علاوه بر آنکه در ایران اختلالات اقلیمی شده، فرهنگی نیز شده است، به عنوان مثال نشانگان افسردگی کاهش یافته، اما آمار افسردگی بالا رفته است به این معنا که افسردگی و دلزدگی و دلمردگی را فرهنگ کرده ایم و نشاط ضد ارزش شده است. چقدر خوب است روی نشاط فرهنگ سازی کنیم.
رئیس کمیسیون چشم انداز امور نخبگان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اقلیمی شدن اختلالات روحی و روانی گفت: به عنوان مثال خودکشی در یزد ۰.۴ درصد اما در ایلام 24 درصد شده است که نشان میدهد اقلیم هم اثرگذار است. از آن سو آسیب های اجتماعی هم روی خط قرمز است.
مداحی با اشاره به بودجه اندک بهزیستی در برابر حجم وسیع آسیب ها عنوان کرد: باید به حال سازمان بهزیستی گریست. از 5000 میلیارد تومان بودجه سلامت چقدر سهم بهزیستی بوده؟ آسیب های اجتماعی روی خط قرمز است.
رئیس کمیسیون چشم انداز امور نخبگان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: روز گذشته آماری به دستم رسید مبنی بر اینکه ایران در زمینه طلاق رکورد زده است و از هر پنج ازدواج یک طلاق حقوقی و دو طلاق عاطفی را شاهدیم. با این حجم مشکلات چقدر امکانات داریم؟ طبق آمار وزارت بهداشت 20 درصد امکانات مغزافزاری، نرم افزاری و سخت افزاری برای مقابله با این آسیب ها داریم.
مداحی افزود: باید وارد فرایند سه مرحلهای شویم. فرهنگ سازی، جریان سازی و نهاد سازی. در فرهنگ سازی باید بر روی افزایش سواد سلامت در حوزه سلامت روان کار شود. در نظرسنجی گالوپ آمده بود ایران اولین کشور عصبانی، عراق دومی و سودان سومی است. ما می دانیم پرخاشگری نشانه ناکامی است که به عوامل مختلف اقتصادی، اجتماعی و... باز می گردد.
وی با بیان اینکه دومین گام، جریان سازی و اجتماعی سازی و درگیر کردن نهادهای مختلف است گفت: گام سوم نهادسازی است. اکنون 15 انجمن علمی داریم.
60 سال پیش سه جریان در حوزه روانشناسی وجود داشت، جریان نخست تشکیل انجمن ها بود، جریان دوم به دنبال اتصال به وزارت بهداشت و جریان سوم به دنبال ایجاد یک نهاد مستقل بود و همین جریان سوم در راستای نهادسازی موجب تشکیل سازمان نظام روانشناسی شد.
رئیس کمیسیون چشم انداز امور نخبگان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: باید تفکر همگرایانه داشته باشیم و از مددکار تا روانشناس باید کنار یکدیگر خدمات ارائه دهند. مجموع انجمن های علمی در کشور حدود 500 مورد هستند که متاسفانه خودشان مددجو هستند نه مددکار و اغلب نمیتوانند چراغ انجمن خود را روشن نگه دارند و پیشنهاداتی در این باره به وزارت علوم دادهایم. باید خانه روانشناسان و انجمن های دیگر را تقویت کرد.
دیدگاه تان را بنویسید