پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش مثلث آنلاین : گاهی درد دندان به حدی شدید می شود که تحملش سخت است و نیاز به مسکن برای آرام کردن درد دارید. در این مطلب بهترین قرص مسکن برای درمان دندان درد را به شما معرفی می کنیم.

بهترین قرص مسکن برای درمان دندان درد چیست؟

رعایت بهداشت دهان و دندان به سلامت هرچه بیشتر دندان و لثه ها کمک می کند و همچنین در نشاط و شادابی فرد تاثیر فراوانی دارد. گاهی عدم رعایت این نکات و عدم استفاده منظم از نخ دندان و همچنین مسواک زدن سبب پوسیدگی سطحی و گاهی عمیق دندان می شود که نتیجه آن دردهای آزاردهنده دندان است. گاهی این دردها به قدری شدید هستند که تا زمان رسیدن به مطلب دندانپزشک و اقدام برای درمان فرد را کلافه می کنند. در این موارد بهتر است از قرص های مسکن دندان برای آرام شدن درد استفاده کنید. اما در زمان درد دندان چه قرصی استفاده کنیم؟ در این مطلب بهترین قرص برای درمان دندان درد را به شما معرفی می کنیم.

ایبوپروفن

ایبوپروفن با نام‌های تجاری(Advil, Genpril, Midol IB, Motrin IB, Proprinal, Smart Sense)  یکی از موثرترین و در دسترس‌ترین داروهای مسکن برای دندان‌درد است. این دارو در بیشتر موارد در صورت مصرف صحیح می‌تواند دندان‌درد شما را تسکین دهد طوری که به داروی دیگری نیاز نداشته باشید. 

ایبوپروفن در دو دوز 200 و 400 میلی‌گرم در بازار دارویی ایران موجود است. این دارو بدون نسخه در ایران و بیشتر کشورها قابل تهیه می‌باشد و اگر منع مصرفی برای این دارو نداشته باشید (مثلاً خونریزی گوارشی، مشکلات قلبی مانند انجام جراحی بای پس قبلی اخیر و وجود حساسیت دارویی شناخته شده به این دارو…) می‌توانید آن را برای دندان‌درد خود استفاده کنید. 

ژلوفن

قرص ژلوفن فرم ژلاتینی ایبوپروفن است که جذب گوارشی راحت تری نسبت به قرص ایبوپروفن دارد. ولی خب در صورت مصرف زیاد برای کبد و بدن مضر است. البته اگر آن را برای مدتی برای دندان دردی که امان مان را بریده استفاده کنیم، عوارضش دیده نمی شود. اما نباید برای کوچکترین دردی سراغ ژلوفن بروید.

استامینوفن

استامینوفن از داروهای مؤثر بر درد است. استامینوفن با نام Paracetamol هم در دنیابه عنوان مسکن معروف است هرچند که خاصیت ضد دردی دارد ولی خاصیت ضد التهابی شناخته شده‌ای ندارد. استامینوفن بیشتر در ترکیب با سایر داروهای ضد درد تجویز می‌شود. در خانم‌های باردار هم استامینوفن ضد درد خوبی در تمام مراحل بارداری تلقی می‌شود. زیاده روی در مصرف استامینوفن و تجاوز از دوز مجاز دارو می‌تواند مشکلات کبدی شدید ایجاد کند. 

داروهای ترکیبی ضد درد

داروهای ترکیبی ضد درد اغلب حاوی ایبوپروفن، استامینوفن و کافئین هستند که در درمان دندان‌درد مؤثر شناخته می‌شوند. این داروها اغلب به فرم کپسول و با نام‌های تجاری مانند نوافن، آسیفن، مگافن و … عرضه می‌شوند ولی اغلب ترکیبات یکسانی دارند. 

ترکیب استامینوفن و کدئین هم در بازار ایران وجود دارد که بدون نسخه در حال حاضر از داروخانه‌ها قابل تهیه می‌باشد. 

هر چند داروهای ترکیبی در تسکین دندان‌درد اثرات خوبی نشان‌داده‌اند ولی در مصرف آن‌ها باید احتیاط بیشتری نشان داد. چون احتمال آلرژی یا عوارض ناخواسته با افزایش تعداد ترکیب‌های دارو ممکن است افزایش یاشد.

شیاف دیکلوفنات 

شیاف دیکلوفنات کلا مسکن خوبی است. اما باید در موارد جدی استفاده شود. اگر واقعا دندان دردتان غیر قابل تحمل شد میتوانید یک شیاف استفاده کنید. تا جایی که میتوانید نباید فرم تزریقی دیکلوفنات را استفاده کنید.

آسپرین

 در موارد غیر از کشیدن دندان یا جراحی در ناحیه دهان، آسپرین ساده داروی خوبی برای تسکین دندان‌درد است. آسپرین ضد درد و ضدالتهاب خوبی است و اثرات جانبی کمی دارد. در کودکان نباید برای دندان‌درد آسپرین تجویز شود. آسپرین تشکیل لخته را در خون به تأخیر می‌اندازد و در بیمارانی که مشکلاتی مانند خونریزی یا زخم‌های گوارشی دارند نباید استفاده شود.

آنتی بیوتیک ها در صورت عفونت

آنتی بیوتیک‌ها به طور مستقیم اثری بر روی دندان‌درد ندارند. بعضی از کسانی که به دندان‌درد مبتلا هستند به خیال اینکه عفونت دندان وجود دارد و عامل درد است سرخود آنتی بیوتیک مصرف می‌کنند. درحالی که مصرف آنتی‌بیوتیک به تنهایی کمکی به کاهش درد نمی‌کند. در مواقع تورم و تب، آنتی‌بیوتیک‌ها ممکن است در کنترل علایم با کاهش فشار بافتی کمک کننده باشند، ولی آنتی‌بیوتیک‌هایی مانند آموکسی‌سیلین اثر ضد دردی ندارند.

دگزامتازون

دگزامتازون در صورت مصرف زیاد عوارض خیلی بدی برای سلامتی دارد. اما اگر واقعا دندان دردتان شدید شدید بود، میتوانید یکی دو تا از آنها را استفاده کنید تا درد تان تسکین یابد. اثر این داروها بیشتر ضدالتهابی است. قبل از تزریق اگر بیماری خاصی دارید به شخص تزریق کننده بگویید.

مفنامیک اسید

 معلوم نیست که دقیقاً چرا مفنامیک اسید به عنوان داروی مسکن برای دندان‌درد در میان عامه مردم مطرح شده است. قضیه این است که حتی متأسفانه برخی از داروخانه‌ها هم برای دندان‌درد به جای ایبوپروفن که داروی موثرتری  برای تسکین دندان درد است مفنامیک اسید به عنوان مسکن می‌دهند. مفنامیک اسید و ایبوپروفن از یک خانواده هستند ولی اثر ایبوپروفن در تسکین دندان درد بهتر است و مفنامیک اسید بیشتر در دردهای قائدگی و میگرنی و … اندیکاسیون دارد.

بی‌حس کننده‌ها یا ضد دردهای موضعی

 قطره‌های صناعی یا گیاهی و افشانه‌ها(اسپری‌ها) روی دندان‌درد اثردارند ولی فقط مدت کوتاهی دندان‌درد را برطرف می‌کنند.معمولا جای داروهای خوراکی و تزریقی را نمی‌گیرند.به علاوه ممکن است ایجاد حساسیت موضعی،حالت سوختگی مانند یا زخم هم در ناحیه بکنند.ولی در مصرف چند باره،به مدت کمی می‌توانند درد را برطرف کنند.