تولد 250 نوزاد در دقیقه
طبق اعلام سازمان ملل هر دقیقه به طور میانگین 250 نوزاد متولد میشوند که تعداد آنان در سال به بیش از 130 میلیون نوزاد میرسد.
به گزارش مثلث آنلاین به نقل از ایسنا، از آنجا که تمام آمارها تخمینی است نمیتوان در این باره به طور قطع اظهارنظر کرد هرچند اطلاعات سازمان ملل حاکی از آن است که در سال 1800 میلادی جمعیت جهان یک میلیارد نفر بوده و در سال 1927 به دو میلیارد نفر رسیده است. همچنین جمعیت جهان در سال 1987میلادی پنج میلیارد نفر بوده و اکنون بیش از ۷.۵ میلیارد نفر برآورد شده است. در عین حال پیش بینی شده که جمعیت جهان تا سال 2100 به 11 میلیارد نفر برسد.
در بررسیهای سازمان ملل آمده است از دهه 1960 میلادی در سال تعداد بیشتری نوزاد پسر نسبت به دختر متولد شده است. گفته شده حدود 117 میلیون دختر در آسیا و شرق اروپا به دلیل تمایلات تبعیضآمیز به داشتن فرزند پسر و تعیین جنسیت نوزاد حذف شدهاند.
طی 30 سال گذشته برخی از مناطق شاهد افزایش 25 درصدی تولد نوزادان پسر بودهاند که نشان دهنده جایگاه و وضعیت سطح پایین زنان و دختران در این کشورهاست. عدم تعادل جنسیتی میتواند تاثیرات اجتماعی آسیب زننده همچون قاچاق انسان و افزایش خشونت جنسی به همراه داشته باشد.
بنابر گزارش سازمان ملل، همچنین سریعترین رشد جمعیت در آفریقا و آسیا ثبت شده به طوری که تا سال 2050 میلادی 15 کشور از 20 منطقه پرجمعیت جهان در این نواحی جای میگیرند. تا سال 2100 یک سوم تمامی جمعیت جهان از کشورهای آفریقایی هستند.
همچنین در نقاط دیگری از جهان رشد جمعیت متوقف شده یا حتی روند معکوس پیدا کرده که از آن جمله میتوان به غرب اروپا، ژاپن و روسیه اشاره کرد.
از دیگر تغییرات جهانی جمعیت شناختی، بالا رفتن میانگین سنی جمعیت در کشورهای توسعه یافته از قبیل ژاپن و آلمان و کشورهای در حال توسعه است. در عین حال بنابر پیشبینیها در کشورهای بنگلادش، کامبوج، ویتنام و مغولستان جمعیت افراد بالای 60 سال تا 2050 سه برابر میشود.
در سال جاری، تعداد مردم سراسر جهان که بیش از 60 سال سن دارند برای اولین بار به بیش از یک میلیارد نفر میرسد و پیش بینی میشود تا سال 2050 به دو میلیارد نفر افزایش پیدا کند.
به گزارش گاردین، کاهش نرخ زاد و ولد میتواند به شرایطی منتهی شود که تعداد کارگران جوانی که وارد محیط کار میشوند کاهش پیدا کرده و در مقابل هزینه خدمات اجتماعی و مراقبتی مرتبط با افزایش سن بیشتر شود.
دیدگاه تان را بنویسید