رژیم غذایی نامناسب، عامل 20 درصد از مرگ و میرهای جهان
متخصصان ضمن هشدار نسبت به این که سالانه میلیونها نفر به دلیل مصرف زیاد شکر، نمک و گوشت جان خود را از دست میدهند، اعلام کردند که از هر پنج مرگ و میر در جهان یک مورد به دلیل رژیم غذایی ضعیف رخ میدهد.
به گزارش ایسنا ، سازمان ملل متحد برآورد کرده است که حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان به سوتغذیه دچارند و نزدیک به دو میلیارد نفر نیز اضافه وزن دارند.
اما آخرین مطالعه در مورد روند رژیم غذایی جهانی که در مجله "لنست" منتشر شده است، نشان میدهد که تقریبا در تمامی 195 کشور مورد مطالعه، مردم رژیم غذایی نامناسبی داشته و مصرف زیاد مواد غذایی ناسالم و مصرف کم و نگرانکننده مواد غذایی سالمتر در میان آنها رواج دارد.
برای مثال میانگین مصرف جهانی نوشیدنیهای شیرینشده 10 برابر بیشتر از میزان توصیه شده و میانگین مصرف جهانی سدیم نیز 86 درصد بیشتر از میزان ایمن برای هر فرد برآورد شده است.
این مطالعه که روند بیماریها میان مردم را بین سالهای 1990 تا 2017 میلادی بررسی کرده است، نشان میدهد که مصرف غلات کامل، میوهها، آجیلها و دانهها برای داشتن یک سبک زندگی سالم در بسیاری از مردم جهان بسیار پایین است.
مطالعه اخیر حاکی از آن است که از 11 میلیون مرگ و میر ناشی از رژیم غذایی نامناسب، بیماریهای قلبی-عروقی که اغلب ناشی از چاقی بوده یا به دلیل چاقی تشدید میشوند، بزرگترین قاتل به شمار میرود.
این مطالعه همچنین این باور را که رژیم غذایی نامناسب، بیش از هر عامل خطر دیگری مسوول مرگ و میرها در جهان است، تصدیق کرده است.
ارزیابیهای متخصصان نشان داده که عوامل خطر اصلی در رژیمهای غذایی نامناسب، مصرف زیاد سدیم یا مصرف کم غذاهای سالم است.
این مطالعه تفاوتهای بسیاری را در مرگ و میرهای مربوط به رژیمهای غذایی میان کشورهای مختلف برجسته ساخته است؛ به طوری که ازبکستان با میزان 10 برابری مرگ و میرهای مبتنی بر رژیم غذایی نسبت به اسراییل که کمترین میزان مرگ و میرها را به خود اختصاص داده، با بیشترین خطر در این زمینه مواجه است.
در ماه ژانویه سال جاری میلادی (۲۰۱۹)، گروهی از متخصصان خواهان تغییری چشمگیر در رژیم غذایی مردم جهان شدند.
طبق گزارش اخیرا منتشر شده، جمعیت جهان باید مصرف گوشت قرمز و شکر را به حدود نصف مصرف کنونی و مصرف سبزیجات، میوهها و آجیلها را به منظور جلوگیری از همهگیر شدن چاقی در سراسر جهان و جلوگیری از تغییرات اقلیمی "فاجعه بار" به دو برابر مصرف کنونی برسانند.
بنا بر گزارش خبرگزاری فرانسه، متخصصان همچنین خاطرنشان کردهاند که نابرابری اقتصادی عامل انتخاب رژیم غذایی ضعیف در بسیاری از کشورها است؛ به طور میانگین دستیابی به مصرف پنج وعده میوه و سبزیجات در روز که پزشکان توصیه میکنند، معادل دو درصد از درآمد یک خانوار در یک کشور ثروتمند محسوب میشود، اما این میزان در کشورهای فقیرتر به بیش از نیمی از درآمد یک خانوار میرسد.
دیدگاه تان را بنویسید