کارون در اهواز خروشان می شود/ دبی در اهواز تا سه هزار و 500 مترمکعب افزایش می یابد
اهواز - ایرنا- مدیرعامل شرکت آب و برق خوزستان گفت: طبق شبیه سازی مدل ها دبی کارون در اهواز تا سه هزار و 500 متر مکعب افزایش می یابد.
به گزارش ایرنا فرهاد ایزدجو شامگاه پنجشنبه در نشست مدیریت بحران استانداری خوزستان با حضور رییس مجلس شورای اسلامی افزود: آورد رودخانه های استان از ابتدای سال آبی تاکنون 27.5 میلیارد متر مکعب و خروجی آب از سدها 16.9 میلیارد متر مکعب بوده است، در 10 روز اخیر آورد سیلاب ها هفت میلیارد متر مکعب بوده است.
وی با اشاره به اینکه سه میلیارد متر مکعب از این آورد در مخازن ذخیره شده ، ادامه داد: حجم مخازن سدهای خوزستان بالغ بر 21 میلیارد متر مکعب است که از این مقدار 13.4 میلیارد مترمکعب حجم مفید مخازن است.
ایزدجو با بیان اینکه سه درصد حجم مخازن سدها خالی است، اظهار داشت: درحال حاضر در سد کرخه 6 میلیارد متر مکعب آب در مخزن اندوخته شده که بیش از حد نرمال است و درحال تخلیه آن هستیم تا پیش از رسیدن سیلاب های آتی به حجم نرمال برسیم.
وی ادامه داد: نسبت به سال آبی گذشته 12 برابر بیشتر آب از سدهای خوزستان رهاسازی شده است، میزان تولید انرژی امسال تاکنون هشت هزار و 3335 گیگابایت ساعت است که نسبت به مدت مشابه درازمدت چهار ساعت و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 14 برابر افزایش داشته است.
**از بین رفتن کشت 71 هزار هکتار از اراضی خوزستان
رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان نیز اظهار داشت: در سیلاب و بارندگی های اخیر بالغ بر 71 هزار هکتار از اراضی دچار آبگرفتگی شده اند البته محصول زراعی مقداری از مزارع نیز به دلیل توفان دچار خوابیدگی شدند.
کیخسرو چنگلوایی ادامه داد: بخشی از 71 هزار هکتار اراضی تخریب شده به صورت داوطلبانه توسط صاحبان اراضی به زیر آب رفتند تا از ایجاد خسارت های بزرگتر جلوگیری شود که جای تقدیر دارد.
وی با اشاره به اینکه در صورت ادامه این روند 155 هزار هکتار از اراضی دچار خسارت می شوند یادآور شد: میزان تلفات در بخش شیلات تا 2 روز پیش 10هزار قطعه بود اما در همین 2 روز به 50 هزار قطعه افزایش یافت.
چنگلوایی با اشاره به اینکه نباید کشاورزان را به حال خود رها کرد گفت: با ادامه این شرایط ناچار به جابجایی350 هزار راس سبک و سنگین هستیم، قسمت عمده خسارت سیل در خوزستان به کشاورزان،دامداران و روستاییان وارد شده است.
وی اظهار داشت: تسریع در پرداخت خسارت سیل زدگان، پرداخت به موقع پول خرید گندم در یک مرحله، قطع دست قاچاقچیان و دلالان گندم، تامین منابع مالی برای خرید علوفه دام ها و تدوین طرح جامع مقابله با سیلاب بخشی از پیشنهادات برای کاهش مشکلات کشاورزان است.
**اسکان 22 هزار نفر در اردوگاه ها
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان خوزستان گفت: تاکنون 22 هزار نفر از سیل زدگان در 37 اردوگاه اسکان داده شده اند.
علی خدادادی ادامه داد: امیدواریم که میزان تخلیه روستاها بیشتر نشود اما ما با همکاری ارتش، دانشگاه پیام نور، ورزش و جوانان و آموزش و پرورش آمادگی اسکان یکصد هزار نفری را داریم.
به گزارش ایرنا علی لاریجانی به منظور بررسی وضعیت سیل در خوزستان و شرکت در ستاد بحران این استان صبح روز پنجشنبه از طریق فرودگاه دزفول وارد خوزستان شد.
افزایش کم سابقه آورد سدهای کرخه و دز موجب افزایش خروجی این 2 سد و در نهایت طغیان این 2 رودخانه ، و آبگرفتگی مناطق حاشیه ای در پایین دست شد. در خوزستان وضعیت اضطراری اعلام شده است.
دبی کارون در مقطع اهواز نیز در ساعت 11 امروز پنجشنبه به 2 هزار و 886 مترمکعب درثانیه رسید.
9887/6002
دیدگاه تان را بنویسید