پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

مهم‌ترین عامل خطر افزایش فشارخون است. فشار‌خون به تنهایی یک طرف و بقیه عوامل خطر یک طرف قرار می‌گیرند.

به گزارش شریان نیوز،اختلال در صحبت کردن، صورت و چهره کج، ناتوانی در حرکت، گیجی و اختلال بینایی می‌توانند نشان‌دهنده  سکته مغزی  باشند. وقفه در صحبت‌کردن، حرف‌های بی‌ربط زدن، اختلالات رفتاری و گفتاری، گم کردن راه، تلو‌تلو خوردن، اختلال میدان بینایی و تعادل باید جدی گرفته شود. با دیدن نشانه‌های ذکر شده بلافاصله باید با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.

عوامل خطر سکته مغزی کدام است؟

مهم‌ترین عامل خطر افزایش فشارخون است. فشار‌خون به تنهایی یک طرف و بقیه عوامل خطر یک طرف قرار می‌گیرند. از سال ۱۹۵۰ داروی ضد‌فشارخون بالا به بازار دارویی آمد و بروز سکته مغزی به نصف رسید. عوامل موثر بر فشارخون بالا عبارتند از: وزن زیاد، تغذیه بد، سبک زندگی ناسالم، کم‌تحرکی و....

آیا بی‌قراری فردی که سابقه سکته مغزی دارد با سکته مغزی مرتبط است؟

بله، می‌تواند مرتبط باشد. ناتوانی چنین شخصی باعث بی‌قراری و افسردگی و افسردگی باعث بی‌خوا‌بی می‌شود. فرد دچار سکته مغزی دچار بی‌تحرکی در طول روز و در شب بی‌خواب می‌گردد. باید این فرد تحت درمان دارویی توسط متخصص مغز و اعصاب قرار بگیرد.

علت ایجاد سرگیجه، هنگام گذاشتن سر روی بالش چیست؟

این سرگیجه، سرگیجه وضعیتی است که به مجاری نیم دایره‌ای گوش مربوط می‌شود و خوش‌خیم است. این نوع سرگیجه بعید است علت مغزی داشته باشد. البته باید با متخصص مغز و اعصاب و گوش، حلق وبینی مشورت شود.

برای کسی که سکته مغزی کرده تا رسیدن اورژانس چه کاری باید انجام بدهیم؟

اگر بیمار هوشیاری دارد و راه تنفسی‌اش مشکل ندارد، کار مهمی نیاز ندارد، اما از دادن مایعات به وی باید خودداری کنید.

اگر شخص کاهش هوشیاری دارد باید به پهلو خوابانده شود. لازم نیست فشارخون او را بگیرید. چون افزایش فشارخون اولیه بعد از سکته مغزی، یک واکنش دفاعی مغز است و آن فشار بالا از مغز دفاع می‌کند و فقط با اورژانس تماس بگیرید و دارو هم به بیمار ندهید. حتی رقیق‌کننده هم ندهید، اما مصرف آسپیرین در فردی که مشکل گوارشی ندارد، مشکلی ندارد.