تله کابین گنجنامه همدان عملاً از سال 87 مورد بهره‌برداری قرار گرفته و از سال 93 مشمول استاندارد اجباری 23 گانه شد و بهره‌برداری از آن منوط به تأیید اداره کل استاندارد استان همدان شد.

دهکده گنجنامه همدان حق بهره‌برداری از تله کابین تا تایید استاندارد را ندارد
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

به گزارش ایسنا، آذرماه 93 بود که مدیرکل وقت استاندارد اعلام کرد مسئولان تله‎کابین مدعی هستند که مجوز بهره‌برداری و بدون اشکال بودن تله‌کابین از فدراسیون اسکی گرفته شده است. بنابراین مدارک را به منظور استعلام از سازمان استاندارد ارسال کردند تا مشخص شود آیا فدراسیون اسکی صلاحیت ورود در این زمینه را دارد؟ که مداخله سال‌های بعد نشان داد تأییدیه استاندارد باید از سوی اداره کل استاندارد استان همدان صورت گیرد.

آن زمان تله‎کابین گنجنامه به علت تعمیر یکی از پایه‌‏ها متوقف بود وعلت عدم پلمب آن در دست تعمیر بودنش اعلام شد. تیموری اذعان کرد تا زمانی که موارد لازم در زمینه استاندارد بودن این وسیله از سوی اداره کل استاندارد تأیید نشود دهکده گنجنامه حق بهره‌برداری از تله کابین را ندارد.

آن زمان اداره کل استاندارد اعلام کرد اگر تله‌کابین مورد بهره‌برداری قرار گیرد و در این بین حادثه‌ای رخ دهد تمام مسئولیت با مسئولان تله‌کابین است.

مهرماه 96 بود که مدیرکل فعلی استاندارد استان در بحث استانداردسازی تله‌کابین گنجنامه، به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر شایعه کج بودن آخرین دکل تله‌کابین گنجنامه این گونه پاسخ داد: تله‌کابین گنجنامه در بازه زمانی 6 ماهه باید استانداردسازی تجهیزات خود را انجام می‌داد که البته تا کنون تأخیر داشته است.

تجهیزات تله کابین باید به روز و استاندارد شود

مددی با بیان اینکه تجهیزات تله‌کابین باید مورد آزمون قرار گیرند و از دور نمی‌توان گفت دکل تله‌کابین مشکل دارد چرا که باید کارشناسی شود، تصریح کرد: تله‌کابین گنجنامه همدان در سال‌های دور ساخته شده است و تجهیزات آن باید به‌روز و استاندارد شود.

مدیرکل استاندارد استان همدان در آبان ماه 96 مجدداً خبر داد: با وجود فرصت یک‌ساله، تله کابین گنج‌نامه هنوز نتوانسته تأییدیه استاندارد را دریافت کند بنابراین پرونده آن برای اعمال قانون به مراجع قضائی ارسال شده است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه مدت زمان زیادی از بهره‌برداری تله‌کابین گنجنامه همدان می‌گذرد و بازه زمانی مقرر برای استانداردسازی آن یعنی پایان شهریورماه ۹۶، به پایان رسیده پرونده آن به مراجع قضائی ارجاع شده تا مورد اعمال قانون قرار گیرد.

مالک بدون بهره‌برداری استانداردسازی مجموعه را انجام دهد

مددی لزوم بررسی و اجرای روند استانداردسازی تله‌کابین گنجنامه را منوط به باز شدن و کار کردن آن اعلام کرد و گفت: مالک این پروژه باید بدون بهره‌برداری اقدام به انجام پروسه استانداردسازی مجموعه و اصلاح موارد و اخذ تأییدیه‌های لازم کند تا اجازه فعالیت آن صادر شود.

وی افزود: به علت اینکه کارشناس فنی و متخصص تأیید و نظارت تله‌کابین در کشور وجود ندارد کارشناسان روسی اقدام به نظارت و بررسی فنی می‌کنند که این موضوع پروسه استانداردسازی تله‌کابین را طولانی کرده است.

و اما مددی دی ماه 96 در بازدید از تله‌کابین گنجنامه همدان، با بیان اینکه تله کابین‌ها از سال 91 در کشور مشمول استاندارد اجباری شدند، از اقدامات مدیران مجموعه برای رفع نواقص و استانداردسازی این تجهیزات، تقدیر کرد.

در این بازدید مطرح شد: استانداردسازی تله کابین گنجنامه همدان براساس استانداردهای 23 گانه کابل راه‌ها، توسط کارشناسان شرکت بازرسی تأیید صلاحیت شده سازمان ملی استاندارد ایران، در حال انجام است.

امسال دوبار تله کابین متوقف شد

و تیرماه امسال بود که فعالیت تله کابین متوقف شد و مدیر روابط عمومی دهکده گنجنامه علت آن را بالا بودن شدت وزش باد عنوان کرد و گفت: در صورتی‌که سرعت باد بیشتر از 40 کیلومتر بر ساعت باشد با هشدار دستگاه مسافرگیری متوقف می‌شود.

سرایوند ادامه داد: هر ساله دریافت استانداردهای لازم از اداره استاندارد در برنامه‌های اصلی مجموعه قرار دارد و 10 میلیارد ریال برای استانداردسازی تله کابین گنجنامه هزینه شده است.

مجدداً مردادماه امسال تله کابین متوقف شد و به گفته مدیرعامل دهکده گنجنامه، تله کابین دچار نقص فنی شده بود و مسئولان فنی اقدام به رفع نقص به وجود آمده کردند.

اما سوال اساسی اینجاست که چرا با وجود هشدارهای داده شده و حتی عدم تأیید استاندارد تله کابین از سوی اداره کل استاندارد استان همدان، هنوز تله کابین بدون رفع نواقص موجود به کار خود ادامه می‌دهد؟

عملکرد درست دهکده در توقف تله کابین

در ادامه معاون پشتیبانی اداره کل استاندارد استان همدان در گفت‌وگو با ایسنا، پس از حادثه رخ داده در یک مرداد در تله کابین گنجنامه اعلام کرد: دهکده گنجنامه در توقف تله کابین عملکرد درستی داشته است چرا که حادثه پیش آمده به علت خورده شدن یک قطعه مصرفی بوده و باید حرکت تله کابین متوقف می‌شد و اگر این کار صورت نمی‌گرفت، مشکل داشت.

هاشمی با بیان اینکه حادثه رخ داده، اتفاق غیرمعقولی نیست و جای نگرانی ندارد، عنوان کرد: بررسی‌های لازم از تله کابین به وجود آمده و نواقص اعلام و تقریباً اغلب عیب‌ها برطرف شده و نواقص کمی باقی مانده که رفع شود اما با نظارت بر روی موضوع می‌توان ایرادات را به کمترین حد رساند.

گواهی استاندارد تا زمان رقع کامل نواقص صادر نمی‌شود

وی با بیان اینکه گواهی استاندارد تا زمان رفع کامل نواقص برای تله کابین صادر نمی‌شود، اظهار کرد: طبق آخرین بازرسی صورت گرفته در سالجاری تله کابین مراحل رشدش در رفع نواقص بالا بوده و در هفته جاری نیز تست NDT شامل یک گروه گسترده از تکنیک‌های تجزیه و تحلیل به منظور بررسی خواص مواد، اجزا، محصولات ، جوش و یا سیستم بدون ایجاد آسیب انجام می‌شود.

هاشمی درباره اینکه چرا مهلت‌های 6 ماهه استاندارد به تله کابین بی نتیجه به پایان می‌رسد و مجدداً این مهلت‌ها تمدید می‌شود؟ عنوان کرد: در هر صورت ما به دنبال این هستیم که تله کابین گنجنامه تأییدیه نهایی استاندارد را بگیرد و جای نگرانی برای مردم وجود نداشته باشد، ما از سوی مردم مطالبه گر هستیم و معتقدیم تله کابین باید استاندارد کامل را بگیرد.

استاندارد قادر به پلمب تله کابین است

وی با تأکید بر اینکه استاندارد قادر به پلمب تله کابین است، عنوان کرد: مکاتبات لازم در این زمینه هم انجام گرفته و نظر خود را درباره این موضوع داده‌ایم اما رفع نواقص از سوی تله کابین روبه رشد بوده هر چند تا کنون تأییدیه نهایی صادر نشده است.

به گفته هاشمی، نواقص موجود در تله کابین بسیار بالا بوده که اکثر آنها رفع شده اما هنوز نتیجه نهایی و مورد تأیید استاندارد حاصل نشده است چرا که ایمنی صفر تا صد را معتقدیم و باید آرامش مردم حفظ شود.

قاعدتاً سوالات زیادی در ذهن مخاطب به وجود آمده که پاسخ آن را معاون پشتیبانی نمی‌تواند بدهد، معاون فنی اداره کل استاندارد نیز از پاسخگویی طفره رفته و مدیرکل استاندارد استان همدان نیز در مرخصی بلندمدتی به سرمی‌برد. پس منتظر بازگشت وی می‌مانیم تا جواب قطعی به سوالات ما بدهد

گزارش از: سمیرا معارفی، خبرنگار ایسنا، منطقه همدان