طرح حفظ و کنترل باغات کن و فرحزاد تصویب شد
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: طرح موضعی فرحزاد با هدف حفظ 300 هکتار از باغات این محله به تصویب رسید.
به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، محمد سالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری در نشست خبری اظهار داشت:در سال دوم شورا از دوره پنج، 112 جلسه رسمی کمیسیون شهرسازی را برگزار کردیم که 16 طرح و لایحه مورد بررسی و تبادل نظر و ارائه نظر توسط کمیسیون به صحن شورا از آن بیرون آمد.
وی ادامه داد: کارگروه معماری و شهرسازی در راستای الکترونیکی کردن مسیر ساخت و سازها در مناطق توانست تعداد کثیری از دستورالعملهای مناطق را بررسی کرد.
محمد سالاری افزود: همچنین در این مسیر 156 پرونده مربوط به باغات مورد بررسی قرار گرفت و با کمک گرفتن از نظر کارشناسان و با بازدیدهای میدانی نظر کارشناسی خود را به شورا اعلام کردیم.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: فرایند نظارت بر بررسی نماهای ساختمانهای شهر تهران را در کمیته نمای مناطق به تعداد 1400 فقره مورد بررسی قرار دادیم.
وی ادامه داد: همچنین تعداد 560 درخواست مردمی را رو در رو مورد بررسی قرار دادیم که برخی از آنها ذینفعان پروندههای تعاونیهای مسکن بودند.
سالاری خاطرنشان کرد: از 107 گود پر خطر بازدید شده و برای ایمن سازی آنها و همچنین ساخت و ساز در آنها دستوراتی صادر شده است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: 78 گزارش از شهرداری و سازمانها و شرکتهای تابعه اخذ شده و در کمیسیون مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است و 50 گزارش تحلیلی در حوزه مأموریتهای کمیسیون تهیه و تدوین شده است.
وی ادامه داد: کاهش رانت و فساد در حوزه معماری و شهرسازی و کاهش تخلفات یکی از برنامهها و اقدامات کمیسیون بوده است و با ایجاد نهاد پایش اجرای طرحهای شهری که مدتی بود تعطیل شده بود اقدامات خوبی در این مسیر انجام شد.
سالاری افزود: برخی تخلفات در حوزه ساخت و سازها انجام میگرفت که مغایر با مفاد طرحهای توسعه شهری بود و شاهد بودیم که در 15 روز به تعداد 140 فقره اضافه طبقات داده شده بود.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری گفت: کمیسیون ماده 5 تغییر رویکرد داده و رویکرد آن منطبق بر طرحهای تفصیلی شهر است و دیگر شاهد آن انبوه سازیها و بارگذاریهای افزایشی نیستیم.
وی ادامه داد: اقدامات جدی برای کاهش فرآیند صدور پروانه انجام دادیم و مجموعهای از نشستها و جلسات در این خصوص برگزار شد و اخیرا هم یک تفاهم نامهای میان آتش نشانی و معاونت معماری و شهرسازی منعقد شد.
سالاری گفت: با کنشگریهای انجام شده پهنههایی که از طرح تفصیلی بلاتکلیف مانده بودند و نمیدانستند باید برایش چه کاری کرد مورد ارزیابی قرار گرفت و اینها در حال تعیین تکلیف است.
وی افزود: با همکاری وزارت کشور لایحه تغییر قانون ماده صد را ارائه کنیم و در حال حاضر در مرحله تدوین نهایی است و به زودی به دولت میرود برای رأیگیری.
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران گفت: پروژههای بزرگ مقیاسی که تخلفاتی داشتند زیر ذره بین قرار گرفته و دستورات خوبی برای آنها صادر شد اما در پروژهای مثل پالادیوم متأسفانه هنوز موفق به صدور رأی نشدهایم.
وی ادامه داد: کمیسیون ماده 100 در حکم بدوی رأی به قلع و قمع بنا داده است اما شعبه تجدید نظر هنوز رأی مربوطه را صادر نکرده است.
سالاری خاطرنشان کرد: درخصوص صیانت از باغات در شورای پنجم اقدامات خوبی انجام گرفت و نهایتا مصوبه برج باغ لغو شد و برج خانه به تصویب رسید که این اتفاق فوق العاده خوبی بود.
وی ادامه داد: در این 2 سال و به خصوص سال گذشته محدوده باغات کن که بیش از هزار هکتار است را تعیین تکلیف کردیم و طرح موضعی اراضی کن به تصویب رسیده و ابلاغ شد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران گفت: این در حالی است که طرح موضعی فرحزاد هم با هدف حفظ 300 هکتار از باغات این محله به تصویب رسیده و ابلاغ شده است.
سالاری به موضوع پلازاهای شهری و میدانگاهها اشاره کرد و گفت جنبشی در این حوزه به راه افتاد و مقرر در برنامه سوم باید تعداد زیادی از این پلازاهای و میدانگاهها در نقاط مختلف شهر ساخته شود.
وی ادامه داد هدف این طرح این است که خیابانها را بیشتر در خدمت مردم و پیاده راه ها کنیم البته میدانیم که این کار محقق نمیشود مگر همزمان با توسعه ناوگان حمل و نقل عمومی.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران به افزایش 350 درصدی بودجه مربوط به مناسبسازی اشاره کرد و گفت: این رویکرد را با همکاری همشهریان ادامه میدهیم و باید بدانید که بخشی از همین پروژه مناسب سازی با همت مردم شکل خواهد گرفت.
وی درباره تاب آوری شهر تهران و بازسازی و احیای بافت فرسوده گفت: این کار کاری زمان بر است زیرا بافتهای فرسوده محصول یک بازه زمانی صد ساله است که حتماً یک ساله و دوساله به سرانجام نخواهد رسید.
سالاری به اهمیت اخذ نظرات کارشناسی و اخذ پیوستهای اجتماعی در پروژه ها اشاره کرد و گفت به نظر ما بسیاری از اشکالات فعلی شهر تهران از مطالعه به پروژه نرسیده است و از پیمانکار به پروژه رسیدهایم.
ادامه دارد...
دیدگاه تان را بنویسید