پشت پرده به گروگان گرفتن نوزاد در بیمارستان
رئیس شبکه بهداشت و درمان سراوان خبر پخش شده در فضای مجازی درباره گروگان گرفتن نوزاد را به شدت تکذیب کرد.
بر اساس بررسیهای صورت گرفته ادعای مطرح شده در زمینه به گروگان گرفتن نوزاد در بیمارستان سراوان قویا تکذیب میشود.
محمد باقر یوسفی رازلیقی رئیس شبکه بهداشت و درمان سراوان با تکذیب گروگان گیری یک نوزاد در بیمارستان سراوان گفت: هفته گذشته فیلمی در فضای مجازی منتشر شد که در آن فردی ادعا میکرد نوزادی به دلیل ناتوانی والدین از پرداخت هزینههای درمان در بیمارستان گروگان گرفته شده و حتی یکی از پرستاران بومی بیمارستان پیشنهاد فروش نوزاد را در قبال هزینههای درمان به والدین مطرح کرده است.
محمد باقر یوسفی رازلیقی با اشاره به اهمیت و حساسیت موضوع گفت: پس از بررسیهای دقیق مشخص گردید که موضوع گروگان گرفتن نوزاد در بیمارستان کذب بوده و هیچ یک از پرستاران بیمارستان نیز چنین پیشنهادی را به والدین نوزاد ارائه نکرده اند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان سراوان گفت: این افراد تبعه کشور افغانستان هستند و به دنبال تولد این نوزاد در بیمارستان رازی سراوان در تاریخ ۴ شهریورماه امسال، نوزاد به دلیل نوعی ناهنجاری که تنفس و تغذیه طبیعی او را مختل مینمود در بخش تازه تاسیس مراقبتهای ویژه نوزادان (N.icu) بستری شده است.
او افزود: خوشبختانه با لوله گذاری تنفسی به موقع و ارائه خدمات درمانی و مراقبتی توسط پزشکان و پرستاران و با استفاده از پیشرفتهترین و گرانقیمتترین اقلام داروئی، مواد مصرفی و تجهیزات پزشکی، این نوزاد از خطر مرگ نجات یافته و پس از ۱۱ روز بستری با حال عمومی مناسب و وضعیت رضایت بخش مرخص شد.
یوسفی رازلیقی هزینه درمان این نوزاد را بر اساس تعرفههای دولتی حدود ۱۵ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه هزینه درمان در بیمارستانهای دولتی جزو بیت المال محسوب میشود، اتباع غیر ایرانی هم مانند شهروندان ایرانی و طبق قانون باید نسبت به پرداخت هزینههای درمانی خود اقدام نمایند.
او افزود: با توجه به ناتوانی خانواده نوزاد در پرداخت این مبلغ، بخشی از هزینه درمان توسط یکی از خیرین پرداخت شده و پدر نوزاد در هنگام ترخیص متعهد شده است تا مابقی هزینه درمان را در فرصت دیگری به حساب بیمارستان واریز نماید و بر این اساس ادعای گروگان گرفتن نوزاد به هیچ وجه صحت ندارد.
او افزود: در سالهای نخست وقوع جنگ در کشور افغانستان برخی نهادهای بین المللی برای خدمات بهداشتی و درمانی که توسط کشورهای مهاجر پذیر به بیماران افغانستانی ارائه میشد هزینهای را اختصاص میدادند و با وجود آنکه دهها سال است که به دلیل پایان اشغال افغانستان توسط شوروی سابق، این کمکها نیز به طور کامل قطع شده است، امّا برادران و خواهران افغانستانی ما همچنان محدودیتی در زمینه استفاده از بیمارستانهای دولتی ندارند.
او در عین حال تاکید کرد که پرداخت هزینه بیت المال در بیمارستانها بر عهده تمام کسانی است که از این خدمات استفاده میکنند و همکاران ما نیز ملزم هستند تا طبق قانون به استیفای حقوق مردم و دریافت هزینه درمان بپردازند.
رئیس شبکه بهداشت و درمان سراوان گفت: بسیاری از اتباع غیر ایرانی در زمینه پرداخت هزینه درمان خود دچار مشکل میشوند و معمولا از حمایتها و تخفیفهای میلیونی استفاده میکنند.
محمد باقر یوسفی گفت: هر ساله مبالغ قابل توجهی صرف درمان اتباع بیگانه میشود که عموما با وضعیت وخیم و در اثر تصادفات شدید ناشی از قاچاق انسان به بیمارستانهای استان منتقل میشوند و به دلیل عدم وجود تمکن مالی از بیمارستان ترخیص و هزینه درمان آنها نیز به بیمارستانها تحمیل میشود.
او با اعلام این مطلب که انتشار چنین مطالب سخیف و نادرستی نمیتواند در عزم کارکنان بهداشت و درمان در ارائه یکسان خدمات تخصصی به همه انسانها صرف نظر از ملیت، نژاد، مذهب و زبان خللی وارد کند، گفت: همانگونه که از زمان حضور برادران و خواهران تبعه افغانستان در استان سیستان و بلوچستان، خدمات سامانه بهداشت و درمان بدون هیچگونه محدودیتی برای این عزیزان نیز ارائه میشده است از این پس و تا زمانی که ما میزبان این عزیزان باشیم هم این خدمات بر اساس معیارهای انسانی و اسلامی استمرار خواهد داشت.
محمد باقر یوسفی گفت: اتباع غیر ایرانی مجاز و دارای مدارک اقامت دائم یا موقت میتوانند با مراجعه به اداره کل بیمه سلامت و با پرداخت مبلغی در حدود ماهیانه ۸۰ هزار تومان، تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند که همین حق بیمه نیز برای بیماران خاص مانند تالاسمی، هموفیلی، دیالیزی رایگان است.
او در خصوص موضع رسمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در خصوص مطلب کذبی که در رسانههای غیر رسمی منتشر شده است، گفت: دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، بیمارستان رازی سراوان و کارکنان بخش مراقبتهای ویژه این بیمارستان به دلیل ایراد این اتهامات ناروا و نادرست، حق پیگیری حقوقی و قضائی را برای خود محفوظ میدانند و در خصوص جنبه عمومی جرم و تبعات اجتماعی و روانی این حرکت خلاف اخلاق نیز مدعی العموم و سایر نهادهای مرتبط بر اساس قانون این موضوع را پی گیری خواهند کرد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان سراوان همچنین گفت: از دقایق اولیه انتشار این مطلب در فضای مجازی نهادهای نظارتی و مدیریتی دانشگاه بنا به دستور رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان وارد عمل شدند و حتی هماهنگیهای لازم با نهادهای انتظامی خارج از بیمارستان نیز انجام شد تا در صورت بروز هرگونه تخلف با فرد خاطی برخورد لازم صورت گیرد.
محمد باقر یوسفی گفت: با بررسیها و پیگیریهای لازم والدین نوزادی که در فیلم نمایش داده شده بود توسط همکاران ما شناسائی شدند.
او افزود: در بررسیهای دقیقی که انجام شد هیچگونه مدرک و یا حتی شواهدی در خصوص طرح پیشنهاد فروش نوزاد توسط کادر پرستاری بخش مراقبتهای ویژه نوزادان به دست نیامد.
یوسفی با اشاره به وجود راههای ارتباطی متعددی که برای استفاده بیماران و همراهیان پیش بینی شده است و در دسترس آنان است گفت: همه مراجعین محترم میتوانند هر گونه ابهام، سوال، شکایت، پیشنهاد و یا انتقاد از خدمات و مسائل بیمارستان را از طریق مسیرهای ارتباطی تعریف شده با مسئولین بیمارستان رازی، شبکه بهداشت و درمان سراوان و یا حتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان مطرح نمایند.
او افزود تجربه نشان داده است که پیگیری مستقیم مشکلات بیماران از طریق مسئولین مربوطه تا حدود زیادی به رفع مشکلات مردم کمک میکند.
یوسفی در پایان از همه شهروندان فهیم سراوان در خواست کرد تا با خودداری از بازنشر مطالبی که از صحت آن اطمینان ندارند به امنیت و آرامش اجتماعی شهر، استان و کشورمان کمک کنند.
منبع روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان
دیدگاه تان را بنویسید