چهار شرط پذیرش اعمال از سوی خدا
یک استاد حوزه با بیاناینکه فراوانی اعمال نیک ملاک نیست بلکه اعمال نیک انسان باید بدون منت، همراه با تقوا، اخلاص و ولایتمداری باشد که خداوند آن را بپذیرد، گفت: هیچ کس حق ندارد برای اعمال نیک خود منتی بر معصومان(ع) بگذارد.
عقیق: حجت الاسلام والمسلمین «ناصر رفیعی» در مراسم سوگواری شهادت امام زینالعابدین(ع) که در حسینیه آیتالله حق شناس برگزار شد، اظهار کرد: اهدای قربانی در راه خدا بسیار اهمیت دارد بر همین اساس حضرت زینب(ع) وقتی امام حسین(ع) به شهادت رسیدند، فرمودند خدایا این اندک قربانی را از ما بپذیر.
این استاد حوزه با بیان اینکه پذیرش هر عملی از ناحیه خداوند از درست انجام دادن آن اهمیت بیشتری دارد، تصریح کرد: حضرت ابراهیم(ع) نیز وقتی خانه خدا را به همراه حضرت اسماعیل(ع) ساختند از خداوند درخواست و دعا کردند که از آنان بپذیرد.
وی با بیان اینکه فراوانی اعمال ملاک نیست بلکه پذیرش آن نزد خداوند اهمیت دارد که باید بر مبنای اخلاص باشد، ابراز کرد: امیرمومنان امام علی(ع) در این زمینه می فرمایند: چندان دنبال کثرت اعمال نباشید بلکه پذیرش الهی آن را در نظر بگیرید.
وی با اشاره به چهار شرط پذیرش اعمال از ناحیه خداوند، گفت: اگر اعمال نیک انسان باید بدون منت، همراه با تقوا، اخلاص و ولایتمداری باشد، خداوند آنها را می پذیرد.
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه منت از جمله کارهایی است که اعمال انسان را از بین میبرد، اضافه کرد: یکی از بدترین منتها منت بر خداوند، رسول خدا(ص) و اهلبیت(ع) برای ایمان است که در آخرالزمان زیاد میشود.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با استناد به آیاتی از قرآن مجید، ابراز کرد: ایمان آوردن به خداوند، رسول(ص) و ائمه معصومین(ع) و پرداخت وجوهات شرعی به آنان در راستای پاک شدن روح و مال انسان است بنابراین هیچ کس حق ندارد برای اعمال نیک خود منتی بر آنها داشته باشد.
وی با بیان اینکه منت بر والدین، خواهر و برادر از دیگر منتهای بسیار زشت است، گفت: بر اساس روایات هر کس چنین کند در دنیا و آخرت از نگاه لطف و رحمت الهی محروم شده و دعای او مستجاب نمیشود.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: علمای بزرگ شیعه برای والدین خود احترام خاص قائل بودند، آیتالله بروجردی مرجع بزرگ جهان اسلام هموار کف پای مادر خود را میبوسیدند.
حجت الاسلام والمسلمین رفیعی با بیان اینکه از دیگر منتهای بسیار زشت منت گذاشتن بر فقیر است، خاطرنشان کرد: صدقات خود را با منت از بین نبرید.
منبع:شبستان
دیدگاه تان را بنویسید