معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان گفت: میزان مصرف نمک ایرانیان در روز به 8 تا 10 گرم می رسد که 2 برابر استاندارد است.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

محسن تقی‌زاده در اظهار داشت: در سال ۲۰۱۹ شعار سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد با عنوان «رفتار ما آینده ما را می‌سازد رژیم غذایی سالم برای دنیای بدون گرسنگی» است.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان گفت:  این شعار شامل هفت محور است که این هفت محور شامل کاهش قند نمک و چربی محصولات غذایی و آشامیدنی، نشانگرهای رنگی تغذیه در راستای ارتقا دانش مصرف‌کننده، نشان ایمنی و سلامت محصولات غذایی سلامت محور، مبارزه با قاچاق کالاهای سلامت در حوزه غذا، برچسب اصالت کالا و سیستم رهگیری و ردیابی در حوزه غذا، محصولات غذایی ویژه و فراسودمند و اطلاع رسانی و ارتقای آگاهی مصرف کننده در حوزه سلامت غذاست.

وی با اشاره به اینکه به طور کلی یافته‌ها حاکی از آن بود که میزان مصرف سرانه کالری در ایران بیش از میزان توصیه روزانه شده است، ادامه داد: سرانه مصرف روغن 20 درصد و قند و شکر 38 درصد بیش از مقادیر توصیه شده در سبد غذایی مطلوب است.                                                                                                              

 تقی‌زاده همچنین مصرف شیر و لبنیات 25 درصد، تخم مرغ 20 درصد، سبزی و میوه 25 درصد کمتر از مقادیر توصیه شده بیان کرد و اظهار داشت: تغییرات در الگوی مصرف مواد غذایی بازگو کننده گذار تغذیه در جهان است که باعث تغییرات بسیار جدی نامطلوب در الگوی مصرف غذائی و سلامت افراد جامعه می‌شود.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی کاشان، برنامه ریزی و سیاست‌گذاری‌های تغذیه مبتنی بر کاهش گذار تغذیه بایستی باشد و بر جنبه‌های فرهنگی و اجتماعی مصرف مواد غذائی توجه شود.

وی با بیان اینکه استاندارد مصرف روزانه نمک 5 گرم است، گفت: میزان مصرف نمک ایرانیان در روز به 8 تا 10 گرم می رسد که 2 برابر استاندارد است.

تقی‌زاده یادآورشد: در برخی از صنایع مانند نان‌های صنعتی میزان نمک بیش از 50 درصد، در مورد پنیر 25 درصد و در مورد دوغ 20 درصد کاهش یافته است، اما کاهش بیش از این ممکن است با عکس العمل منفی مصرف کننده‌ها همراه باشد و صنایع آسیب ببینند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی کاشان گفت: مردم باید به مصرف غذاهای کم نمک عادت کنند، توصیه مهم متخصصان در مورد نمک، مربوط به نمک سفره است که به صورت مستقیم به غذا اضافه می‌شود که نیازمند فرهنگ‌سازی برای حذف نمکدان از سفره است و هنگام طبخ غذا باید میزان نمک تنظیم شود که در مجموع بتوانیم به شرایط استاندارد برسیم.

وی از جمله اقدامات سازمان غذا و دارو را در این راستا نشانگر رنگی تغذیه‌ای یا چراغ راهنمای تغذیه‌ای برشمرد که بر روی محصولات خوراکی و آشامیدنی قابل مشاهده است.

 تقی‌زاده درج نشانگر رنگی تغذیه‌ای را گامی موثر در آگاهی عمومی از اطلاعات تغذیه‌ای محصولات تولیدی کارخانجات عنوان کرد.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی کاشان اظهار داشت: در نشانگر تغذیه‌ای میزان کالری موجود در هر سهم از محصول و اطلاعات مرتبط با مقادیر نمک، قند، چربی کل و اسیدهای چرب ترانس را با توجه به میزان محدود تغذیه‌ای آن‌ها با رنگ های قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط)، سبز(اندک) نشان می‌دهد.

وی  یادآور شد: نشانگر تغذیه‌ای ضمن آگاهی دادن از مقادیر مواد مصرفی خوراکی و آشامیدنی با رنگ‌های مختلف، با توجه به شرایط جسمی هر فرد انتخاب بهتری را به شما پیشنهاد می‌دهد.