ماجرای فروش واکسن و داروی آنفلوانزای ۷۰۰ هزار تومانی
سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره فروش واکسن و داروی آنفلوانزا به قیمت چند صد هزار تومان در بازار سیاه توضیح داد.
به گزارش بهداشت نیوز به گفته برخی منابع خبری با شدید شدن موج آنفلوانزا و مرگ ۵۶ ایرانی به دلیل ابتلا به این بیماری، بازار سیاه واکسن آنفلوانزا و داروی درمان آنفلوانزا اوسلتامیویر راه افتاده است تا جایی که واکسن ۴۰ هزار تومانی داروخانه به قیمت ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تومان و داروی درمان آنفلوانزای ۲۰۰ هزار تومانی به قیمت نجومی ۴۰۰ تا ۷۰۰ هزار تومان به فروش می رسد.
امسال دو شرکت ۱.۷ میلیون عدد واکسن آنفلوانزا وارد کشور کردند و به گفته برخی ها این میزان واردات پاسخگوی نیاز داخلی نیست.
به نظر می رسد، فروش واکسن آنفلوانزا در اوایل هفته به حدی افزایش پیدا کرده که موجودی بسیاری از داروخانهها ظرف چند ساعت صفر شده است.
همچنین اخیرا یک میلیون عدد قرص اوسلتامیویر به صورت فوریتی وارد شده است که به نظر میرسد این میزان واردات هم کافی نبوده است.
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره بازار سیاه واکسن آنفلوانزا و داروی درمان آنفلوانزا اظهار کرد: بازار سیاه دارو همیشه وجود دارد محصولاتی که در بازار سیاه به فروش میرسد قاچاق، جعلی و تقلبی هستند چرا که هیچ نظارتی بر روی آنها وجود ندارد.
او ادامه داد: تزریق واکسن آنفلوانزا یا داروی درمان آنفلوانزا که در بازار سیاه به فروش میرسد میتواند عوارض جبران ناپذیری به همراه داشته باشد و سلامت افراد را به خطر بیندازد حتی میتواند به قیمت جان افراد تمام شود, باید توجه داشت که بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا گذشته است، در صورتی که فرد اکنون تزریق کند دو هفته طول میکشد تا واکسن در بدن فرد مصونیت ایجاد کند، دو ماه زمان نیاز است تا واکسن به حداکثر اثربخشی و مصونیت در برابر ویروسهای آنفلوانزا برسد.
سخنگوی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوانزا برای همه افراد تجویز نمیشود، گفت: گروههای پرخطر مانند بیماران قلبی، مادران باردار، بیماران مزمن ریوی، کلیوی و کسانی که نقص سیستم ایمنی دارند از جمله گروههای پرخطر هستند که باید واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.
جهانپور ادامه داد: در صورتی که پزشکی تشخیص دهد که فردی در زمره گروههای پرخطر قرار دارد با ارجاع او به مراکز مشخص واکسن برای فرد تزریق میشود , هیچ مشکلی برای تأمین واکسن مورد نیاز گروههای پرخطر نداریم و واکسن در دسترس این افراد قرار میگیرد.
جهانپور بازار سیاه و افزایش قیمت واکسن آنفلوانزا و داروی درمان آنفلوانزا به قیمتهای چند صد هزار تومان را نتیجه تقاضای القایی و نگرانی مردم دانست و گفت: تقاضای بیمورد و نیازهای القایی به دلیل فوتیهای اخیر آنفلوانزا ایجاد شده است.
سخنگوی سازمان غذا و دارو درباره ماجرای کمبود داروی و واکسن آنفلوانزا اظهار کرد: کمبودی در واکسن و داروی درمان آنفلوانزا (استامیلویر) وجود ندارد بلکه این دارو کنترل شده توزیع میشود؛ چرا که داروی استامیلویر دارویی است که برای افراد پرخطر و مبتلایان به آنفلوانزا که در بیمارستانها بستری شدهاند تجویز میشود و قرار نیست برای همه مبتلایان تجویز شود.
او ادامه داد: داروی درمان آنفلوانزا برای افرادی که در بیمارستان و به ویژه بخشهای مراقبتهای ویژه بستری هستند، تجویز میشود و رایگان از طریق سیستم بهداشتی در اختیار بیمارستانهای دولتی و خصوصی قرار میگیرد.
جهانپور اظهار کرد: باید توجه داشت که توزیع داروی درمان آنفلوانزا به طور وسیع عوارضی از جمله مقاومت ویروس آنفلوانزا در برابر دارو را به دنبال خواهد داشت زیرا در کشورهایی که این دارو به صورت وسیع توزیع شده است، مقاومت ویروسی در برابر این دارو دیده شده است و به همین دلیل ما دارو را کنترل شده توزیع میکنیم.
سخنگوی سازمان غذا و دارو تأکید کرد: کمبودی در زمینه داروی آنفلوانزا، واکسن آنفلوانزا و کیتهای تشخیص آزمایشگاهی آنفلوانزا نداریم و تا نوروز ۹۹ به میزان مورد نیاز این موارد دپو و ذخیره شده است، اما توزیع آن کنترل شده خواهد بود تا از موارد تجویز بیمورد و مصرف خودسرانه جلوگیری کنیم.
منبع: باشگاه خبرنگاران
دیدگاه تان را بنویسید