کلیدواژه طلایی راهی میانبر برای قبولی آزمون نظام مهندسی

قبولی در آزمون نظام مهندسی و دریافت پروانهی اشتغال به کار مهندسی، پلِ ورود به دنیای زیبای مهندسان است؛ در واقع از این به بعد هست که روی شما و امضایتان حساب ویژه ای باز خواهد شد. آزمونهای نظام مهندسی برای هفت رشته مرتبط با ساختمان یعنی عمران، معماری، برق، مکانیک، نقشه برداری، شهرسازی و ترافیک، و در صلاحیت های مربوط به هر رشته برگزار میشود و مهندسان با رعایت شرایط شرکت در این آزمون و کسب حدنصاب قبولی، میتوانند موفق به دریافت پروانهی اشتغال به کار مهندسی شوند.
داوطلبان، در مسیر قبولی در آزمون نظام مهندسی، با چالشهایی مواجه هستند، چالش هایی از جنس تعدد مواد آزمون و کم بودن زمان پاسخگویی!! در این مقاله به موردی اشاره شده است که توجه به آن، میتواند شما را یک گام برای رسیدن به هدفتان، که قبولی در آزمون است، نزدیکتر کند. با انتشارات نوآور همراه شوید...
منابع آزمون نظام مهندسی
مواد آزمونهای نظام مهندسی، شامل دو بخش کلیِ مباحث مقررات ملی ساختمان و منابع (شامل نشریهها، آیین نامهها، دروس دانشگاهی، قوانین مثل قانون کار و بیمه و...) می باشد. در ادامه برای اینکه چالش بیان شده، بهتر درک شود، مثالی ارائه شده است.
فرض کنید شما داوطلب آزمون نظام مهندسی عمران، صلاحیت اجرا هستید، با توجه به مواد آزمون، چیزی حدود 32 منبع، جزء مواد آزمونِ شما می باشد. در آزمون، 60 سوال تستی داده می شود که مدت زمان این آزمون هم 150 دقیقه هست، یعنی برای هر سوال به طور میانگین 2.5 دقیقه فرصت پاسخ دهی وجود دارد. حال با وجود اینکه آزمون نظام مهندسی جزوه باز هست و این اجازه به شما داده شده است که هر جزوه و کتابی که نیاز دارید، بتوانید سر جلسه آزمون با خود ببرید، حتما برای شما هم مثل شرکتکنندگان دیگر این آزمون، همان چالشی که بیان شد، پیش میآید که با وجود این همه منبع و جزوه، چطور باید در این زمان به سوالات پاسخ داد! یعنی فرض کنید شما در این زمانِ 2.5 دقیقهایِ پاسخگویی به هر سوال، باید سوال را بخوانید، تحلیل کنید، متوجه شوید در کدام مبحث هست، بفهمید کدام بندِ آن مبحث، پاسخ شماست، تا در نهایت به جواب برسید!! چالشی که این بین، برای داوطلبان پیش میآید، بخشی می باشد که تشخیص دهد از کدام مبحث هست و بعد از آن، کدام بندِ آن مبحث، به سوال پرسیده شده اشاره دارد!
در ادامه یک ایده طلایی را خواهیم گفت که به شما این توان را میدهد که با این چالش کمتر دست و پنجه نرم کنید!!
ایده کلیدواژه
کلیدواژه آزمون نظام مهندسی ، یکسری کلماتی هستند که از یک متن برداشت میشوند و این کلمات، گویای موضوعات مهم آن متن می باشند. حالا این ایده طلایی چیست!!؟
فرض کنید شما قبل از آزمون، که در حال مطالعه مباحث و منابع هستید، کلیدواژههای متنهایی که میخوانید را برای خودتان یادداشت میکنید و مثلا رو به روی هر کلمه مینویسید که این کلمه در کدام مبحث و کدام صفحه و کدام بند آمده است؛ با انجام این کار، سر جلسه آزمون، وقتی کلمه کلیدی سوال را پیدا کنید، با مراجعه به کلیدواژههایی که نوشتید، با سرعت بیشتری به جواب خواهید رسید.
اما شاید در ذهن شما هم این سوال نقش بسته باشد که انجام این کار وقت زیادی را میگیرد و شاید یک کلمه کلیدی، در مباحث مختلف و منابع مختلف آورده شده باشد و پیدا کردن آن بین طومار کلیدواژهای که نوشته اید سر جلسه آزمون، راحت نباشد و مسائل دیگری که حتما به ذهنتان رسیده است! پس تکلیف چیست؟!
حقیقت امر این هست که این ایدهی کلیدواژه، توسط انتشارات مختلف دنبال شده است و کتابهای کلیدواژه از انتشارات مختلف به چاپ رسیده است؛ پس بار نوشتن این طومار کلیدواژه، از دوش شما برداشته شده است و شما میتوانید با استفاده از این ایده طلایی که در قالب کتابهای کلیدواژه به چاپ رسیده است، استفاده کنید. اما نکته بسیار مهم در این راستا، استفاده از یک کتاب کلیدواژه مناسب می باشد که در ادامه ویژگیهای یک کتاب کلیدواژه مناسب ارائه شده است.
چه کتاب کلیدواژهای مناسب است؟
1- کلمات کلیدی، به ترتیب حروف الفبا چیده شده باشد، تا داوطلب به راحتی به آن دست یابد.
2- تعداد کلمات کلیدیِ مفیدِ زیادی داشته باشد! دقت کنید که در تهیه کتابهای کلیدواژه صرفه جویی نکنید! یعنی هر چقدر یک کتاب کلمات کلیدی مفید بیشتری را آورده باشد، به شما کمک میکند تا با کلمات کلیدی بیشتری به بند مورد نظر سوال برسید.
3- ریز موضوع بودن! حتما در مباحث دیدهاید که کلمات یکسانی بارها تکرار شدهاند، پس باید جلوی این کلمات یکسان، توضیحات تکمیلی قرار داده شود تا داوطلب متوجه شود که این آدرس به چه موضوعی از آن کلمه کلیدی اشاره دارد.
4- کتابهای کلیدواژهای بهتر است که علاوه بر مباحث مقررات ملی، منابع آزمون مثل قانون بیمه و کار و... را هم پوشش دهد تا شانس قبولی شما را بالاتر ببرد!
جمع بندی
در این مقاله سعی شد تا داوطلبان آزمون نظام مهندسی با ایدهی طلایی کلیدواژه، آشنا شوند و همچنین ویژگیهای کتابهای کلیدواژهِ مناسب هم بیان شود، تا روند موفقیت داوطلبان را تسریع ببخشد. انتشارات نوآور که یکی از پیشروها در مسیرِ تولید کتابهای کلیدواژه می باشد، سعی کرده است کتابهای کلیدواژه با معیارهای مناسبی که بالاتر ذکر شد را در همه رشته های هفتگانه آزمون در اختیار مهندسان قرار دهد که پیشنهاد می شود حتما نگاهی به این کتاب بیندازید!
دیدگاه تان را بنویسید