بررسی مزایا و معایب کوییک سایپا
سایپا کوییک در طی چند سال حضور در بازار، محبوبیت بالایی نزد خریداران پیدا کرده و به یکی از پرفروش ترین خودروهای ایرانی تبدیل شده است. تا جایی که این خودرو در آمار فروش سال 1401 نمایشگاه آنلاین همراه مکانیک رتبه اول را به خود اختصاص داد. با این حال، کوییک در بازار تنها نیست و جایگاه آن همواره توسط یکسری از رقبای ایران خودرویی کارکرده و حتی هم خانوادههای سایپاییاش تهدید میشود. از این رو هنوز بسیاری از افراد درخصوص مزایا و معایب کوییک و ارزش خرید آن در برابر رقبا سؤالات زیادی در ذهن دارند.
سایپا کوییک چه مزایایی دارد؟
در ابتدا به سراغ بررسی مزایای کوییک میرویم تا ببینیم چه دلایلی برای خرید این هاچبک کراس سایپا وجود دارد.
مزیت اول: طراحی ظاهری قابل قبول
پلتفرم کوییک همان پلتفرم X200 سایپا (مشترک با تیبا و ساینا) است که چندان بهروز نیست اما کوییک در مقایسه با دیگر اعضای این پلتفرم، چهرهای جوانپسند و تا حدودی جذابتر دارد.
در واقع استایل کلی بدنه که در یکی از سگمنتهای پرطرفدار حال حاضر دنیا (هاچبک کراس) است در کنار المانهایی مثل چراغهای جلو با پس زمینه تیره، قطعات تزئینی نقرهای رنگ زیر سپرها، چراغهای عقب دو تیکه و دستگیرههای درب آسان بازشو باعث شده تا چهره کوییک نسبت به خودرویی مثل تیبا، بهروزتر و جوانپسندتر به نظر برسد.
مزیت دوم: فضای قابل قبول کابین نسبت به ابعاد بدنه
خودروهای هاچبک معمولاً برای استفادههای درون شهری و خانوادههای کمجمعیت طراحی میشوند و از این رو نباید توقع فضای داخلی جادار و دلبازی را از آنها داشته باشیم. اما خوشبختانه کوییک در این زمینه فراتر از انتظار ظاهر شده است و نسبت به ابعاد بدنه فضای معقولی را در اختیار سرنشینان خود میگذرد.
این مزیت کوییک به خصوص در مقایسه با اصلیترین رقیبش یعنی پژو 206 کاملاً به چشم میآید.
مزیت سوم: مصرف سوخت و استهلاک پایین
کوییک مثل سایر اعضای خانواده پلت فرم X200 سایپا از پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی M15 بهره میبرد که ساختاری قدیمی دارد و 8 سوپاپ است. اما تجربه نشان داده است که پیشرانه M15 سایپا از نظر استهلاک و هزینههای نگهداری وضعیت خوبی دارد.
به همین دلیل است که ایرادات کوییک معمولاً از سیستم برق خودرو یا بی دقتی در مونتاژ ناشی میشوند و درصد خرابیهای موتوری در این خودرو پایین است.
مصرف سوخت ترکیبی کوییک هم برای نسخههای دندهای حدود 7.2 لیتر در صد کیلومتر و برای نسخههای اتوماتیک 7.8 است که هرچند با استانداردهای جهانی فاصله دارد اما عددی منطقی محسوب میشود.
مزیت چهارم: کولر نسبتاً قوی
سیستم تهویه مطبوع کوییک در مقیاس یک خودرو اقتصادی عملکرد خوبی دارد و به راحتی از پس خنک کردن کابین این خودرو برمیآید. در ضمن این سیستم از نوع الکتریکی است و نسبت به تهویه مطبوعهای قدیمی قابلیتهای بیشتری مثل A/C max، تنظیم برقی دریچه هوای ورودی به کابین و گرمکن شیشه جلو را ارائه میدهد.
مزیت پنجم: آپشنهای خوب در نسخههای اتوماتیک
نسخههای دندهای کوییک لیست آپشن خیلی معمولی دارند اما در نسخههای اتوماتیک وضعیت بهتر است و مواردی مثل کیلس استارتر، کروز کنترل و محدودکننده سرعت، مالتی مدیا با مانیتور 7 اینچی لمسی، دوربین دید عقب، فرمان با نیروی کمکی برقی، روکش چرمی صندلیها و... را میبینیم.
قطعاً لیست آپشنی مذکور لیست کامل و اغواکنندهای نیست اما نسبت به مبلغ پرداختی و امکانات خودروهای رقیب، مطلوب است و جای گلهای را باقی نمیگذارد.
مزیت ششم: بازار خرید و فروش پررونق
همانطور که در ابتدای مطلب اشاره کردیم، کوییک در طی چند سال حضور در بازار، محبوبیت بالایی پیدا کرده و بازار خرید و فروش آن در نسخههای صفرکیلومتر و کارکرده، پررونق است. البته این موضوع بیشتر در خصوص نسخههای دندهای کوییک صدق میکند. چراکه نسخههای اتوماتیک به دلایلی مثل تیراژ تولید بسیار پایینتر، شتاب ضعیفتر و قیمت بالاتر، قشر خریدار خاصتری دارند و چندان در بازار جا نیفتادهاند.
معایب کوییک چیست؟
در ادامه به سراغ بررسی معایب کوییک میرویم تا با نقاط ضعف و مشکلات شایع این خودرو اقتصادی محبوب آشنا شویم. لازم به ذکر است که مواردی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، معایب کوییک r و معایب کوییک s را هم شامل میشوند.
چراکه همه تیپهای کوییک ساختار کلی یکسانی دارند و تنها در جزئیات متفاوت هستند. بنابراین مزایا و معایب کوییک هم در همه تیپها مشترک است.
عیب اول: عایق بندی نامناسب کابین
به عنوان اولین مورد در فهرست معایب کوییک باید به عایق بندی نامناسب کابین این خودرو اشاره کنیم. موقع رانندگی کردن با کوییک علاوه بر صدای ناخوشایند موتور، صداهای محیط را هم به وضوح میشنویم. این مسئله در مسافرتها و سرعتهای بالا بیشتر خود را نشان میدهد و موجب نارضایتی سرنشینان میشود.
به همین دلیل است که بسیاری از مالکین در خصوص علت صدای موتور کوییک سؤال دارند. در این مورد باید بگوییم که موتور کوییک خیلی پر سروصدا نیست اما عایق بندی ضعیف کابین باعث میشود که صدای زیادی از سمت موتور به درون کابین نفوذ و حس غیرعادی بودن صدای موتور را به راننده القا کند.
عیب دوم: کیفیت پایین مونتاژ
یکی از شایعترین معایب کوییک مربوط به کیفیت مونتاژ پایین این خودرو میشود. متأسفانه کیفیت کوییک از نظر مونتاژ قطعات چندان مناسب نیست و مواردی مثل درزهای غیرمعمول بین قطعات بدنه، صداهای غیرعادی، عدم کارکرد درست برخی آپشنها و... همه ناشی از همین موضوع هستند.
حتی مشکلات برقی کوییک که یکی از ایرادات متداول این خودرو محسوب میشود، در بسیاری از موارد مربوط به مونتاژ نامناسب قطعات برقی و اتصالات نه چندان محکم سوکتهای مختلف است.
عیب سوم: مشکل گیربکس در برخی نمونهها
مشکل گیربکس کوییک یکی دیگر از معایب این خودرو است که در برخی نمونهها به صورت سفت جا رفتن دندهها یا اتمام زودتر از موعد صفحه کلاچ دیده میشود. البته این مورد را میتوانیم جزو معایب کوییک دنده ای بدانیم و گیربکس کوییک اتوماتیک کیفیت نسبتاً مطلوبی دارد.
البته بسیاری از مالکین کوییک اتوماتیک هم نسبت به عملکرد گیربکس این خودرو گلایههایی مطرح میکنند. اما این موارد بیشتر مربوط به هماهنگی نهچندان مناسب پیشرانه با گیربکس (به دلیل تکنولوژی قدیمیتر پیشرانه نسبت به گیربکس) و یا عدم آشنایی مالکین با ذات گیربکسهای CVT است.
عیب چهارم: تیپهای متنوع با تفاوتهای جزئی
به عنوان آخرین مورد در فهرست معایب کوییک باید به وجود تیپهای بسیار متنوع اشاره کنیم. البته که وجود تیپهای متنوع به خودی خود برای یک خودرو مزیت محسوب میشود و دست خریدار را برای انتخاب بازتر میکند. اما بسیاری از تیپهای کوییک تاحدود بسیار زیادی مشابه به هم هستند که این موضوع باعث گیج شدن خریدار میشود.
بالأخره خرید کوییک آری یا خیر؟
این که خرید کوییک توصیه میشود یا نه تا حدود زیادی وابسته به سلیقه شما خواهد بود. در حال حاضر مهمترین رقیب کوییک، پژو 206 تیپ 2 است که البته فاصله قیمتی زیادی با این خودرو پیدا کرده و نسخههای صفر کیلومتر مدل 1401 آن (آخرین مدل تولید شده) در بازار حدود 40 درصد گرانتر از کوییکهای دندهای مدل 1402 خرید و فروش میشوند. بنابراین باید کوییک را با پژو 206 تیپ 2 کارکرده مقایسه کنیم.
در هرحال برای هرنوع خودرویی که میخواهید، حتما به مرجع خرید و فروش خودرو، یعنی همراه مکانیک سر بزنید. در نمایشگاه آنلاین همراه مکانیک میتوانید هر خودرویی را نقد و اقساطی خریداری کنید.
نشانی سایت همراه مکانیک: https://www.hamrah-mechanic.com/
دیدگاه تان را بنویسید