پهپاد جدید و مرموز ایرانی چه ویژگی‌هایی دارد؟

بازتاب قدرت و دقت پهپاد مرموز ایران در شبکه های عربی
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

یک شبکه عربی به جزئیاتی از پهپاد جدید و مرموز ایران پرداخته و آن را یک کابوس برای مخالفان و دشمنان ایران توصیف کرده است.

یک شبکه عربی به جزئیاتی از پهپاد جدید و مرموز ایران پرداخته و آن را یک کابوس برای مخالفان و دشمنان ایران توصیف کرده است. بسیاری از منابع و کارشناسان عربی و غربی به این موضوع اتفاق نظر دارند که ایران در صنعت پهپادی پیشرفت بسیاری داشته است.


الحاق بیش از هزار پهپاد راهبردی به سازمان رزم ارتش|ویژگی‌های لشکر پهپادی جدید را بشناسید.​بیش از هزار فروند پهپاد الحاقی به ارتش، توسط دانشمندان و مبتکران ارتش، وزارت دفاع و شرکت‌های دانش بنیان در کارخانجات پهپادسازی ارتش و وزارت دفاع بصورت مشترک، طراحی و تولید شده است.

با دستور امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران و با حضور امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، به طور همزمان در چندین نقطه از کشور یک هزار فروند پهپاد راهبردی با قابلیت‌های ضد استحکامات و پنهان‌کار به سازمان رزم ارتش ملحق شد.

بنا بر روایت ایسنا، این پرنده‌های بدون سرنشین با ویژگی‌هایی شامل «برد بالای 2 هزار کیلومتر»، «قدرت تخریب بالا»، «قابلیت عبور از لایه های پدافند با داشتن RCS بسیار پایین»، « تداوم پرواز بسیار بالا» و «خوداتکا و بدون نیاز به کنترل از ابتدا تا انتها»  هستند که برای اجرای ماموریت‌های خاص، ضمن افزایش عمق شناسایی و پایش‌های مرزی، موجب ارتقای توان رزم و قدرت انهدامی ناوگان پهپادی ارتش در مقابله با اهداف دوردست می‌شود.

این پهپادها توسط دانشمندان و مبتکران ارتش، وزارت دفاع و شرکت‌های دانش بنیان در کارخانجات پهپادسازی ارتش و وزارت دفاع بصورت مشترک، طراحی و تولید شده است و در پایگاه‌ها و مناطق مورد نیاز، مستقر می‌شوند.

در این آیین، فرماندهان نیروهای زمینی، پدافند هوایی، هوایی و دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در تعدادی از نقاط الحاق حضور داشتند.

یک رسانه عبری زبان یکی از پهپادهای ایرانی را انقلابی در راهبرد جنگی ایران توصیف کرد.

روزنامه عبری زبان کالکالیست در گزارشی در این رابطه به توصیف پهپاد شاهد 136 بی پرداخته و آن را انقلابی در برنامه‌های راهبردی جنگی توصیف کرد.

نیتسان سادان نویسنده این گزارش در مقدمه آن آورده است، بدنه آنها چندان زیبا نیست، شاید سریع‌‌ترین و قدرتمندترین پهپاد ایرانی هم نباشد اما شاهد 136 بی برد بسیار بیشتری دارد و به ایران اجازه می‌دهد تا در صورت نیاز حتی تا پاریس هم برساند در عین حال می‌تواند از این طریق درآمد زایی بسیار زیادی هم داشته باشد.

به اعتقاد نویسنده این گزارش، بعد از تحولاتی که در خاورمیانه رخ داده است، دوستداران ایران می‌توانند دستیابی این کشور به یک فن‌آوری جدید که چهره جنگ‌ها را تغییر می‌دهد، خوشحال و خرسند شوند.

این اختراع در واقع نمونه خاصی از یک هواپیمای بدون سرنشین انتحاری است که مدت کوتاهی پیش از آن پرده برداری شد، تهدیدی که اسرائیل به خوبی آن را درک می‌کند.

گرچه بعد از آتش بس با لبنان، حملات پهپادی علیه اسرائیل کاهش پیدا کرده است، اما اسرائیل همچنان با یک مشکل لاینحل روبرو است که در هواپیمای بدون سرنشین جدیدی به نام شاهد 136 بی خلاصه می‌شود و امروز سعی داریم با آن آشنا شده و از انقلابی که این پرنده به وجود آورده مطلع شویم.

روز 21 سپتامبر 2024 بود که اولین بار از این هواپیما رونمایی شد، این رونمایی در رژه سالانه ارتش جمهوری اسلامی به مناسبت سالگرد جنگ ایران و ایران (هفته دفاع مقدس) صورت گرفت.

اولین مسئله‌ای که مورد توجه قرار گرفت زیبایی شناسایی آن بود، هواپیماهای بدون سرنشین ایرانی معمولا از نوعی زیبایی شناسی در طراحی خود بهره‌مند هستند اما این پرنده از آن بی بهره بود، گویی که جیمبو را با تیندر همان نهنگ سفید ادغام کرده باشید.

این زشتی البته دلایل خاص به خود را دارد، هواپیمای بدون سرنشین شاهد 136 بی به این دلیل شکل حجیمی به خود گرفته است تا بتواند حجم بیشتری از سوخت را در خود جای داده و بتواند تا برد 4 هزار کیلومتری برسد.

اگر ایرانی‌ها این رقم را درست اعلام کرده باشند، باید گفت شاهد یک دست آورد فن آورانه بی سابقه‌ای هستیم، زیرا از 41 نوع موشک از خانواده کروز در جهان فقط 2 نوع از آنها قادر هستند تا این برد برسند.

در اینجا باید یادآور شویم این نوع هواپیماها چند ده هزار دلار هزینه دارند در حالی که موشک‌های کروز صد برابر آن هزینه دارند.

قبل از اینکه این بحث را ادامه بدهیم بی شک این پرسش مطرح می‌شود که ما فقط ماکتی از پرنده را بر روی یک کامیون دیدیم، چگونه می‌توان اطمینان حاصل کرد که شاهد 136 بی واقعا پرواز و تا این برد می‌رسد.

به گفته کارشناسان با نگاهی به نوع طراحی آن می‌توان از این امر اطمینان حاصل کرد:

 این پرنده دارای یک دم دوتایی H شکل است و سطح بلندی که در انتهای آن باله‌های عمودی قرار داشتند، نیروی بالابری ایجاد می‌کند که به آن کمک می‌کند با فشار کمتری به موتور در هوا باقی بماند، ایرانی‌ها در حال حاضر فناوری در اختیار دارند که به پهپاد ارزان‌ قیمت اجازه می‌دهد 2500 کیلومتر پرواز کند و وقتی بدنه حجیم شده پر از سوخت اضافه می‌کنید، مطمئناً برد 4000 کیلومتری برای آن امکان‌پذیر است.

با این حال این مسئله را هم می‌تواند در نظر گرفت که طراحان این هواپیمای بدون سرنشین به شکل دیگری آن را به عنوان یک بمب انتحاری طراحی کرده اند، چون این یک بمب هدایت شونده با سامانه ناوبری جهانی (جی پی اس) است، از اینرو می‌تواند حدس زد که دستگاه‌های اندازه گیری، ناوبری، باتری‌ها و حتی بمب در مقدمه حجیم شده آن قرار گرفته و بقیه بدنه به باک سوخت تبدیل شده است.