وزیرجهاد کشاورزی:
تغییر الگوی کشت باتوجه به محدودیت آبی ضروری است
وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه تغییر الگوی کشت بهترین راه مقابله با محدودیت های آبی در حوزه کشاورزی است گفت: باتوجه به محدودیت منابع آب به دنبال تغییر الگوی کشت هستیم و به طور نمونه درحال افزایش کشت چغندر قند پاییزه و کاهش کشت چغندرقند بهاره هستیم.
به گزارش مثلث آنلاین به نقل از ایرنا محمود حجتی دوشنبه در حاشیه همایش روز جهانی مقابله با بیابان زایی در اهواز، در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر الگوهای تغییر کشت برای جلوگیری از ضرر کشاورزان افزود: تا چند سال پیش هیچ چغندر قند پاییزه ای در خوزستان کشت نمی شد اما در سال زراعی جاری 12هزار هکتار به زیر کشت این محصول رفت و برداشت شد.
وی ادامه داد:در گذشته در خوزستان ذرت دانه ای بسیاری کشت می شد اما به دلیل مصرف بالای آب در تابستان به دنبال جایگزین کشت هایی هستیم که ضمن مصرف کمتر آب، بهره اقتصادی بیشتری دارند.
وزیر جهادکشاورزی درخصوص اعتراض برخی کشاورزان خوزستان به ممنوعیت کشت برنج در این استان و کشت آن در استان های کم آب مانند اصفهان نیز بیان کرد:کشت برنج هم در خوزستان و هم در استان هایی مانند اصفهان ممنوع است و اگر افرادی به صورت موردی به کشت برنج می پردازند این امر غیر مجاز است.
به گزارش ایرنا،استان خوزستان با تولید 16.4 میلیون تن محصولات زراعی، دامی و باغی رتبه نخست کشور را دارد. یکی از مهم ترین کشت های تابستانه در خوزستان برنج است. در سال های گذشته به دلیل مشکلات ناشی از خشکسالی صدور مجوز کشت برنج بسیار محدود شده است.
کشت برنج خوزستان از 100 هزار هکتار در سال زراعی گذشته، به 47 هزار هکتار در سال زراعی جاری کاهش یافته است. همچنین سال زراعی گذشته 30هزار هکتار از این زمین ها به روش خشکه کاری کشت شد که صرفه جویی 40 درصدی در آب را به همراه داشت.سالانه حدود 138 محصول کشاورزی در خوزستان تولید می شود.
به گفته رییس سازمان جهادکشاورزی خوزستان سال زراعی 97_ 96 یکی از بی سابقه ترین خشکسالی 60 سال گذشته در خوزستان رخ داده است.
دیدگاه تان را بنویسید