سیف: ارز مسافرتی به صورت کامل قطع نمیشود / می پذیریم در تخصیص ارز مسافرتی شرایط مناسب نیست و باید تصمیم جدیدی گرفته شود
رئیس بانک مرکزی گفت: ارز مسافرتی به صورت کامل قطع نمی شود اما ممکن است تصمیماتی در این خصوص اتخاذ شود.
به گزارش مثلث آنلاین به نقل از خانه ملت، ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی درباره نشست امروز کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: در جلسه امروز کمیسیون اقتصادی موضوع سوال از رئیس جمهور با حضور نمایندگان مجلس و دولت مورد بررسی قرار گرفت و توضیحاتی درباره سوال نمایندگان در مباحث مسائل بانکی، اشتغال، قاچاق کالا و ارز، رکود اقتصادی، نوسانات ارزی از سوی نمایندگان دولت ارائه شد.
وی افزود: کشور در شرایط اقتصادی خاصی قرار دارد و همه باید تلاش کنیم اقتصاد کشور رو به جلو حرکت کند و دستاوردهایی که در خصوص رشد اقتصادی و مهار تورم به دست آمده استمرار یابد البته دشمنان در تلاش هستند که با کارشکنی مانع پیشرفت کشور شوند اما با برنامهریزی دقیق میتوان اقدامات آنها را خنثی کرد.
رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: ساز و کار جدیدی برای ساماندهی ارزی کشور در نظر گرفته شده که دولت قادر است براین اساس منابع ارزی موجود را به اولویتهای اصلی اختصاص دهد و مبنای نرخ ارز 4200 تومان است و کالاهای اساسی و مواد مورد نیاز کارخانه جات با مشکل تامین ارز رو به رو نخواهند بود، گروه سوم کالایی نیز از طریق بازار ثانویه تامین ارز خواهند شد.
سیف افزود: در مدت کوتاهی که کار بازار ثانویه ارز آغاز شده عملکرد مناسبی داشته و با توجه به اینکه نرخها در بازار ثانویه به صورت توافقی بین صادرکننده و واردکننده تامین میشود گروه کالایی سوم میتواند تامین ارز شود در حال حاضر نرخ ارز در این بازار حدود 7400 تومان است و پیش بینی میشود قیمتها با ایجاد شفافیت در عرضه و تقاضا مناسبتر شود و فضا برای تجارت خارجی طبیعی و متناسب با تحولات در صحنه بینالملل باشد.
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: هر کدام از دستگاهها در اقتصاد کشور وظیفهای را برعهده دارد که موضوع ثبت سفارش بر عهده وزارت صنعت است و براین اساس واردکنندگان بعد از ثبت سفارش به بانک عامل مراجعه میکنند تا از طریق سامانه ارز تخصیص یابد و به بانک اجازه داده میشود پذیرش تعهد برای پرداخت کالایی که قرار است وارد کشور شود، انجام دهد.
وی افزود: بانک ها براساس تخصیص بانک مرکزی به طور مثال اقدام به گشایش اعتبارات اسنادی میکنند و زمانی که کالا وارد گمرکات کشور شد با اسناد حمل کالا به بانک مراجعه میکنند تا به فروشنده پول حواله شود در آن مقطع بانک عامل به سراغ بانک مرکزی میآید و تقاضا میکند که ارزی که تخصیص داده شده تامین شود.
سیف گفت: از ابتدای سال 15.5 میلیارد دلار تامین ارز صورت گرفته و 18 میلیارد و نیم دلار تخصیص داده شده که در مقایسه با سال گذشته با لحاظ اینکه 50 درصد واردات کشور خارج از سیستم بانکی انجام می شود، وضعیت متعادلی محسوب می شود و سهم اختصاص ارز کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته رشد کرده بنابراین در حال حاضر انبار کالاهای اساسی وضعیت خوبی دارد و با توجه به پیش بینی ها از درآمدهای ارزی می توان با اطمینان روی آرامش بلند مدت حساب کرد.
وی ادامه داد: اولویت بندی تخصیص ارز در مرحله ثبت سفارش انجام می شود و گروه کالاهای اساسی مانند گندم، برنج و سویا که نیازهای ضروری هستند و با زندگی مردم ارتباط دارند با استفاده از ارز حاصل از فروش نفت تامین ارز می شود و 80 درصد ارز موردنیاز گروه دوم کالاهای ضروری مانند ماشین آلات و مواد واسطه ای از صادرات کالاهای غیرنفتی مانند پتروشیمی، فولاد و صادرکنندگان عمده تامین ارز می شوند اما گروه سوم کالاها که شامل کالاهای مصرفی است می تواند با نرخ ارز بالاتری در بازار ثانویه تامین شود.
سیف افزود: ارز مورد نیاز کالاهای مصرفی از طریق 20 درصد ارز حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی توسط بخش خصوصی و براساس توافق تامین خواهد شد و گروه چهارم کالایی نیز اقلام غیرضروری و لوکس محسوب می شوند و ارزی به آن ها تخصیص داده نمی شود.
رئیس کل بانک مرکزی افزود: ارز مسافرتی به صورت کامل قطع نمی شود ولی نحوه اختصاص ارز به مسافران در حال بررسی است و ممکن است تصمیماتی در این خصوص اتخاذ شود چرا که می پذیریم در تخصیص ارز مسافرتی شرایط مناسب نیست و باید تصمیم جدیدی گرفته شود.
دیدگاه تان را بنویسید