هندی ها در چابهار تجارت خود را شروع کردند
دولت هند اعلام کرد از روز دوشنبه عملیات تجاری خود در بندر چابهار جمهوری اسلامی ایران را با ورود یک کشتی قبرسی با محموله 72 میلیون تن ذرت رسما آغاز کرده است. براساس بیانیه وزارت کشتیرانی هند، این کشور از روز دوشنبه مدیریت بخشی از بندر راهبردی چابهار در استان سیستان و بلوچستان ایران را عملا بر عهده گرفت این نوشته های مطلع ورودی روزنامه" جمهوری اسلامی" برای اعلام خبر شروع تجارت هند در چابهار با تیتر " هند عملیات تجاری در چابهار را آغاز کرد" است که امروز منتشر کرده است.
به گزارش مثلث آنلاین به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، در زیر برخی از تیترها و مطالب منتشرشده در روزنامههای امروز را میخوانید:
جمهوری اسلامی
هند عملیات تجاری در چابهار را آغاز کرد
دولت هند اعلام کرد که از روز دوشنبه عملیات تجاری خود در بندر چابهار جمهوری اسلامی ایران را با ورود یک کشتی قبرسی با محموله 72 میلیون تن ذرت رسما آغاز کرده است . براساس بیانیه وزارت کشتیرانی هند، این کشور از روز دوشنبه مدیریت بخشی از بندر راهبردی چابهار در استان سیستان و بلوچستان ایران را عملا بر عهده گرفت . در این بیانیه آمده است، براساس نشست توافق سه جانبه چابهار در تاریخ 24 دسامبر (سوم دی ماه) سال ۲۰۱۸، دولت عملیات بخشی از بندر شهید بهشتی چابهار را بر عهده گرفت
. پیش از این نمایندگان سه کشور هند، ایران و افغانستان دفتر منطقه آزاد بنادر هند در چابهار را افتتاح کرده بودند . براساس بیانیه وزارت کشتیرانی هند، کنترل فیزیکی منطقه ترمینال، تجهیزات حمل و نقل و ساختمان اداری در تاریخ 29 دسامبر 2018 تکمیل شده بود . براساس این بیانیه، اولین نشست کمیته پیگیری موافقتنامه ترانزیتی سه جانبه ایران، هند و افغانستان (سوم دی ماه) مطابق با 24 دسامبر 2018 و 3 دی 1397 با حضور معاون بندری و اقتصادی و عضو هیئت عامل سازمان بنادر و دریانوردی، هیئتهای کشورهای جمهوری اسلامی ایران، جمهوری اسلامی افغانستان و جمهوری هند و جمعی از مدیران سازمانی و استانی در بندر چابهار برگزار شد .
دنیای اقتصاد
آپارتمانهای پرتقاضا در بازار مسکن هفتههای اخیر
بیش از یکسوم آپارتمانهای فروخته شده در بازار مسکن پایتخت طی هفتههای اخیر در گروه متراژی 40 تا 80 مترمربع بوده است . تقاضای مسکن کوچک و میانمتراژ در تهران از دیرباز بیشتر از سایر گروههای متراژی بوده و این شاید مهمترین تفاوت بازار مسکن پایتخت با سایر شهرهای بزرگ کشور باشد؛ چراکه جنس تقاضا در شهرهای دیگر اغلب متفاوت بوده و کف متراژی پرتقاضا در این شهرها اغلب بیش از 70 مترمربع است. به همین خاطر در برخی از شهرهای بزرگ در سایر استانها تیراژ ساخت و ساز کوچکمتراژ در مقایسه با کل آمار صدور پروانه آن شهر اندک است .
آمارهای رسمی از گزارش بانک مرکزی درباره وضعیت بازار مسکن آذرماه نیز حکایت از این دارد که ۵/ 36 درصد از معاملات ماهانه در گروه متراژی 40 تا 80 مترمربع که برای تقاضای سکونت خانوارهای یک تا چهار نفره در تهران تناسب دارد، انجام شده است. تحقیقات میدانی از واسطههای ملکی و نیز بررسی آمارهای سامانه اطلاعات بازار املاک نشان میدهد در هفتههای سپری شده از دی ماه نیز این گروه متراژی پرتقاضاترین گروه در مقایسه با سایر گروهها بوده و حداقل یکسوم معاملات مسکن را به خود اختصاص داده است. بررسی سمت عرضه نیز نشان میدهد کاهش فایلهای عرضه شده برای فروش با قیمت نامناسب و غیرهمخوان با سن بنا و مشخصات آپارتمان در بازار آپارتمانهای کوچک و میانمتراژ، نوید دهنده سرعت گرفتن حرکت بازار مسکن به سمت ثبات نسبی قیمتی است.
عصر اقتصاد
برنامه بازآفرینی ۱۸ محله تهران تصویب شد
مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با تأکید براینکه عملیات اجرایی در 18 محله هدف در استان تهران از ابتدای سال 98 آغاز خواهد شد گفت: خوشبختانه تمامی دستگاههای ذیربط در این حوزه خود را ملزم به اجرای برنامه دانسته و نسبت به آن اعلام آمادگی کردهاند و این میتواند نوید دهنده اتفاقات خوبی در این بخش باشد . هوشنگ عشایری با اشاره به فعالسازی ستاد بازآفرینی شهری استان تهران پس از گذشت 2 سال بیان کرد: با توجه به ابلاغیه وزیر راه و شهرسازی ستاد بازآفرینی تهران برخلاف سایر شهرستانها به ریاست شهردار و همچنین به دبیری رئیس سازمان نوسازی شهرداری برگزار میشود .
عشایری در این راستا تأکید کرد: با توجه به ردیف تعیین شده در ابلاغیه جدید برنامه بازآفرینی شهری، لازمه خروجی و استفاده از منابع مشخص شده، تصویب موضوعات و برنامه اقدام مشترک برای محلات هدف در ستاد بازآفرینی است که خوشبختانه در این جلسه به انجام رسید . معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: پیشنهادهای شهرداری تهران در جلسه مذکور مطرح و در نهایت برنامه اقدام مشترک برای 18 محله هدف تا انتهای برنامه ششم به تصویب رسید .
اطلاعات
چابهار ؛ پایانه بین المللی اقتصاد ایران
بسیاری از کشورهای جهان برای نیل به اهدافی از قبیل استفاده از مزیت های نسبی منطقه ای، جذب سرمایه های خارجی، ایجاد فرصت های شغلی، افزایش درآمدهای ناشی از فعالیت های خدماتی، تبدیل بخش های عقب مانده به قطب های توسعه و همچنین توسعه ملی به تاسیس مناطق آزاد اقدام کرده اند . سازمان منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار که در اوایل دهه 1370در کنار چابهار و در حاشیه دریای عمان و اقیانوس هند بنیان گذاشته شده است، با توجه به اهداف یاد شده، می تواند تحقق بخش توسعه منطقه ای در جنوب شرق کشور باشد .
منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار در زمینی به مساحت 14هزار هکتار و 9 پیکره در اردیبهشت سال 1370 با مصوبه هیات وزیران رسمیت یافت و در 22 بهمن سال 1371 همزمان با کیش و قشم توسط مرحوم آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی ریاست جمهوری وقت رسما افتتاح شد . این منطقه با گذشت بیش از دو دهه نه تنها در اقتصاد ملی و منطقه ای ایفاگر نقش است، بلکه در استان سیستان و بلوچستان هم به روزنه اصلی امید به زندگی اقتصادی و اجتماعی و سیاسی مبدل شده است.
دیدگاه تان را بنویسید