به لطف فروش نفت سلاطین واردات داریم اما سلطان تولید نداریم
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: علیرغم فروش نفت سلطان نشدیم اما آنهایی که نفت را از ما خریدند و اقدام به کار تولیدی کردند در تولیدات خود به سلطان تبدیل شدند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس عبدالرضا مصری امروز در همایش روز ملی اصناف که در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد، گفت: نقش اصناف چه در انقلاب مشروطه و چه بعد از مشروطه و چه در تشکلهای مذهبی - سیاسی دوران سیاه پهلوی و چه در ارتباط با پشتیبانیهای که از زندانیان سیاسی و چه در انقلاب اسلامی و چه در جنگ تحریمی و چه امروز در تحریمها بر کسی پوشیده نیست و انصافا این قشر از پرچمدارن این حرکتها بودهاند و در 8 سال جنگ تحمیلی ، نظام توزیع عدالت محور توسط اصناف برقرار میشود بطوری که غنیترین و فقیرترینها به دلیل نظام توزیع عادلانه از حداقلها در زندگی برخوردار بودند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: اگر 25 درصداشتغال را اصناف تشکیل میدهند و یک ششم سرمایه کشور در اختیار اصناف است و اگر 17 درصد تولید ناخالص ملی توسط اصناف صورت میگیرد آیا به میزان این ظرفیت حضور در شاکله حکمرانی دارند؟ سهم به آنها داده شده؟ گرفتهاند؟
وی با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور اظهار داشت: همه اذعان داریم که مهمترین مشکل کشور مشکل اقتصادی کشور است، 7 سال شعارهای سال معطوف به مسائل اقتصادی بود و حساسیت رهبر انقلاب نسبت به بحث اقتصاد کاملا مشخص است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: اگرچه همه مشکلات کشور معطوف به اقتصاد است اما مسئول اقتصاد کشور کیست؟ من نمیدانم؛ مشخص است مسئول اتحادیهها و موقوفات و تحصیلات عالیه و امثال آن کیست اما نمیدانم مسئول اقتصاد کشور که جهتها را مشخص کند و اختیار داشته باشد و مسئولیت بپذیرید کیست؟ لذا در سختترین شرایط اقتصاد ما از تصمیم متمرکز اقتصادی و کسی که مسئولیت اقتصاد کشور را بپذیرد بیاطلاعیم.
مصری در مورد ظرفیتها هم گفت: تمام کالاهای ساخته شده کاملی که از خارج از ایران وارد کشور میشود به معنای ظرفیت تولید کشور است و به زعم 43 میلیون دلار واردات و حتی واردات کالای قاچاق یعنی ظرفیت تولید کشورمان است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: همه بازارهای حلالی که در اقصی نقاط کشور است به معنای ظرفیت تولید است اما ظرفیتها گرفتار بوروکراسی است؛ چرا با وجود این همه ظرفیت، ظرفیتها پر نمیشود؟
مصری بیان داشت: تولید کننده داخلی تا زمانی که ما دلار رانتی، نیمایی و دولتی و ... بابت کالای ساخته شده خارجی میدهیم نمیتواند رقابت کند.
وی افزود: اگر هزینه حمل و نقل و تبلیغات و گمرک و مالیات و گمرک را به کشور خودش به دلار میدهیم و تولید کننده داخلی همه چیز را باید براساس دلار آزاد بپردازد لذا سلاطین مختلف از جمله سلطان شکر و سلطان موز و سلطان پوشک بچه و سلطان ارز و سلطان خودرو بوجود میآید اما یک سلطان تولید کننده در کشور نداریم؟ چرا؟ چون امکان این رقابت نیست و نمیشود رقابت کرد.
مصری گفت: باب واردات ذائقه مصرفکننده را در همه بخشهای تغییر میدهد اما آن چیزهایی که ما وارد میکنیم برای کشور خودش سلطان است مثل سلطان های مختلف لوازم خانگی.
وی بیان داشت: کاش هزاران سلطان تولید داشتیم که شبکه اشتغال و توزیع را درست میکرد.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بیان داشت: هر چقدر جلوی واردات کالا را بگیریم به اهداف اقتصاد مقاومتی نزدیک میشویم.
وی افزود: تمام مواد اولیهای که از این کشور خارج میشود به معنای خارج شدن ظرفیت تولید داخل کشور است و این مواد اولیه چرخه اشتغال کشورهای وارد کننده را ایجاد میکند.
مصری گفت: چند بشکه نفت باید بفروشیم که یک گوشی موبایل وارد کنیم و آنگاه ببینیم که چه کسی سلطان است من نفت فروش سلطان هستم یا آن کسی که 100 گرم موبایل تولید میکند به قیمت 10 تا 12 میلیون تومان و به ازای آن 20 یا 30 بشکه نفت از من میگیرد. حلقه مفقوده کجاست؟
وی با بیان اینکه ارج، آزمایش و کفش بلا و نساجیهای آنچنانی کجایند؟ گفت: ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کار واردتند.
انتهای پیام/
دیدگاه تان را بنویسید