بیژن نامدار زنگنه با نقدها و ادعاهای زیادی مواجه است.

زنگنه نه جا می‌زد نه عزل می‌شود
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

این روزها حمله پی در پی منتقدان به بیژن نامدار زنگنه در زمره خبر اقتصادی داغ محسوب می شود. بیژن نامدار زنگنه هدف اصلی منتقدان و مخالفان دولت روحانی است. او روزی نیست که از خواب بلند نشود و با ادعایی جدیدی را در رسانه های رقیب مشاهده نکند. از خبر کشف کارتخوان و دلار در دفتر او و از دست رفتن فرصت های طلایی برای فروش نفت تا دستگیری یک جاسوس در وزارتخانه تحت مسئولیت او جمله موضوعاتی بود که در همین یک ماه اخیر مطرح شدند اما واکنش بیژن نامدار زنگنه به این موضوعات جالب بود.

 

پاسخ زنگنه به انتقادات

 

بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت در پاسخ به انتقاداتی گفت: اگر این دوستان وقت ما را نگیرند و بگذارند کار کنیم به دشمنان غلبه می‌کنیم. به امید خدا جا نمی‌زنم.

 

شکایت زنگنه از یک نماینده 

 

البته زنگنه در پاسخ به انتقادها و ادعاها، به کلام اکتفا نمی کند. او از یک نماینده به هیأت نظارت مجلس شکایت کرد و این هیأت  به نفع او رأی داد.

محمدجواد جمالی نوبندگانی در حاشیه جلسه علنی امروز-سه شنبه-مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به دنبال شکایت‌هایی که از طرف آقای زنگنه وزیر نفت از یکی از نمایندگان مجلس صورت گرفته بود امروز جلسه با حضور همه اعضا تشکیل شد و آقای زنگنه هم در جلسه حضور یافت.

سخنگوی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان تصریح کرد: زنگنه در جلسه امروز اطلاعاتی در مورد بحث جکت که گفته شده بود به شکل اوراق تبدیل شده و به منابع مملکت آسیب وارد شده توضیحاتی داد، همچنین درباره دستگاه کارت خوان که در وزارت نفت بوده هم مشروحا توضیحات لازم را ارائه داد. بحث مشکلات مالی در حوزه پتروشیمی‌ها هم به بحث گذاشته شد.

نماینده مردم فسا افزود: باتوجه به اینکه نماینده مورد نظر هفته گذشته در جلسه حاضر شده بود و توضیحات خود را ارائه کرده بود و ما مستندات آن نماینده را دیده بودیم امروز هم زنگنه آمد و توضیحاتی ارائه دادند و هیأت نظارت با توجه به مباحث مطرح شده موضوعات مربوط به جکت اوراق شده و دستگاه کارت خوان را جزو وظایف نمایندگی تشخیص نداد و این موضوع را به دادگاهی که این شکایت از آنجا آمده بود محول کرد و این نماینده توضیحات خود را آنجا ارائه خواهند داد.

وی با اشاره به موضوعات مطرح شده در حوزه پتروشیمی گفت: توضیحاتی که آن نماینده مجلس در این خصوص ارائه داده بود را خلاف وظایف نمایندگی تشخیص ندادیم.

جمالی نوبندگانی با اشاره پرونده‌های مطروحه علیه محمود صادقی نماینده تهران گفت: آقای صادقی توییتی زده بودند و صحبت‌هایی کرده بودند مبنی بر اینکه بعضی از افراد که خودشان را مرتبط با تصمیم گیرندگان شورای نگهبان می‌دانستند اقدام به کارهایی کرده بودند که خلاف شئونات بوده و ما از شهودی که آقای صادقی معرفی کرده بودند دعوت کردیم که توضیحات خود را ارائه دادند.

وی افزود: امروز سرپرست معاون حقوقی و قوانین شورای نگهبان به هیأت نظارت آمدند و توضیحاتی را ارائه دادند و اعلام کردند که مثل خیلی از ادارات و وزارت خانه‌ها که ممکن است افراد با جعل عناوین خیلی کارها را انجام بدهند، داشته ایم مواردی که فردی خود را مرتبط با شورای نگهبان اعلام کرده و ما حداقل ده نفر از آنان را به دادگاه داده ایم و قطعاً برخورد می‌کنیم.

سخنگوی هیأت عالی نظارت بر رفتار نمایندگان یادآور شد: آنها معتقد بودند که این نماینده باید افراد را به ما یا به کمیسیون اصل نود و هر محکمه صالح معرفی می‌کردند، اما در نهایت هیأت نظارت با هماهنگی معاونت حقوقی به این نتیجه رسید که ما از این شهود بخواهیم که با هماهنگی هیأت نظارت به شورای نگهبان بروند و مستندات خود را آنجا ارائه دهند؛ اگر قابل قبول بود که خود شورای نگهبان تصمیم خواهد گرفت و اگر قابل قبول نبود هیأت نظارت نظر نهایی خود را اعلام خواهد کرد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: در مورد شکایتی هم که توسط ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان اصفهان علیه آقای محمود صادقی اعلام و وصول شده بود، این ستاد اعلام کرده بودند که به دنبال اتفاقی که در شبکه پنج صدا و سیما رخ داده بود و عزیزان اهل سنت مورد اهانت قرار گرفته بودند آقای صادقی توییت و اینستاگرامی زده بودند و کامنت هایی که به دنبال آن زده شده بود اینها را را خلاف اقداماتی در جهت وحدت جامعه و امنیت ملی می‌دانستند شکایت کرده بودند که قرار شد ما در این رابطه هم از محمود صادقی دعوت کنیم که در جلسه بعد حضور یابند و ارائه دفاعیات داشته باشند.

جمالی نوبندگانی تصریح کرد: شکایتی هم از وزارت نفت علیه ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف آباد در مجلس مطرح بود که در رابطه با اظهاراتی که در رابطه با وزارت نفت شده بود، ایشان را هم دعوت خواهیم کرد که به جلسه هیأت نظارت تشریف بیاورند و مستندات و دفاعیات خود را داشته باشند.

 

ادعای دستگیری یک نفوذی در وزارت نفت

 

در پی انتشار خبری در برخی رسانه ها به نقل از دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر نفوذ در وزارت نفت، به واسطه ارتباطات یک خانم با تعدادی از مدیران  وزارت نفت با هدف اختلال و تصمیم سازی در جهت خواسته های دشمن، یک مقام آگاه در وزارت اطلاعات ضمن نادرست خواندن خبر مذکور  به ایسنا گفت: محتوای پرونده‌های امنیتی صرفا در اختیار مراجع ذی صلاح قضایی قرار می‌گیرد و بیان اتهاماتی از این دست توسط هر فرد یا مرجع دیگری فاقد اعتبار می باشد.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده نزدیک به جبهه پایداری روز یکشنبه در گفتگو با خبرگزاری فارس گفته بود: اخیرا نهادهای امنیتی یک باند نفوذی را دستگیر کردند که با نفوذ در میان تعدادی از مدیران وزارت نفت در جهت تکمیل پازل دشمن اقدام می‌کردند و در راس این باند خانمی قرار داشت که با نفوذ بین ۱۶ نفر از پرسنل مهم و تاثیرگذار وزارت نفت نفوذ کرده بود و توانسته بود تصمیمات مهمی را در وزارت نفت مسکوت بگذارد و ضربه کاری را در این جنگ اقتصادی به کشور وارد کند.

حاجی دلیگانی مدعی شده بود: این خانم همانطور که گفته شد با ۱۶ نفر از مقامات تاثیرگذار وزارت نفت ارتباط داشته است که این مقامات با همراهی این خانم تصمیمات غلطی را در جهت خواسته‌های دشمن و برعلیه منافع ملی کشور اتخاذ می‌کردند.

 

توضیح حراست وزارت نفت

 

البته به دنبال اعلام خبر کشف یک جاسوس در وزارت نفت توسط حاجی دلیگانی و ترابی نمایندگان دو عضو جبهه پایداری مجلس، فقط وزارت اطلاعات نبود که در این رابطه توضیح داد بلکه حراست وزارت نفت نیز موضع گرفت. شانا نوشت:رئیس سازمان حراست صنعت نفت درباره اظهارات اخیر دو نماینده شاهین‌شهر و نجف‌آباد در مجلس شورای اسلامی مبنی بر دستگیری اعضای باند نفوذ در وزارت نفت گفت وزارت نفت و سازمان حراست این وزارتخانه از چنین خبری بی‌اطلاع بوده و هیچ‌یک از مدیران ارشد و تصمیم‌گیر وزارت نفت تاکنون در این مورد احضار یا بازداشت نشده‌اند.

حسین حاجی حسینی، رئیس سازمان حراست صنعت نفت گفت: درخصوص اظهارات آقای حاجی دلیگانی، نماینده محترم مردم شریف شاهین‌شهر و آقای ابوترابی، نماینده محترم مردم شریف نجف‌آباد که اعلام کرده‌اند: اخیرا (تاکید می‌شود اخیرا) نهادهای امنیتی اعضای باند نفوذ در وزارت نفت را دستگیر کرده‌اند، به اطلاع مردم شریف ایران می‌رساند، وزارت نفت و سازمان حراست این وزارتخانه از چنین خبری بی‌اطلاع بوده و هیچ یک از مدیران ارشد و تصمیم‌گیر وزارت نفت تاکنون در این مورد احضار یا بازداشت نشده‌اند و هیچ تذکر بازدارنده‌ای نیز در این باره از طرف نهادهای امنیتی به مسوولان ذی‌ربط در این وزارتخانه، داده نشده است.

وی افزود: اولین پرسش اساسی و مهمی که در مورد انتشار این مطلب توسط دو نماینده مجلس شورای اسلامی وجود دارد، این است که چگونه امکان دارد دستگاه‌های امنیتی از جمله دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، هیچ اطلاعاتی در این مورد به وزارت نفت که مورد این حمله قرار گرفته، نداده باشند و در مقابل، اطلاعات این سوژه امنیتی را در اختیار این دو نماینده محترم مجلس قرار داده باشند؟

حاجی حسینی تصریح کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر، وزارت نفت در خط مقدم جنگ اقتصادی با دشمن متجاوز علیه ایران قرار دارد و آتش توپخانه دشمن متوجه اقدامات این وزارتخانه است، این وزارتخانه همواره از طریق دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به‌صورت رسمی، مساعدت و همراهی دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی کشور را برای حفاظت و پوشش اطلاعاتی از اقدامات این وزارتخانه، در دورزدن تحریم‌ها درخواست کرده است.

رئیس سازمان حراست صنعت نفت افزود: وزارت نفت معتقد است انتشار شایعاتی از قبیل دستگیری وزیر نفت بعد از مصاحبه ایشان در تاریخ ۲۵ اسفند ۹۷ علیه بابک زنجانی، کشف یک دستگاه پوز در دفتر وزیر نفت در تاریخ ۲۷ اسفند ۹۷ و استمرار انتشار آن در هفته‌های بعد و سپس خبر کشف و مبادله دلار و طلا در دفتر وزیر نفت در تاریخ‌های ۱۹ اردیبهشت ۹۸ و ۴ خرداد ماه ۹۸، انتشار خبر دستگیری مدیر مالی وزارت نفت در تاریخ ۲۹ خرداد ۹۸ و کشف باند نفوذ در این وزارتخانه در تاریخ ۲ تیرماه ۹۸، جنگ روانی تمام عیار و زنجیره‌ای از هجمه‌هایی است که عادی به نظر نمی‌رسد و طرح مستمر و سازمان‌یافته چنین موضوعاتی از سوی افرادی خاص را ناشی از ایستادگی این وزارتخانه در برابر زیاده‌خواهی‌ها و رانت‌جویی‌های افرادی که تمایل به بازتولید پدیده‌های رانتی همچون گذشته دارند، می‌داند.

حاجی حسینی تاکید کرد: اگر برخی دوستان داخلی با درک شرایط حساس موجود کشور، ذهن و وقت مدیران ارشد وزارت نفت را کمتر درگیر حواشی و تسویه حساب‌های سیاسی داخلی کنند، موفقیت کشور در برابر دشمن خارجی به میزان چشمگیری افزایش خواهد یافت.