توضیحات رییس بانک مرکزی در خصوص حذف صفر از پول ملی
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه حذف چهار صفر از پول ملی به فرایند مبادلات مردم کمک می کند، گفت: در حال حاضر ۹ میلیارد اسکناس در کشور وجود دارد که با حذف چهار صفر به۲.۲ میلیارد اسکناس میرسد و مسکوکات هم دوباره وارد چرخه اقتصاد کشور میشوند.
عبدالناصر همتی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در دفاع از لایحه حذف چهار صفر از پول ملی کشور گفت: بحث اصلاح ظاهر پول ملی کشور از ضرورتهای است که از گذشته تاکنون بررسی های متعددی درباره آن صورت گرفته است؛ پول ملی کشور به خاطر تورم در سالهای عملا خاصیت خود را از نظر ظاهر از دست داده است و مردم از واحد پول ملی به عنوان ریال اسم نمیبرند و تومان را برای به کار می برند مثلا ۵۰۰ هزار ریال نه حتی ۵۰ هزار تومان بلکه ۵۰ تومان عنوان میکنند.
وی با بیان این که هدف این است که کار برای مردم راحت شود و مردم بتوانند بر اساس اسکناسهای جدید و پول جدید که معرفی میشود، امورات بازرگانی و مالی خود را انجام دهند، اظهارداشت: هدف اولیه هماهنگی با فرهنگ عمومی و عرف جامعه است؛ چهار صفر از پول حذف میشود و در حال حاضر در رابطه با پول در ارزهای خارجی نیز رابطه جالبی نیست و هیچ پولی در دنیا جز در یکی دو کشور که مشکل جدی پولی دارد، پشت ممیز رقم اسکناسها، ۵ تا ۸ صفر وجود ندارد.
همتی با اشاره به اینکه این اصلاح به فرایند مبادلات مردم کمک میکند، گفت: به علت بیارزش شدن واحد پولی، سکه و مسکوکات از جریان مبادلات مردم خارج شده است و در حال حاضر برای تولید هر سکه ۵۰۰ تومانی، ۸۰۰ تومان هزینه میشود.
رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم تعادل را به مجموعه پولی کشور برگردانیم، زمان ۴ ساله لازم داریم تا کار را به نتیجه برسانیم و هزینههای آن نیز در میان مدت کاهش پیدا می کند.
به گفته همتی در حال حاضر ۹ میلیارد اسکناس در کشور وجود دارد که با حذف چهار صفر به۲.۲ میلیارد اسکناس میرسد و مسکوکات هم دوباره وارد چرخه اقتصاد کشور میشوند.
وی افزود: مطالعات اقتصادی و بحثهای کارشناسی لازم در این زمینه صورت گرفته است و اکنون فرصت خوبی است که برای این کار اقدام کنیم زیرا صفرها ارزش خود را از دست دادهاند و باید اعتبار ظاهر پول را حفظ کنیم.
همتی افزود: این کار طولانی مدت است و باید مقدمات لازم را فراهم کنیم که پول جدید و اسکناس های جدید به تدریج جایگزین پول های قدیمی شود؛ تلاش ما بر این است که اصلاح پول ملی را در کنار سایر اصلاحات اساسی در حال انجام در بخش بانکی و هم در سیاست های پولی کشور انجام دهیم.
دیدگاه تان را بنویسید