۷ قلم کالایی که میتوان آن را با دلار ۴۲۰۰ تومانی وارد کرد
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی از محدود شدن تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی به ۷ قلم کالا خبر داده است.
به گزارش اقتصادنیوز این اظهارنظر جدید درخصوص ارز ترجیحی در حالی اعلام شده است که بر اساس تصمیم دولت در تابستان سال گذشته، ۲۵ ردیف کالای اساسی مشمول دریافت این نوع ارز شد و در ابتدای سال ۹۸ چهار قلم کالا شامل، گوشت قرمز، چای،حبوبات و کره از این دایره خارج شدند تا تعداد دریافتکنندگان دلار ۴۲۰۰ تومانی به ۲۱ قلم کاهش یابد، اما اکنون مطابق صحبتهای حسین مدرس خیابانی، تنها ۷ قلم کالا شامل دریافت ارز یارانهای هستند. به گفته این مقام مسوول اکنون کالاهایی مانند برنج، روغن، شکر و نهادههای دامی شامل جو، سویا و ذرت دریافتکنندگان ارز دولتی هستند.
به گفته او برنج وارداتی با دلار ۴۲۰۰ تومانی در بازار ۷۵۰۰ تومان توزیع میشود که اگر با ارز نیمایی وارد میشد قیمت آن به ۱۶ هزار تومان میرسید. به گزارش «شاتا» مدرس خیابانی با اشاره به اینکه سامانه ۱۳۵ سازمان تعزیرات حکومتی نیز برای دریافت گزارشهای مردمی فعال شده است و مردم میتوانند شکایات خود را به این سامانه نیز اعلام کنند، افزود: فهرست قیمت کالاهای اساسی در اپلیکیشن آپ نیز به مردم ارائه شده است. مدرس خیابانی در ادامه افزود: تمرکز ستاد تنظیم بازار بر کنترل قیمت ۱۰۰ قلم کالای اساسی است، اما این به معنای کنترل نکردن بقیه قیمتها نیست. قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی گفت: ۷ هزار و ۵۰۰ اتحادیه برای ۳ میلیون واحد صنفی وجود دارد که اتاق اصناف به نمایندگی از وزارت صمت با تمام آنها جلسه گذاشته است و آنها در طرح مبارزه با گرانفروشی قیمتها همراهند. او افزود: این اتحادیهها هر کدام بین ۲ تا ۱۰ بازرس دارند که اگر برای هر کدام دو بازرس در نظر بگیریم ۱۵ هزار بازرس اتحادیهها نیز ستاد تنظیم بازار را در کنترل قیمتها کمک میکنند. وی گفت: بخش تامین پشتوانه خوبی دارد و مردم بدانند اکنون به دلیل انباشت کالاها در گمرکات و کشتیها دغدغه تخلیه آنها را داریم. مدرس خیابانی افزود: برگزاری دائمی جلسات ستاد تنظیم بازار، جزو وظایف حاکمیتی است و تعطیل شدنی نیست. وی گفت: از ابتدای اجرای طرح افزایش قیمت بنزین، ستاد تنظیم بازار چهار جلسه فوقالعاده برای همگرایی و همکاری همه دستگاههای مرتبط با این موضوع برگزار کرده است و برگزاری این جلسات بهصورت روزانه دنبال خواهد شد. قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی افزود: از ابتدای سال اقدام به تامین کالاهای اساسی شده است و ذخایر این کالاها وضع بسیار خوبی دارد و حتی در برخی از آنها دو برابر نیاز کشور ذخیرهسازی شده است.
وی گفت: اینکه گرانی قیمتها را به افزایش قیمت بنزین مرتبط کنیم؛ جفا در طرح افزایش قیمت بنزین است زیرا قیمت برخی کالاها مقطعی و فصلی است و ربطی به گرانی بنزین ندارد. قائممقام وزیر صمت در امور بازرگانی افزود: پیش از اجرای طرح سهمیهبندی بنزین و افزایش قیمت این فرآورده، روزی ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین با یارانه پنهان هنگفت در کشور استفاده میشد و میزان برخورداری دهک بالای جامعه نسبت به دهک پایین جامعه از یارانه انرژی ۱۱ برابر بود. وی ادامه داد: با ادامه بنزین هزار تومانی فکر توسعه در بخش اصلاح ساختاری مرتبط با سوخت همانند ناوگان عمومی، مترو و خودروهایی با سوخت و کیفیت بهتر میسر نبود. مدرسخیابانی افزود: میانگین سوخت مصرفی در کشور به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر در حال حاضر ۷/ ۱۰ لیتر است که این شاخص در دنیا ۵/ ۵ است.
قائممقام وزیر صمت با اشاره به پژوهشی که سازمان برنامه و بودجه در شهریور ماه سال ۹۸ انجام داده است، گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۱۵ بار قیمت بنزین از ۱۰ تا ۴۰۰ درصد افزایش یافته است که ششبار موجب کاهش تورم و سهبار موجب افزایش تورم شده و شش بار نیز تورم تغییر نکرده است. امروز هم براساس مطالعات مرکز پژوهشی معاونت بازرگانی صمت تاثیر قیمت بنزین بر کالاها 4 واحد درصد است. میتوانیم ابعاد طرحی به این بزرگی را که 4 درصد تاثیر دارد با بهرهوری جبران کنیم. او ادامه داد: اگر در برخی کالاها گرانی وجود دارد ارتباطی به تورم ندارد و شاید این گرانی سبب اختلال کالارسانی در نظام توزیع یا تولید باشد که مطمئنا با کنترلهایی که انجام میشود، این ضعف برطرف خواهد شد.
مدرس خیابانی با اشاره به دو محور از اقدامات وزارت صمت تصریح کرد: برای آرامش بازار یک دوره کوتاه مدت فوریتهای امدادرسانی در حوادثی همانند سیل و زلزله که دوره گذر از امداد و نجات است و یک دوره بلندمدت بازسازی وجود دارد. ستاد تنظیم بازار در دوره کوتاهمدت خود ابتدا به تشدید بازرسی، کنترل و نظارت میپردازد و خواهان همکاری و هماهنگی همه دستگاهها است. او در بخش دیگری از صحبتهایش بیان کرد: در این فضا بیشتر سعی میکنیم با گرانفروشی و موجسواری عدهای سودجو مبارزه کنیم. در حالحاضر بسیاری از نهادههای کالا در انبارها، فروشگاهها و گمرگات وجود دارد؛ اما آنچه که مهم است اینکه عدهای سودجو از ابتدای اجرای طرح شروع به گرانفروشی میکنند.
جدیدترین آمار تخلفات واحدهای صنفی
اما در حالی که طی روزهای گذشته فعالیت ستاد تنظیم بازار بیشتر شده و ۴ جلسه را نیز با هدف کنترل بازار و جلوگیری از افزایش قیمتها برگزار کرده، اکنون سخنگوی اصناف کشور گزارشی را درخصوص آخرین وضعیت بازرسیها از واحدهای صنفی اعلام کرده است. بر این اساس تنها در یک روز ۱۲ هزار بازرسی از واحدهای صنفی سراسر کشور صورت گرفته که نتیجه آن تشکیل ۶۵۰ پرونده تخلف بوده است. به گزارش خبرگزاری فارس، مجتبی صفایی در این ارتباط توضیح داده است: بازرسیها از ۷ صبح تا ۱۰ شب در قالب تیمهای دو نفره و گشتهای مشترک با تعزیرات حکومتی و همچنین با استفاده از پتانسیل اتحادیههای صنفی انجام میشود. وی افزود: با توجه به مصوبه اخیر افزایش قیمت بنزین، اتاق اصناف ایران بخشنامهای را به سراسر کشور ابلاغ و متعاقب آن مقرر شد تا بازرسیها و نظارتها بر واحدهای صنفی تشدید شود. بر این اساس روز دوشنبه هفته جاری ۱۲ هزار بازرسی انجام گرفته و پیرو آن ۶۵۰ فقره پرونده تشکیل و به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع شده است. به گفته صفایی بیشتر پروندههای مذکور در قالب عدم صدور فاکتور و عدم درج قیمت بوده و گرانفروشی بسیار کمتر در آنها دیده شده است.
دیدگاه تان را بنویسید