قرارداد شراکت تولید را چگونه بنویسیم؟
قرارداد شراکت تولید مطابق با قوانین و مقررات ایران تنظیم میشود. در این مقاله، نکات مهم این قرارداد را بیان کردیم.
قرارداد شراکت تولید یکی از انواع قرارداد شراکت (روی لینک قبل بزنید) است. این قرارداد با تبعیت از قانون مدنی و عقد شراکت تهیه و تنظیم میشود. اگر تمایل دارید که در یک فعالیت تولیدی با شخصی شریک شوید، قطعا این قرارداد برای شما مناسب خواهد بود. نمونه قرارداد شراکت در تولید یک قرارداد بسیار محبوب و کاربردی است که نه تنها برای اشخاص، بلکه برای رشد اقتصادی کشور نیز بسیار تاثیر گذار و مفید است.
به طور معمول قرارداد مشارکت در تولید زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که هر کدام از طرفین به تنهایی امکان انجام فعالیت تولیدی را نداشته باشند. به همین دلیل برای جبران کاستیها، گرد یکدیگر جمع میشوند و هدف و مقصود یکسانی را دنبال میکنند. این قرارداد در ابعاد کوچک و همچنین در ابعاد بسیار بزرگ و گسترده نیز انجام میشود و محدودیتی برای اشخاص حقیقی یا حقوقی در خصوص امضای آن وجود ندارد. یعنی اینکه شما چه شخص انسانی باشد و چه شرکت و موسسه باشید، میتوانید با یکدیگر در حوزه تولید، شراکت کنید و برای این منظور فرم شراکت نامه تولیدی را امضا کنید.
موارد استفاده از قرارداد شراکت تولید
تصور کنید که برای ساخت یک کالا یا محصول بسیار کاربردی و خلاقانه، ایدهای مناسب دارید. شما از چگونگی تهیه و ساخت محصول آگاه هستید و میدانید برای تولید این محصول باید چه اصولی رعایت شود. همچنین از این مساله نیز آگاهی دارید که با ورود آن محصول به بازار، طرفداران و متقاضیان زیادی خواهد داشت و درآمد بسیار خوبی از فروش محصول کسب میشود. بدون شک برای عملی کردن این ایده و همچنین ساخت و تولید محصول مورد نظر، نیاز به سرمایه اولیه است. در این زمان، شما میتوانید با یک سرمایه گذار شریک شوید. به این صورت که با ترکیب سرمایه او و ایده شما، فعالیتی را در زمینه تولید آغاز کنید و متعهد شوید که درآمد حاصل را با درصد مشخصی میان یکدیگر تقسیم خواهید کرد.
این شیوه از توافق که توضیح داده شد، در واقع یک نوع از نمونه قرارداد مشارکت تولید است. در انواع دیگر این قرارداد، ممکن است هر دو طرف به یک میزان صاحب ایده و سرمایه باشند. به طور کلی، هرچیزی که برای انجام این فعالیت تولیدی نیاز باشد، با جذب شریک مهیا میشود و شما میتوانید فعالیت تجاری و تولیدی خود را به این شیوه آغاز کنید.
تعیین سهم و هزینهها در قرارداد شراکت تولید
از مهمترین مواردی که باید حتما در نمونه قرارداد شراکت تولیدی به آن توجه شود، مساله تعیین سهم هر شریک است. این سوال که میزان سهم هر شریک چقدر است؟ یا اینکه سهم هر شریک را چگونه محاسبه کنیم، از متداولترین سوالاتی هستند که در خصوص قرارداد شراکت تولید پرسیده میشود.
در پاسخ به این سوالات باید اینطور بگوییم که دو معیار، میزان سهم هر شریک در نمونه قرارداد شراکت در تولید را مشخص میکند. معیار اول برای تعیین سهم، توجه به میزان آورده هر شریک و همچنین توجه به فعالیت هر کدام از اشخاص در جریان قرارداد است. معیار دوم نیز، توافق شرکا را مورد توجه قرار میدهد.
آورده شرکا در نمونه قرارداد مشارکت تولید
آورده شرکا در این قرارداد به دو دسته آورده نقدی و غیر نقدی تقسیم میشود. واضح است که وجه نقد، ملک یا مکان کارگاه، تجهیزات و دیگر امکاناتی که برای انجام این شراکت آورده خواهد شد، در گروه آوردههای نقدی قرار میگیرند و به عنوان سرمایه شخص در قرارداد نوشته میشود. در مقابل، آوردههایی مانند مجوز، مهارت فنی و تجربی تولید محصول خاص، میزان فعالیت در کارگاه تولیدی و مسئولیتهای اجرایی دیگر، از جمله سرمایهها و آوردههای غیر نقدی هستند که به عنوان آوردههای شخص نوشته میشوند.
برای تعیین سهم هر شریک، لازم است که تمام سرمایهها و آوردههای نقدی و غیر نقدی را محاسبه کنید و برای آنها ارزش تعیین کنید. همچنین لازم است که با در نظر گرفتن تمام این موارد با یکدیگر گفتگو کنید و در نهایت، نتیجه توافق را در متن قرارداد بنویسید.
میزان سهم هر شریک به صورت درصد مشخصی معین میشود. هر شریک به میزان سهمی که در شراکت دارد، در سود و زیان تولید شریک است.
بازه زمانی انجام قرارداد شراکت تولید
یک مساله مهم در خصوص تنظیم قرارداد شراکت تولید این است که اشخاص تمایل دارند که قراردادهای طولانی مدت داشته باشند. گاهی اینطور سوال میشود که آیا ما میتوانید مدت نمونه قرارداد مشارکت تولید را مادام العمر در نظر بگیریم؟ یا حتی پرسیده میشود که آیا میتوانیم برای این قرارداد تاریخی در نظر نگیریم؟
در پاسخ باید بگوییم که تعیین مدت قرارداد در قرارداد مشارکت در تولید از الزامات تنظیم قرارداد (روی لینک قبل بزنید) است. شما حتما باید بازه زمانی شراکت را مشخص کنید. اگر تمایل دارید که برای مدت طولانی با یکدیگر همکاری و شراکت کنید، میتوانید بازه زمانی طولانی و چندین ساله را در نظر بگیرید اما لازم است که حتما تاریخ شروع و اتمام قرارداد شما مشخص باشد. همچنین میتوانید این حق را برای طرفین در نظر بگیرید که مدت قرارداد را برای یک یا چند دوره دیگر نیز تمدید کنند. به این صورت میتوانید یک قرارداد بلند مدت در حوزه شراکت تولید داشته باشید.
محتوای فرم شراکت نامه تولیدی
شما برای نوشتن و حتی امضای فرم شراکت نامه تولیدی نیاز دارید که از محتوای آن اطلاعات کسب کنید. برای در اختیار داشتن یک نمونه قرارداد (روی لینک قبل بزنید) مناسب، نیاز دارید که ابتدا از قانون مرتبط به آن قرارداد و شیوه نوشتن آن آگاهی داشته باشید. همانطور که توضیح داده شد، این قرارداد با تبعیت از قانون مدنی و مطابق با قواعد و ضوابط عقد شراکت نوشته میشود. قرارداد شراکت تولید با بیان اطلاعات و مشخصات هویتی تمام شرکا آغاز میشود. توجه داشته باشید که ممکن است تعداد شرکا در این قرارداد دو یا چند شریک باشد. به همین دلیل لازم است که حتما اطلاعات و مشخصات تمام آنها را در متن قرارداد بنویسید.
در ادامه، بعد از معرفی طرفین، نوبت به موضوع قرارداد میرسد. در آن بخش، به صورت مفصل در خصوص موضوع قرارداد و نوع محصول و کالای تولیدی توضیح داده میشود. در ادامه نیز لازم خواهد بود که میزان آوردههای هر شخص مشخص شود؛ سهم هر شریک را معین کنید؛ شروط و تعهدات خاص خود را در قرارداد بنویسید؛ بازه زمانی همکاری را مشخص کنید و همچنین در خصوص شرایط فسخ قرارداد و داوری نیز توضیح دهید. این دو مورد آخر میتوانند در شرایط بحرانی قرارداد برای شما بسیار کاربردی باشند.
قرارداد شراکت تولید
شما میتوانید برای امکان فسخ قرارداد شراکت تولید شروط خاصی را در نظر بگیرید. برای مثال این امکان برای شما وجود دارد که حق فسخ قرارداد را از طرفین سلب کنید یا اینکه فسخ قرارداد را تنها به موارد خاصی محدود بدانید. مواردی که به عنوان شروط فسخ در قرارداد نوشته میشوند، شروطی هستند که تمام شرکا درباره آن اتفاق نظر دارند. شما میتوانید در صورت بروز هرگونه تخلف از شروط، از حق فسخ خود استفاده کنید و قرارداد را برهم بزنید.
برای ثبت درخواست مشاوره حقوقی تلفنی یا درخواست تنظیم قرارداد با شماره 02143000373 یا با شماره 09108907294 تماس بگیرید.
دیدگاه تان را بنویسید