بررسی علل سقوط رمز ارزها و افت شدید بیت کوین
از سال 2008 تاکنون بار دیگر شاهد سقوط بیت کوین بودیم. به نقل از روزنامه گاردین تمام بازار ارز دیجیتال 9 درصد سقوط کرده که یعنی این سقوط شامل تمامی رمز ارزها، نه فقط بیت کوین، شده است. واکنش دولتها به این اتفاق را میتوان به دو دسته تقسیم کرد:
- دولتهایی که دیگر برای بیت کوین و سایر رمز ارزها اعتباری قائل نیستند.
- دولتهایی که با اعمال رمزنگاریها و فضای امنیتی بیشتر در حوزهی خرید ارز دیجیتال، همچنان به تلاش برای رونق به این بازار میپردازند.
ال سالوادور پس از دومین سقوط بیت کوین، بازار ارز دیجیتال را محیطی ناامن برای مبادلات اعلام کرد؛ این در حالی است که الیزاوتا دانیلوا، رئیس بخش ثبات مالی بانک مرکزی روسیه اعلام کرد: " شهروندان روس میتوانند به مبادله با ارزهای رمز نگاری شده ادامه دهند."
پس از دنبال کردن اخبار و تحلیل های ارزهای دیجیتال در چند روز اخیر و همینطور با در نظر گرفتن تمام این مسائل علت اصلی سقوط بیت کوین و به دنبال آن سایر رمز ارزها چیست؟ آیا همچنان میتوان مبادلات در بازار دیجیتال را با امنیت خاطر ادامه داد؟ در ادامه با ما همراه باشید.
آیا میتوان همچنان به بیت کوین و سایر رمز ارزها از جمله اتریوم اعتماد کرد؟
بهطورکلی در سیستم اقتصادی پول، سه کارکرد اصلی اعم از وسیله مبادله، ایفای نقش یک واحد و حفظ ارزشهای مالی را دارد. بیت کوین، اتریوم و سایر رمز ارزها نیز همین کاربرد را دارند. غیرقابلانکار است که حتی ماینرهای مطرح دنیا در چند روز گذشته ضرر کردهاند.
بااینحال؛ همچنان افراد زیادی در همین چند روز به اقدام به سرمایهگذاری در حوزه بیت کوین و اتریوم و سایر رمز ارزها در بازار ارز دیجیتال کردهاند. چه چیزی رمز ارزها را در حوزهی مالی و اقتصادی کشورها انقدر مهم و خاص کرده است که آنان همچنان به شهروندان خود اجازهی مبادله در بازار رمز ارز را میدهند؟
در ادامه به بررسی مزایایی که در کنار معایب و ریسکهای خرید بیت کوین قرار دارد، خواهیم پرداخت.
مزایای مالی و اقتصادی خرید رمز ارزهایی چون بیت کوین و اتریوم
همانطور که اشاره کردیم با وجود سقوط بیت کوین و در پی آن رمز ارزهایی دیگر مانند اتریوم، افراد و بسیاری از دولتها همچنان بازار ارز دیجیتال را به رسمیت میشمارند. در ادامه به بررسی علل این مسئله خواهیم پرداخت.
بیت کوین و اتریوم دارای استقلال کاربری هستند
با انتشار کوید 19 در سراسر جهان و به دنبال آن رکود اقتصادی و ... شاهد بیارزشی واحدهای مالی، افت شدید اقتصادی و حتی بسته شدن برخی از موسسات اعتباری بودیم. در این وضعیت رمز ارزهایی چون اتریوم، بیت کوین و ... ثابت کردند که میتوانند وضعیت با ثباتتری برای سرمایهگذاری افراد نسبت به بانکها و دفاتر متمرکز فراهم کنند.
تراکنشهای بلاک چین امن هستند
از آنجاییکه بیت کوین و اتریوم ارزهای فیزیکی نیستند، احتمال سرقت آنان تقریبا به صفر میرسد. در حالی که ارزهای فیزیکی حتی اگر به سرقت نروند، به راحتی توسط هکرها قابل ردیابی هستند.
مبادلات درون بلاک چین غیرقابل تغییر و بازگشت اند
با توجه به این مسئله که طی فرایند hashing (رمزنگاری) تراکنشهایی که انجام میگردند به اصطلاح hash شده و به معنی عامیانهتر با یک سری الگوریتمهای ریاضی قفل میشوند، دیگر نه تنها توسط خود ظرفین قابل تغییر و برگشتپذیر اند بلکه حتی شخص ثالث نیز به آنها دسترسی ندارد.
تراکنشهای رمز ارزی کارمزد کمی دارند
بهطورمثال تصور کنید که قرار است مبادلهی ارزی با شخصی دیگر در کشور خود یا کشوری دیگر داشته باشید. اگر در کشور خود بخواهید این مبادله را انجام دهید، باید هزینهای به واسطه یعنی بانک یا هر موسسه اعتباری دیگری بپردازید و اگر بخواهید با یک شخص در کشوری دیگر مبادله کنید، علاوهبر صرف هزینه به موسسه مالی کشور مورد نظر باید به دولت هم پول هنگفتی بدهید.
تراکنشهایی که در بلاک چین انجام میشوند، این هزینهها را دارا نیستند.
دیدگاه تان را بنویسید