آیا عدم تمدید بیمه شخص ثالث در سال 1401 خلافی خودرو محسوب می‌شود؟
پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

 

قوانین راهنمایی و رانندگی برای حفظ امنیت افراد جامعه اجرا می‌شوند. به طور مثال خرید بیمه شخص ثالث یکی از قوانین مهمی ‌است که تمام دارندگان وسایل نقلیه زمینی باید آن را اجرا کنند. همچنین برخی از قوانین وجود دارد که برای رفت و آمد بهتر و ایجاد نظم در شهر‌ها استفاده می‌شود. عبور از چراغ قرمز راهنمایی و رانندگی می‌تواند برای راننده متخلف و سایر افراد خطر ساز باشد، از این رو بحث جریمه و اعمال قانون مطرح شده است. باید توجه کنید که فرد متخلف تحت هر شرایطی باید جریمه خود را پرداخت کند و در صورت عدم فراموشی این جریمه‌ها به عنوان خلافی خودرو مطرح خواهند شد. در برخی اوقات هم دیده می‌شود که راننده‌ها تخلفات سنگینی دارند که باعث می‌شود عواقب جبران ناپذیری داشته باشند. اگر می‌خواهید ماشین‌‌تان را بفروشید یا از توقیف پارکینگ پلیس آزاد کنید، باید حتما برگه خلافی داشته باشید. اما برای استعلام خلافی ماشین و پرداخت آن چه باید بکنیم؟ آیا راهی هست که بتوانیم سریع‌تر و راحت‌تر کارهای تسویه خلافی ماشین را انجام بدهیم؟در این مطلب درباره اهمیت بیمه ثالث و چگونگی استعلام خلافی‌های خودرو توضیحاتی خواهیم داد با ما تا انتهای متن همراه باشید.

انواع جریمه خودرو

در قانون راهنمایی و رانندگی با توجه به نوع خطرات و تخلفات، جریمه‌ها به دسته بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. برای نبستن کمربند ایمنی یا ایجاد آلودگی صوتی می‌توان جریمه نقدی پرداخت کرد. جریمه توقیف خودرو از دیگر انواع جریمه‌های است که باعث توقف خودرو می‌شود، عدم تهیه بیمه شخص ثالث یکی از این تخلفات است. همچنین برای تخلفات پر خطر هم جریمه نمره منفی در نظر گرفته شده است. دقت کتید که جریمه نمره منفی راننده‌ها نباید بیشتر از 30 باشد که در این صورت گواهینامه فرد خاطی به مدت 6 ماه توسط پلیس راهنمایی و رانندگی ضبط خواهد شود.  استعلام خلافی خودرو یکی از دغدغه‌های بیشتر رانندگان است. جرایم رانندگی انواع مختلفی دارند.جالب است بدانید که ۴ نوع جریمه خودرو وجود دارد که عبارتند از تسلیمی، الصاقی، دوربینی و دوبرگی. اگر برای اولین بار قصد استعلام و  پرداخت خلافی  خودرو خود را دارید این سوال برایتان ایجاد می‌شود که چگونه از آن مطلع شویم؟ یا این‌که چه راهکارهایی برای کم کردن آن وجود دارد؟ آیا برای استعلام خلافی خودرو، نرم‌افزاری وجود دارد؟ پس در ابتدا بهتر است درباره این ۴ نوع جریمه خودرو، اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

2

جریمه خودرو

روش‌های صدور جریمه راهنمایی و رانندگی

پلیس راهور برای جریمه افراد خاطی جامعه روش‌های مختلفی را برای جریمه‌ها در نظر گرفته است که به شرح زیر خواهد بود.

روش تسلیمی

در روش تسلیمی ‌ابتدا مدارک شناسایی راننده متخلف دریافت می‌شود و پلیس با توجه به اطلاعات شخصی و براساس نوع جریمه قبض اخطاریه صادر می‌کند. در جریمه تسلیمی، مشخصات راننده متخلف، مشخصات گواهینامه، مشخصات وسیله نقلیه شامل رنگ و پلاک انتظامی، نوع و محل تخلف، تاریخ و زمان تخلف و مشخصات افسر مربوط با قید کد در برگ جریمه درج خواهد شد.

روش الصاقی

در تخلفاتی که رویت شود و راننده متخلف حضور نداشته باشد، پلیس راهنمایی و رانندگی با این روش برگ جریمه را به خودرو الصاق خواهد کرد. در این موارد به طور معمول افسر، قبض جریمه را زیر برف پاک کن قرار می‌دهد.

روش دوبرگی

اگر راننده متخلف از قوانین سرپیچی کند و پلیس راهنمایی و رانندگی دستور توقف وسیله نقیله را دهد، اما راننده چه از روی عمد و چه بدون قصد توقف نکند، پلیس راهنمایی و رانندگی جریمه راننده را دو برگه صادر می‌کند. برگ اول برای تخلف و برگ دوم برای سرپیچی از دستور ایست پلیس راهنمایی و رانندگی است.

روش خودداری

در دو حالت روش خودداری در سیستم پلیس راهنمایی و رانندگی ثبت می‌شود.

  • اگر راننده خاطی برگ جریمه را با توجه به اعتراض یا عصبانیت از افسر نگیرد.
  • راننده به هر علتی به فرمان ایست پلیس دقت نکند.

روش ثبت تخلف با دوربین

امروزه جدیدترین روش برای جریمه خودروها از نوع ثبت تخلفات با دوربین است. در بیشتر شهر‌ها و جاده‌های کشور دوربین‌های زیادی برای نظارت بر رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی تعبیه شده تا مشخصات خودرو را ثبت کنند.

روش‌های پرداخت خلافی خودرو

با توجه به روش‌های جریمه‌ای که وجود دارد ممکن است که برخی از افراد با توجه به مشکلات و دغدغه‌های فکری، ممکن است که پرداخت جریمه را فراموش کنند که این جریمه در صورت عدم پرداخت به عنوان خلافی خودرو عنوان می‌شود. روش‌های مختلفی برای پرداخت خلافی خودرو وجود دارد که می‌توان برای پرداخت اقدامات لازم را انجام داد.

  • پرداخت خلافی خودرو از طریق سایت پلیس راهور 120
  • پرداخت از طریق اپلیکیشن‌های مخصوص
  • پرداخت از طریق پیامک VIN وسیله نقلیه به سرشماره 1101202020
  • پرداخت از طریق USSD با فرستادن VIN خودرو به کد *110#
  • مراجعه حضوری به دفاتر پلیس 10+ به همراه بیمه شخص ثالث خودرو
  • پرداخت خلافی خودرو از طریق دستگاه ATM

بیمه شخص ثالث چیست؟

همانطور که در ابتدای متن گفته شد، اگر برخی از قوانین راهنمایی و رانندگی را رعایت نکنید با جریمه و توقیف خودرو مواجه خواهید شد. بیمه شخص ثالث یکی از بیمه نامه‌های اجباری است که در صورت عدم خریداری آن پلیس دستور توقف خودرو را صادر خواهد کرد. بیمه شخص ثالث یکی از انواع بیمه نامه‌های اتومبیل است که به جبران خسارت‌های مالی و جانی افراد ثالث در حادثه رانندگی می‌پردازد.

پوشش‌‌ های بیمه شخص ثالث خودرو

در بیمه شخص ثالث دو نوع پوشش جانی و مالی تا سقف تعهدات بیمه‌گر جبران خسارت می‌شود که به شرح زیر است.

خسارت بدنی یا جانی:

پوشش جانی با توجه به نوع صدمه بدنی و جانی وارد شده به اشخاص ثالث بستگی دارد. صدمه‌های وارد شده در حادثه رانندگی می‌توان به شکستگی، نقص عضو، ازکارافتادگی موقت یا دائم، ازکارافتادگی جزئی و کلی، هزینه‌های معالجه و درمان یا دیه فوت اشاره کرد.

خسارت مالی:

اگر در تصادف و حادثه رانندگی به اموال اشخاص ثالث خسارتی وارد شود، در این بیمه نامه تحت پوشش مالی قرار خواهد گرفت. به این معنا که اگر به خودرو فرد زیاد دیده آسیب وارد شود، شرکت بیمه موظف است تا سقف تعهدات خود خسارت‌های ایجاد شده را پرداخت کند.

عوامل تاثیر گزار بر نرخ حق بیمه شخص ثالث

برای اینکه بتوان قیمت بیمه شخص ثالث و نرخ حق بیمه ‌را مشخص کرد باید عوامل مختلفی را در نظر گرفت. این عوامل عبارتند از:

  • حق بیمه پایه ابلاغ شده توسط بیمه مرکزی
  • کاربری خودرو
  • جریمه دیرکرد بیمه شخص ثالث
  • میزان پوشش‌ مالی بیمه‌ای
  • تخفیف شرکت بیمه
  • تخفیف عدم خسارت بیمه شخص ثالث

تاثیر حق بیمه پایه و میزان دیه در قیمت بیمه شخص ثالث

دیه یکی از مهم‌ترین عوامل تاثیر گزار در قیمت بیمه نامه است. میزان دیه در ابتدای هر سال توسط قوه قضاییه اعلام می‌شود. بیمه مرکزی این مبلغ را به شرکت‌های بیمه اعلام می‌کند تا سقف تعهدات بیمه نامه ثالث مشخص شود. در سال 1401 میزان دیه اعلام شده در ماه‌های حرام معادل 800 میلیون تومان بوده و حداقل نرخ بیمه شخص ثالث خودرو، یک چهارم یا 2.5 درصد از دیه اعلام شده است. با این اعداد و ارقام اعلام شده بیمه‌گزار باید حداقل بیمه شخص ثالث را با پوشش مالی 20 میلیون تومان خریداری کند.

همچنین بیمه‌گزار می‌تواند برای افزایش تعهدات پوشش‌های مالی شرکت‌های بیمه، حق بیمه بیشتری پرداخت کند و حداکثر تا 400 میلیون تومان تعهدات شرکت بیمه را افزایش دهد.

مدت اعتبار بیمه‌نامه شخص ثالث

مدت اعتبار بیمه‌نامه شخص ثالث می تواند بلندمدت یک ساله یا کوتاه مدت یعنی چند روزه باشد. خرید بیمه شخص ثالث به صورت سالانه مقرون به صرفه تر است ولی اگر می خواهید در عرض چند ماه آتی وسیله نقلیه خود را بفروشید یا مشکل در پرداخت نقدی حق بیمه شخص ثالث دارید می توانید، از بیمه نامه کوتاه مدت یا حتی چند روزه شخص ثالث بهره مند شوید که در این شرایط حتی خرید اقساطی بیمه شخص ثالث نیز میسر است.

برای تمدید یا خرید بیمه شخص ثالث اقساطی با ارزانترین قیمت به بیمه دات کام از لینک زیر مراجعه نمایید:

https://bimeh.com/thirdparty

 

چگونه می‌توان از صحت بیمه‌نامه خودرو مطمئن شد؟

برای بررسی صحت بیمه‌نامه خودرو شخص ثالث، می‌توانید با مراجعه به سایت بیمه مرکزی و سامانه سنهاب، با وارد کردن شماره بیمه‌نامه خود از صحت آن اطمینان حاصل نمایید.

 

چه زمانی برای تمدید بیمه شخص ثالث اقدام کنیم؟

با توجه به اینکه عدم تهیه بیمه شخص ثالث با جریمه همراه است باید دقت کنید که از تاریخ انقضای بیمه نامه نگذشته باشد. بر اساس قانون بیمه مرکزی، بیمه شخص ثالث از ساعت صفر شروع تا ساعت 24 روز انقضا اعتبار خواهد دارد. همچنین باید بدانید که در صورت عدم تمدید این بیمه نامه با جریمه دیرکرد مواجه خواهید شد که همین موضوع قیمت بیمه ثالث را هم افزایش می‌دهد. از این رو بهترین زمان مناسب برای تمدید بیمه ‌نامه بین 4 روز الی یک هفته زودتر از تاریخ انقضای بیمه ‌نامه است.

اهمیت خرید بیمه شخص ثالث

همیشه انتخاب شرکت بیمه برای خرید بیمه شخص ثالث جزو چالش‌های راننده‌ها و صاحبان خودرو بوده است. همچنین با طرح خرید اجباری بیمه شخص ثالث خودرو و قانون شرایط انتقال تخفیفات بیمه خودرو دیگر کمتر کسی است که برای خرید و تمدید این بیمه نامه کوتاهی کند. در برخی اوقات افراد برای اینکه بتوانند بیمه ثالث را با بهترین خدمات بیمه‌ای و پوشش‌های مناسب تهیه کنند با مشکلات و دردسر روبه رو خواهند شد. اگر می‌خواهید که در زمان کوتاهی بهترین خدمات بیمه‌ای را از شرکت‌های بیمه دریافت کنید کافی است که از طریق سامانه بیمه دات کام برای خرید بیمه ثالث اقدامات لازم را انجام دهید. سامانه کارگزاری آنلاین بیمه دات کام یکی از پلتفرم‌های آنلاین استعلام، مقایسه و خرید بیمه است. همچنین کافی است برای خرید بیمه شخص ثالث به صفحه اصلی https://bimeh.com/  مراجعه کرده و در قسمت منوی محصولات تنها با چند کلیک بیمه نامه خود را خریداری کنید.