امریکا با «ریزبمب هستهای» به مصاف روسیه میرود
امریکا در گزارش «وضعیت هستهای» پیشنهاد داده است که برای اهدافی از جمله مقابله با روسیه، زرادخانه هستهای ایالات متحده متنوعتر شود و بمبهای هستهای کوچکتر تولید کند.
به گزارش مثلث آنلاین به نقل از خبرگزاری تسنیم ، امریکا در گزارش «وضعیت هستهای» پیشنهاد داده است که برای اهدافی از جمله مقابله با روسیه، زرادخانه هستهای ایالات متحده متنوعتر شود و بمبهای هستهای کوچکتر تولید کند. سفیر روسیه در امریکا دکترین هستهای دولت واشنگتن را سؤالبرانگیز خوانده و اظهارامیدواری کرده واشنگتن هرچه زودتر به فکر توضیح و ابهامزدایی بیفتد. امریکا در این گزارش برای توجیه توسعه توان هستهایاش نگرانیهایی را هم درباره کرهشمالی، چین و ایران مطرح کرده است.
ارتش ایالات متحده در ارزیابی هستهای خود که جمعهشب منتشر شد ابراز نگرانی کرده که شاید از دید روسیه، بمبهای هستهای امریکا آنقدر عظیم و مخربند که امکان استفاده از آنها خیلی کمتر میشود؛ این یعنی این بمبها در این اندازه دیگر اثر بازدارنده ندارند. گزارش پنتاگون نتیجهگیری کرده است که ساختن بمبهای هستهای کوچکتر و کمتر مخرب میتواند این تصور کنونی را به هم بزند. این بمبهای هستهای بهاصطلاح کوچک، به بمبهایی گفته میشود که قدرت تخریبشان کمتر از 20 هزار تن تی.ان.تی است، هرچند همین بمبهای کوچک هم بسیار مخربند. بمب هستهای که امریکا در پایان جنگ دوم جهانی روی ناکازاکی ژاپن انداخت، تقریباً همین اندازه قدرت انفجاری داشت و بیش از 70 هزار نفر را کشت. در این سند نظامی امریکا آمده است که چنین راهبردی «تضمین میکند روسیه درک میکند که هرگونه استفاده از سلاحهای هستهای، حتی اگر محدود باشد، غیرقابلقبول است. آخرین گزارش مشابه قبلی که در آن ارتش امریکا چشمانداز تهدیدهای هستهای را ترسیم کرده بود، هشت سال پیش بود. ارتش امریکا گفته این پیشنهاد جدید برای بمبهای هستهای «تاکتیکی» قرار نیست زرادخانه هستهای امریکا را بزرگتر کند که همین حالا هم زرادخانه عظیمی است، بلکه قرار است از کلاهکهای هستهای در موقعیتهای تازهای استفاده کند. در دکترین هستهای جدید امریکا تأکید شده است که روسیه باید متقاعد شود که در صورت تهدید به انجام حمله هستهای در اروپا حتی در دامنهای محدود، با هزینههای بسیار شوم مواجه خواهد شد.
دیدگاه دولت کنونی امریکا این است که سیاستها و اقدامات روسیه دارای پتانسیلی برای بروز خطای محاسباتی است که به تشدید خارج از کنترل تعارض در اروپا میانجامد. در همین راستا، دولت ترامپ یک راهحل دومرحلهای را پیشنهاد میدهد؛ نخست، مطابق این دکترین «شمار اندکی» از موشکهای بالستیک دوربُرد موجود و قابل حمل در زیردریاییهای استراتژیک «تریدنت» متناسب با کلاهکهای هستهای کوچکتر اصلاح میشوند. دوم اینکه در «طولانی مدت» دولت امریکا یک موشک کروز دریاپایه مسلح به کلاهک هستهای را توسعه خواهد داد که در واقع ساخت مجدد تسلیحاتی است که در دوران جنگ سرد وجود داشت اما در سال 2011 به دستور اوباما ساخت آن متوقف شد. رابرت سوفر، معاون وزیر دفاع امریکا نیز در توجیه استراتژی جدید این کشور گفت که واشنگتن میخواهد مطمئن شود که هیچ خطایی از روسیه سر نمیزند. وی افزود: «روسیه باید بداند که حمله هستهای، حتی محدود، آن را به هدفهایش نمیرساند اما موجب تغییر اساسی ماهیت مخاصمه خواهد شد و هزینه غیرقابل محاسبهای برای مسکو خواهد داشت.»
واکنش روسیه
سفیر روسیه در امریکا در واکنش به دکترین هستهای جدید واشنگتن گفت: امریکا از روسیههراسی به عنوان ابزاری برای افزایش بودجه نظامی خود استفاده میکند. به گزارش اسپوتنیک، آناتولی آنتونوف افزود: درک میکنیم که این اقدام از علاقه آنها به تزریق پول در بدنه صنایع نظامی امریکا ناشی میشود و این هزینه هم نجومی است و رقم آن به تریلیونها دلار میرسد. آنتونوف ادامه داد: امیدوارم در آینده بسیار نزدیک، دیداری بین کارشناسان روسی و امریکایی اتفاق بیفتد تا در جریان آن همکاران امریکاییمان توضیحاتی درباره بسیاری از موارد ذکر شده در این سند هستهای ارائه دهند. با این حال، دکترین هستهای 2018 امریکا سؤالبرانگیز است و نباید از آن انتظار دستاورد داشت. وی افزود: تنها از خلال صحبتهای جیمز ماتیس، وزیر دفاع امریکا با محتویات این سند آشنا شدیم حالآنکه همین اظهارات نیز به خودی خود سؤالبرانگیز است. وی با بیان اینکه در زمان اجرای قرارداد کاهش موشکهای بالستیکی میانبرد و کوتاه برد، اختلاف بین روسیه و امریکا مطرح است، اضافه کرد: مخالف کشیده شدن این بحثها به رسانهها هستیم. روسیه و امریکا کارشناسان خبرهای دارند که میتوانند اختلاف نظرهای خود را درباره مسائل موشکی با یکدیگر مطرح و حل کنند. قرارداد کاهش تسلیحات موشکی کوتاه و میانبرد در سال 1987 بین شوروی سابق و امریکا امضا شد و براساس آن موشکهای میان برد از یک هزار تا 5 هزار و 500 کیلومتر و کوتاهبرد از 500 تا یک هزار کیلومتر باید نابود شوند. این قرارداد تا سال 1991 که اتحاد جماهیر شوروی سابق فروپاشید، اجرا میشد و بازرسیها در چارچوب آن هم تا سال 2001 ادامه داشت.
ترامپ خطرناکترین مرد جهان است
یک روانشناس معروف امریکایی با تأکید بر اینکه ترامپ دارای خطرناکترین اختلالات روانی است وی را برای ریاست جمهوری امریکا شایسته ندانست. به گزارش تسنیم، «رابرت جی لیفتون»، یکی از معروفترین روانپزشکان امریکایی در مصاحبه با روزنامه سوئیسی «تاگس آنسایگر» به بررسی وضعیت دونالد ترامپ، رئیسجمهوری امریکا پرداخته و با توجه به بسیاری از اقدامات تنشزای وی در طول ریاست جمهوری حدوداً یک سالهاش در پاسخ به این پرسش که آیا ترامپ از نظر روانی بیمار است، گفت: من وی را به عنوان بیمار مشخص نمیکنم. او بیمار نیست اما دارای اختلالات روانی از نوع خطرناکترین و مخربترین آن است. وی درباره وضعیت روانی ترامپ گفت: من وضعیت وی را واقعیتی پیچیده مینامم. بسیاری از کارشناسان درباره خودشیفتگی وی مینویسند که این حقیقتاً واضح است. چنین اختلالی منجر به درک واقعیت صرفاً با توجه به نیازهای فردی خود میشود. این ویژگی افراد را در دیدن واقعیات بزرگتر کور میکند و از شناخت عواقب اقداماتش باز میدارد. یکی دیگر از ویژگیهای ترامپ نبود همدلی است. وی از وجود بسیاری اختلالات شخصیتی در ترامپ سخن گفته و با توجه به تحقیقاتی که او و همکارانش انجام دادهاند، تصریح کرد که در شخصیت ترامپ یک خشم مخرب عمیق وجود دارد.
این روانشناس معروف امریکایی با تأکید بر اینکه ترامپ از نظر روانی شایستگی عهدهداری این مسئولیت (ریاست جمهوری امریکا) را ندارد و به عبارت دیگر ناتوان است، گفت: این موضوعی است که من و همه همکارانم که شامل 27 روانپزشک و روانشناس هستند در این باره اتفاق نظر داریم. من ترامپ را به عنوان خطرناکترین مرد جهان ارزیابی میکنم. این روانشناس امریکایی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد که ترامپ به دلیل اختلالات شخصیتی یک رابطه ناپایدار با واقعیت دارد و به همین دلیل خطرناک است، چرا که یک دموکراسی بدون معیارهایی بر اساس واقعیت به درستی عمل نمیکند. وی دائماً این معیارها را نادیده گرفته و یا نقض میکند. ترامپ دائماً با خشم و خصومت و ولع جنگ به بحرانها واکنش نشان میدهد و سعی میکند به هر کسی که دروغهایش را برملا میکند حمله کند. این خطر درباره چنین انسانهایی وجود دارد که تنها برای اینکه ادعاهای غلط خود را ثابت کنند بحرانهای تازهای خلق کنند. وی از پایداری اختلالات رفتاری و شخصیتی مخرب ترامپ در سالهای متمادی خبر داده و در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دروغگوییهای زیاد ترامپ همچنین گفت که روز به روز برای او دشوارتر میشود که اکثریت جامعه را متقاعد کند و بالاخره شکست خواهد خورد.
منبع: جوان
دیدگاه تان را بنویسید