در پی سرنگون کردن پهپاد آمریکایی توسط ایران
هندیها از آمریکا پهباد نمی خرند
رسانههای هند گزارش کردهاند، به دنبال ساقط کردن پهپاد پیشرفته آمریکا از سوی ایران در خلیج فارس، مقامهای ارتش هند در برنامه خود برای خرید پهپادهای آمریکایی به دلیل تردید نسبت به قابلیتهای این پهپادها تجدید نظر میکنند.
به گزارش ایسنا، در همین راستا روزنامه هندوستان تایمز گزارش کرد، نیروهای هوایی، زمینی و دریایی ارتش هند برنامهریزی کرده بودند تا مجموعاً 30 پهپاد از آمریکا به ارزش شش میلیارد دلار را خریداری کنند. با وجود اینکه این سه نیروی ارتش هند برای کسب تاییدیه خرید این پهپادها نزد وزیر دفاع نرفتهاند، اما طبق برنامهریزی، نیروی هوایی و نیروی زمینی ارتش هند قصد دارند هر یک به صورت جداگانه 10 پهپاد مسلح آمریکایی از نوع پردیتور-بی را خریداری کنند و نیروی دریایی هند نیز قصد خرید پهپادهای تجسسی و دوربرد آمریکایی را دارد.
طبق اعلام مقامات ارتش هند، نیروی هوایی این کشور ظاهراً با توجه به تحولات اخیر و موضوع سرنگون شدن پهپاد پیشرفته گلوبال هاک آمریکایی از سوی ایران، نسبت به توانایی دوام آوردن پهپادهای آمریکایی در حریمهای هوایی پرمناقشهای نظیر کشمیر تحت کنترل پاکستان یا در طول خط کنترل مرزی میان چین و هند دچار شکوتردید شده است.
این درحالی است که این کشورهای رقیب هند، یعنی چین و پاکستان هر دو مجهز به سیستمهای موشکی پیشرفته زمین به هوا هستند.
یک فرمانده ارشد هندی که نامش را فاش نکرد گفت: این پهپادهای مسلح قبلاً با موفقیت در افغانستان، پاکستان، عراق و سوریه از سوی آمریکا استفاده شدند صرفاً به این خاطر که نیروی هوایی خود آمریکا بر حریم هوایی این کشورها مسلط بود. از میان این چند کشور، پاکستان تنها کشوری است که قابلیتهای پیشرفته سرنگونی این پهپادها را دارد، اما مسلما قبلا از تصمیمگیری برای سرنگون کردن یک پهپاد آمریکایی با یک موشک زمین به هوا و یا هوا به هوا به خوبی سنجش و تحلیل خواهد کرد.
چندی پیش ایران در تاریخ 20 ژوئن در خلیج فارس پهپاد آمریکایی گلوبال هاک را با سامانه موشکی خود سرنگون کرد.
روزنامه هندوستان تایمز نوشت: تجدیدنظر مقامهای هندی در خرید پهپاد از آمریکا ارتباطی با مواضع اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا درباره مناقشه هند و پاکستان در کشمیر ندارد. همچنین یکی دیگر از دلایل مهم تجدیدنظر هند در خرید این پهپادها قیمت بالای آنها به ویژه پهپادهای مسلح پردیتور-بی و امکان خرید سلاحهای ارزانقیمتتر و کارآمدتر بیشتر به جای خرید این پهپادهای گرانقیمت است.
یک مقام ارشد نظامی هند اظهار کرد: این به این معنی است که یک پهپاد مسلح کامل آمریکایی با تمامی تسلیحاتاش و موشکهایش حتی از یک جنگنده چند منظوره رافائل گرانتر تمام خواهد شد. در عین حال ترجیح ارتش هند این است که جنگندههای چند منظوره بیشتری را که برخوردار از موشکهای هوا به هوای دوربرد هستند در اختیار داشته باشد و همچنین از سوی دیگر نیروی زمینی هند نیز ترجیح میدهد پولش را صرف جایگزینی تانکهای قدیمی T72 خود کند و نیروی دریایی هند هم ترجیح میدهد، به جای داشتن یک پهپاد مسلح در دریا، تعداد بیشتری نیروهای رزمی در سطح زمین داشته باشد.
دیدگاه تان را بنویسید