رجب صفراف کارشناس سیاسی و صاحب نظر در روسیه معتقد است که سخنرانی سران آمریکا و ایران در مجمع عمومی سازمان ملل دو ساز متفاوت بود چرا که آمریکایی‌ها از دشمنی و تحریم‌های بیشتر سخن می‎گفتند و رئیس جمهوری اسلامی ایران در مقابل از کشورها را به صلح، توسعه و ثبات دعوت می‌کرد.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

وی افزود:

سخنرانی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و حسن روحانی ریاست جمهوری ایران در هفتادوچهارمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد به طور واضح اهداف این دو کشور را به نمایش گذاشت. سرتاسر متن سخنرانی ترامپ مملو از روحیه جنگ طلبانه به همراه دعوت به ادامه تحریم‌ها و فشارها علیه ایران بود اما روحانی از تامین امنیت، صلح، ثبات، توسعه خلیج فارس و تنگه هرمز به عنوان وظیفه تاریخی ایران یاد و از همه کشورهای منطقه دعوت کرد تا به ابتکار صلح هرمز بپیوندند.

به گفته این صاحبنظر مسائل سیاسی، رئیس جمهور ایران به شکلی قاطعانه هرگونه گفت‌وگو با ایالات متحده را رد کرد و اظهار داشت که تا زمانی که واشنگتن تمامی تحریم‌ها علیه ملت ایران را لغو نکند، ایران نمی‌توان با این کشور به توافق برسد، کشوری که هر لحظه ممکن است از تمامی مسئولیت‌های اجرای خود در هر توافقی سرباز بزند.

وی با اشاره به یک واقعیت تلخ تاریخی برای روس‌ها در مقابل آمریکا اظهار داشت: گورباچف و یلتسین هم تجربه توافق با آمریکا را داشتند، این توافقات در نهایت منجر به آن شد که نیروهای ناتو جایی مستقر شدند که تا شلیک مستقیم به کرملین چیزی باقی نمانده است. این بهای تمامی توافقات با آمریکا یا شیطان بزرگ است که به درستی در ایران به این اسم نامگذاری شده است. صفراف اظهار داشت: روحانی به درستی در سخنرانی خود اظهار داشت که "سیاست دولت کنونی آمریکا نه تنها ناقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل است بلکه نقض حاکمیت سیاسی و اقتصادی تمامی کشورهای دنیا به حساب می‌آید.

به گفته وی، آن زمان که ترامپ و همتایان اروپایی‌اش تشنه دشمنی با ایران هستند رئیس جمهور ایران طرح جدی حل و فصل اختلافات منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز تحت عنوان "ابتکار صلح هرمز" (HOPE به معنای "امید") را پیشنهاد می‌کند اما در مقابل می‌بینیم که آمریکا، اسرائیل و متحدان آنها امنیت منطقه را از نقطه نظر دیگری تحلیل می‌کنند که کوچکترین نزدیکی به مفهوم صلح و ثبات ندارد.

وی خاطرنشان کرد: چندی پیش دونالد ترامپ از ارسال نیروها و تسلیحات جدید به عربستان سعودی خبر داد. این رویکرد قبل از این جنگ یمن را بوجود آورد که تا به امروز جان دهها هزار انسان بی گناه را گرفته است. این رویکرد داعش را بوجود آورد که بر خلاف میل آمریکا و اسرائیل، توسط روسیه و ایران و مردم سوریه و عراق نابود شد. به شخصه معتقدم که تداوم این رویکرد نه تنها به ثبات و صلح منجر نمی‌شود بلکه جنگ‌های جدیدی را در خاورمیانه کلید خواهد زد.

این صاحبنظر مقیم روسیه اظهار داشت: آمریکا تا به امروز با راه‌اندازی فتنه‌های خونین،آغازگر جنگ بوده است. کافی است پرل هاربر را بیاد بیاورید و یا خلیج تونکین و جنگ ویتنام، جنگ افغانستان و عراق بعد از حمله به برج های مرکز تجارت جهانی در 11 سپتامبر و لوله آزمایشگاهی کالین پاول؛ ظاهرا امروز نیز همان سناریو در حال اجرا است. آنها سعی می‌کنند از ایران یک اهریمن بسازند که گاهی تانکرهای نفتی را منفجر می‌کند و گاهی موشک و پهپاد به تاسیسات نفتی عربستان سعودی می‌اندازد. حتی ترجیح دادند که بی فایده بودن سامانه‌های ضد هوایی پاتریوت خود را به تمام جهانیان نشان دهند تا بتوانند به هدف خود برای سیاه نمایی از ایران دست پیدا کنند.

صفراف خاطرنشان کرد: گستاخی و پلیدی آمریکا حد و مرز نمیشناسد، این کشور دیگر هیچ کس و هیچ چیزی را به حساب نمی‌آورد. گستاخی و بی‌مسئولیتی دولتمردان آمریکا به جایی رسیده است که به هر فردی که بخواهند بی‌پایه و اساس توهین می‌کنند و همه را کوچیک می‌شمارند، حتی متحدان اصلی این کشور در اروپا نیز از شر آمریکا در امان نیستند؛ همین چند روز پیش بود که استیون منوچین وزیر دارایی آمریکا ادعا کرد که کشورهای عضو اتحادیه اروپا بدون اجازه آمریکا هیچ اقدامی در خصوص رفع تحریم‌های ایران نخواهند کرد.

به گفته وی، از طرف دیگر کشورهای اروپایی بعد از خروج آمریکا طی مذاکراتشان با ایران در طول یکسال و نیم اخیر بارها مدعی شدند که خسارت‌های ناشی از اعمال مجدد تحریم‌های آمریکا علیه تهران جبران شده و امکان تجارت با دور زدن تحریم‌های آمریکا بزودی فراهم خواهد شد.

صفراف ادامه داد: اما ایران کشوری نیست که تسلیم شود. برخی افراد ایران را با برخی دیگر از کشورها مقایسه می کنند اما من به آنها یادآور می‌شوم که ایرانی‌ها مانند دیگر مردم منطقه خلیج فارس نیستند، آنها رهبری بزرگ دارند که برای تک تک ایرانی‌ها شخصیت محبوبی است.

وی تصریح کرد: علاوه بر این ایرانی ها تجربه جنگ هشت ساله با عراق دارند و در حال حاضر تنها کشور خاورمیانه است که صنعت نظامی مستقل خود را دارد که این کشور را قادر می کند هر آنچه نیاز دارد تولید کند.

این صاحبنظر و  کارشناس سیاسی که با گفت وگوهای فراوانی با رسانه های بین المللی دارد، ادامه داد: ایران در تلاش است تا منشا صلح و امنیت در خلیج فارس باشد و بتواند ضامن ثبات و توسعه تمامی ملت‌های جهان اسلام شود. اما به هر شکلی هم که نگاه کنیم آمریکا یک اشغالگر است که به هژمونی خود می‌اندیشد و در صدد حکومت بر ملت‌های منطقه است و سخنرانی ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل این واقعیت تلخ را به نمایش گذاشت.