اصرار آمریکا و جواب منفی توکیو برای پیوستن به ائتلاف دریایی خلیج فارس
در حالی که ژاپن بارها اعلام کرده است در ائتلاف دریایی آمریکا در خاورمیانه شرکت نخواهد کرد یک افسر ارشد ارتش ایالات متحده آمریکا بار دیگر ابراز امیدواری کرد «نیروهای دفاع از خود ژاپن» در این طرح با آمریکا همکاری کنند.
ژنرال «کنث مک کنزی جونیو» روز یکشنبه در گفت و گو با تلویزیون دولتی ژاپن و چند رسانه دیگر پیرامون تصمیم دولت ژاپن برای مد نظر قرار دادن گزینه اعزام پرسنل نیروهای دفاع از خود به خاورمیانه بدون پیوستن به ائتلاف یاد شده، گفت انتظار دارد پرسنل نیروهای دفاع از خودژاپن عملیاتی مشابه عملیات این ائتلاف به انجام برسانند.
این افسر آمریکایی که رئیس ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا است و عملیات در خاورمیانه را اداره می کند ابراز امیدواری کرد آمریکا و ژاپن به عنوان متحد به تبادل اطلاعات زیادی بپردازند گرچه این بستگی به محلی دارد که شناورهای ژاپنی در آن فعالیت خواهند داشت.
اظهارات این مقام آمریکایی در حالی است که ژاپن پیش از این، موضوع عدم پیوستن این کشور به ائتلاف دریایی حفاظت از کشتیرانی به رهبری آمریکا را به واشنگتن اطلاع داده بود.
«توشیمیتسو موتگی» وزیر خارجه ژاپن اوایل آبان سال جاری در یک تماس تلفنی به «مایک پمپئو» همتای آمریکایی خود گفته بود در ائتلاف دریایی این کشور مشارکت نخواهد کرد اما توکیو به تنهایی دو کشتی برای حفاظت از منافع خود به خاورمیانه اعزام می کند.
دولت ژاپن در حال طرح ریزی برای اعزام نیروهای دفاع از خود به خاورمیانه است منابع نزدیک به این موضوع گفته اند توکیو در نظر دارد دو ناوشکن از جمله یک ناوشکن که در حال حاضر در عملیات ضد دزدی دریایی در سومالی مشغول فعالیت های نظارتی است را به این کار اختصاص دهد.
خبرگزاری رسمی ژاپن هم گزارش کرده بود توکیو نمی خواهد کشتی هایش را در تنگه هرمز در نزدیکی مرزهای ایران و عمان مستقر کند، این تنگه یک نقطه مرجع برای افزایش تنش در منطقه بوده است با این حال ائتلاف به رهبری ایالات متحده، با عضویت کشورهایی مانند انگلیس، استرالیا و عربستان سعودی در مناطقی از جمله این تنگه فعالیت می کند.
گزارش می افزاید ژاپن تصمیم گرفته است به تنهایی به دنبال تعادل در روابط نزدیک خود با ایالات متحده و روابط دوستانه با ایران باشد، تا بتواند تنش ها را بدون پیوستن به ائتلاف تحت رهبری ایالات متحده آمریکا کاهش دهد.
ژاپن اعزام نیروهای دفاع از خود به این منطقه بدون پیوستن به ائتلاف آمریکا را درنظر دارد در صورتی که این نیروها اعزام شوند ژاپن قصد دارد به شیوه های دیگری از قبیل سهیم شدن اطلاعات با این ائتلاف همکاری کند.
ثبات خاورمیانه برای توکیو بسیار مهم است زیرا بیش از ۸۰ درصد از واردات نفت ژاپن به این منطقه متکی است اما اعزام نیروهای دفاع از خود به خارج از کشور نیز موضوع حساسی است زیرا اعزام نیروهای ژاپن به خارج از کشور تا حد زیادی طبق قانون اساسی صلح طلب پس از جنگ جهانی دوم این کشور، محدود شده است.
دیدگاه تان را بنویسید