محمد خوش‌چهره، اقتصاددان، درباره سیاست‌های مربوط به یارانه‌ها گفت: در مجلس هفتم مخالف پرداخت یارانه بودم و تا زمانی که در مجلس حضور داشتیم اجازه ندادیم هدفمندی یارانه‌ها تصویب و اجرا شود.

پایگاه خبری تحلیلی مثلث آنلاین:

بعد از گذشت سال‌ها که به گواه بسیاری از تحلیل‌های کارشناسی، سیاست هدفمندی یارانه‌ها با شکست مواجه شد، بسیار شنیده می‌شود که اساساً چنین سیاستی نباید در فضای اقتصاد ایران اجرا می‌شد. صحبت از اجرای قانونی است که قرار بود همه مردم جامعه را در درآمدهای نفتی سهیم کند و عدالت به کمک آن اجرا شود، اما هرچه گذشت نه تنها عدالت اقتصادی زیر سوال رفت که به واسطه اجرای این قانون تولید از نفس افتاد، رفاه اقتصادی کم و دولت برای پرداخت یارانه نقدی 45 هزار و 500 تومانی به مردم با کسری شدید مالی مواجه شد.

 

محمد خوش‌چهره، اقتصاددان، در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین درباره سیاست‌های مربوط به یارانه‌ها گفت: در مجلس هفتم مخالف پرداخت یارانه بودم و تا زمانی که در مجلس حضور داشتیم اجازه ندادیم هدفمندی یارانه‌ها تصویب و اجرا شود.

 

این کارشناس اقتصادی اضافه کرد: در آن زمان به ما می‌گفتند شما که حامی حل مشکلات فقرا هستید، چرا با پرداخت یارانه نقدی مخالفت می‌کنید؟ در جواب می‌گفتم مشکلات فقرا باید با حل مساله تولید و اشتغال حل شود.

 

خوش‌چهره همچنین گفت: برای مثال در حال حاضر کشاورزان با مشکلات عدیده‌ای از جمله تامین زمین، آب، برق و گاز مواجه هستند. ما نمی‌توانیم بدون آنکه این مشکلات را حل کنیم ماه به ماه یک وجه ناچیز با عنوان هدفمندی یارانه‌ها به حساب کشاورز واریز کنیم!

 

او اظهارنظر خود را این‌طور ادامه ‌داد: ابتدا باید ببینیم چرا کشاورزی برای یک کشاورز صرف ندارد! وقتی مشکلات را حل نکنیم کشاورز دست از تولید می‌کشد و در نهایت دولت مجبور می‌شود نیاز کشور به مواد غذایی را از طریق واردات تامین کند. با چنین شیوه‌ای اقتصاد در یک دور باطل می‌افتد.

 

توزیع پول نمی‌تواند در جهت حمایت از تولید ملی باشد 

 

خوش‌چهره که سال 1384 به عنوان یکی از اعضای ستاد محمود احمدی‌نژاد در نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری حضور فعالی داشت، با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی رئیس‌جمهور سابق ایران گفت:‌ احمدی‌نژاد می‌خواست توزیع پول کند. توزیع پول یک اقدام پوپولیستی است که در دنیا به عنوان یک سیاست اقتصادی پذیرفته‌شده نیست، فقط در کشورهای آمریکای لاتین، هر جا به رأی مردم نیاز داشته باشند، پول میان مردم توزیع می‌کنند. این شیوه از توزیع پول نمی‌تواند در جهت حمایت از تولید ملی در کشور باشد.

 

این استاد دانشگاه تاکید کرد: باید کرامت تولیدکننده را حفظ و بستر تولید را برای او مهیا کرد تا کار کند و با حفظ کرامت انسانی‌اش پول دربیاورد، نه اینکه دولت پول تو جیبی به آنها بدهد.

 

خوش‌چهره در عین حال به نکته دیگری اشاره کرد: اگر دولت تصمیم می‌گرفت از یارانه نقدی به صورت موقتی و درمان‌گونه استفاده کند، وضعیت فرق می‌کرد؛ برای مثال اگر دولت اعلام می‌کرد 6 ماه یا یک سال یارانه می‌دهد و در مقابل مسیر فعالیت را هم برای تولید هموار می‌کرد. به این ترتیب حتماً نتیجه بهتری حاصل می‌شد، اما در حال حاضر رویکرد دولت چیز دیگری است.

 

به عقیده او: توزیع پول یک رفتار پوپولیستی است که با هدف جلب توجه برای جذب بیشتر آرای مردم انجام می‌شود. احمدی‌نژاد هم برای مرحله دوم انتخابات این کار را صورت داد؛ در دولت‌های بعد هم جلوی این اقدام گرفته نشد. ما بارها گفتیم این راه کمک به فقرا نیست و نباید مردم را تنبل و فراری از کار کرد.

 

این چهره اقتصادی صحبت‌های خود را این‌‌طور به پایان رساند: در بسیاری از روستاها به واسطه پرداخت یارانه نقدی، مردم زمین و تولید را رها کردند. این توزیع پول برای حمایت از تولید ملی نبود بلکه برای کسب رأی انجام شد. این در حالی است که باید کرامت تولید و تولیدکننده حفظ شود و تولید نباید وابسته به واردات باشد.