منصوری آرانی:
متهم کردن ایران فرار رو به جلو آمریکاست؛ آنها دنبال فروش سلاحاند
کارشناس مسائل بین المللی هدف مقامات آمریکایی از به راه انداختن هیاهو درباره پایان تحریمهای تسلیحاتی ایران را فروش سلاح بیشتر به کشورهای منطقه عنوان کرد.
«عباسعلی منصوری آرانی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا در خصوص اظهارات اخیر مقامات آمریکایی درباره رو به اتمام بودن محدودیت های تسلیحاتی ایران بر اساس برجام گفت: این اقدام آمریکاییها در چارچوب جنگ روانی علیه ملت ایران صورت میگیرد و یک فرار به جلوست.
نماینده پیشین مجلس یادآورشد: کسانی که نخستین بمب اتمی را به کار بردند و جنگهای زیادی را به ملتهای مستقل تحمیل کردند و حامی و بنیانگذار گروههای تروریستی مثل القاعده و طالبان و داعش بودند، اکنون با فرار به جلو، ایران را متهم میکنند.
این کارشناس مسائل بینالمللی، تایید صلح آمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران از سوی سازمان بینالمللی انرژی اتمی را یادآور شد وگفت: سازمان بینالمللی انرژی اتمی در گزارشهای خود اعلام کرد که اقدامات ایران صلحآمیز بوده است. این در حالی است که آمریکا و متحدانش از جمله رژیم صهیونیستی بزرگترین مصرف کننده سلاحهای غیرمتعارف و ممنوعه هستند.
جنگ روانی آمریکا علیه ایران نخنما شده
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مجلس نهم افزود: برای مردم دنیا و رسانهها، این شکل از جنگ روانی، در دنیا نخنما شده و آمریکاییها بعد از خطای راهبردی که با خروج از برجام مرتکب شدند، قصد دارند که اروپاییها را هم وادار به ترک برجام کنند. هرچند اروپاییها برخلاف خواست واشنگتن، اعلام کردهاند که به برجام پایبند هستند.
منصوری آرانی با تاکید بر لزوم روشنگری درباره جنایاتآمرریکا و گروههای تروریستی تحت حمایتآن برای افکار عمومی، داشتن سلاحهای متعارف را حق همه کشورها دانست و گفت: داشتن سلاح های متعارف، هرگز در قوانین بینالمللی نهی نشده است و تمام کشورها برای دفاع از خود میتوانند سلاح داشته باشند.
این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی گفت: دکترین جمهوری اسلامی، بازدارندگی و دفاعی است. بنابراین تمام سلاح هایی که می سازد متناسب با راهبرد و دکترین بازدارندگی است.
وی با اشاره به اهداف آمریکا از ترویج ایران هراسی گفت: ایرانهراسی می تواند کارخانههای اسلحهسازی آمریکا را رونق دهد و باعث شود آنها قراردادهای صدها میلیارد دلاری فروش تسلیحات با حاکمان دستنشانده خود در منطقه ببندند.
منصوری آرانی به سابقه تاریخی ایران و همزیستی مسالمتآمیز آن با دیگر کشورها اشاره کرد و ادامه داد: حکومتهای دست نشانده آمریکا در منطقه خودشان هم میدانند که ایران سابقه تجاوز به هیچ کشوری را ندارد و محال است که ایران آغازگر تجاوز علیه کشوری باشد ولی آنها از طرفی نمیتوانند فشارهای آمریکا برای خرید سلاح را نپذیرند و برای همین هم باید بهانهای برای افکار عمومی و ملتهایشان داشته باشند.
نماینده پیشین مجلس خاطرنشان کرد: این کشورها میلیاردها دلار از پولی که باید صرف آبادانی کشورشان شود را صرف خریدهای تسلیحاتی از آمریکا می کنند.
برایان هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران در تازه ترین دست از اقدامات ایران هراسانه به شورای امنیت سازمان ملل متحد نسبت به لغو تحریم تسلیحاتی علیه جمهوری اسلامی ایران که سال آینده منقضی میشود، هشدار داده است. این مقام آمریکایی در پیام ویدئویی که شنبه ۲۷ مهر در توئیتر وزارت خارجه آمریکا منتشر کرد، مدعی شد: «یک سال دیگر از امروز تحریم های تسلیحاتی سازمان ملل علیه حکومت ایران به پایان خواهد رسید. بزرگترین دولت حامی تروریست قادر خواهد بود تسلیحات پیشرفته خرید و فروش کند که به مسابقه تسلیحاتی تازه در خاورمیانه منجر خواهد شد.»
او در این پیام به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل اشاره کرد که در سال ۲۰۱۵ میلادی و پس از توافق هسته ای تصویب شد. بر اساس این قطعنامه، جمهوری اسلامی از اکتبر سال آینده مجاز به خرید و فروش سلاح های پیشرفته خواهد بود، مجوزی که به ادعای هوک مغایر با هدف شورای امنیت برای ایجاد صلح و امنیت است.
مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا هم که به اسرائیل سفر کرده است، جمعه ۲۶ مهر نسبت به پایان یافتن مدت تحریمهای تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در سال ۲۰۲۰ ابراز نگرانی کرد و در صفحه توئیتر خود مدعی شد: «بهدلیل توافق هستهای ناقص ایران، تحریم تسلیحاتی سازمان ملل در مورد ایران سال آینده پایان مییابد. کشورهایی مانند روسیه و چین میتوانند به ایران تسلیحات پیچیده بفروشند. رژیم ایران نیز آزاد خواهد بود تا سلاحهای پیچیده به هرکسی بفروشد. این مسئله رقابت تسلیحاتی جدیدی را در خاورمیانه آغاز میکند.»
دیدگاه تان را بنویسید